In dit artikel gaan wij het hebben over cryptocurrency airdrops. We gaan het hebben over de volgende onderwerpen: Wat is een airdrop, waarom zijn er airdrops en wat kan je met een crypto airdrop?

Wat is een crypto airdrop?

Een airdrop is een manier waarop je als cryptocurrency liefhebber gratis coins of tokens kunt ontvangen. Je kan voor deze gratis tokens in aanmerking komen door je voor een airdrop aan te melden. Een airdrop is vaak maar voor een aantal dagen of weken beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je het aanmelden hiervoor niet te lang uitstelt.

Door middel van een airdrop kan je op een vrijblijvende manier kennis maken met een cryptocurrency project. Je hoeft namelijk niet in een project te investeren om in aanmerking te komen voor een airdrop. In veel gevallen kan je je al aanmelden voor een airdrop door alleen je e-mailadres en wallet adres achter te laten. Je wallet adres is nodig, omdat je daar de tokens op zult ontvangen.

De waarde van een airdrop kan enorm verschillen. In de meeste gevallen ligt deze echter tussen de $1 en $20. Prima verdienen dus voor 5 tot 10 minuten werk. Echter zijn er ook uitzonderingen die een stuk meer waard zijn dan 20$. Eén van de meest succesvolle airdrops is die van Ontology (ONT) geweest. Als je je in januari 2018 had ingeschreven voor de nieuwsbrief van ONT kreeg je daarvoor 1.000 ONT-tokens. Mocht je deze in juni verkocht hebben dan had je meer dan $9.000 verdiend aan een gratis airdrop.

Waarom zijn er airdrops?

Voor nieuwe bedrijven in de blockchain en cryptocurrency industrie is het tegenwoordig hartstikke moeilijk om naamsbekendheid te verkrijgen. Het is enorm lastig om op te vallen tussen de honderden andere bedrijven met hun eigen cryptovaluta. Om deze reden wordt er in sommige gevallen voor gekozen om een airdrop te doen om aan naamsbekendheid te winnen. Dit gebeurt veelal in de opstartfase van het bedrijf, omdat de tokens op dat moment nog maar weinig waard zijn.

Airdrops doen is dus een goede en relatief goedkope manier voor nieuwe bedrijven om het bereik van hun eigen cryptocurrency coin of token te vergroten.

Wat kan je met een airdrop?

Zoals eerder genoemd is een airdrop een manier om gratis coins te verdienen. Deze coins hebben altijd een bepaalde waarde. Hoe hoog deze waarde precies gaat zijn op het moments dat de coins verhandelbaar zijn valt vooraf niet te voorspellen.

Op het moment dat je je coins hebt ontvangen en deze verhandelbaar zijn kan je ze verkopen. In veel gevallen zijn er echter samen met jou een stuk meer mensen die de airdrop hebben ontvangen die ook op dat moment willen verkopen. Direct verkopen is dus lang niet altijd de beste optie. Daar is Ontology misschien wel het perfecte voorbeeld van.