Ga direct door naar het overzicht van onze Airdrops. Wij adviseren om eerst de onderstaande tekst te lezen voor meer informatie over crypto Airdrops.

Een Airdrop is een marketingactie om een coin onder de aandacht brengen bij het grote publiek. Met andere woorden: nieuwe cryptovaluta die (voor een deel) gratis verspreid wordt. Dit is een geheel nieuwe vorm van marketing.

Steeds meer bedrijven ontdekken het succes van cryptovaluta/cryptocoins en willen hieraan meedoen. Hierdoor komen er steeds nieuwe cryptovaluta’s. Door een klein deel van de coins weg te geven hoopt het achterliggende bedrijf genoeg aandacht te genereren, zodat er genoeg geïnteresseerden/potentiële investeerders zijn die mee willen doen aan de token sale (betaalde tokens).
Omdat bedrijven geen marketing kunnen/mogen doen via de normale (social)media-kanalen, is dit een goede oplossing en komen de rewards gelijk bij de gebruiker terecht. De “middle man” wordt er hierdoor tussenuit gehaald.

Een Airdrop is een marketingactie om een coin onder de aandacht brengen bij het grote publiek.

Wat kan ik met een Airdrop doen?

Het voornaamste doel met het meedoen aan een Airdrop, is deze met winst proberen te verkopen op de cryptomarkt. Daarvoor is het echter wel nodig voor de token om ‘gelist’ te staan bij een exchange waar nieuwe speculanten deze token van je kunnen kopen. Hiervoor dien je een account te hebben bij een exchange waar de bettreffende coin van de Airdrop gelist staat. Dit kunnen allerlei exchanges zijn. Het registreren bij een exchange is vaak een simpele opgave. Mocht je echter geïnteresseerd zijn in een handleiding voor het overmaken van tokens naar exchanges, klik dan hier.

Mocht je regelmatig meedoen aan Airdrops, dan kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om handmatig bij te houden wanneer jouw token bij een exchange gelist is geraakt. Gelukkig zijn er allerhande hulpmiddelen die het werk voor jou kunnen doen.

Wat levert een Airdrop op?

De waarde kan erg verschillen, echter ligt deze vaak tussen de $1 en $20. Voor 5 minuten werk is dat zeker de moeite waard! Een van de meest recente en meest succesvolle Airdrops (op moment van schrijven), is die van Ontology (ONT).

Mensen die zich in januari hadden ingeschreven voor de nieuwsbrief van ONT kregen daarbij 1.000 ONT-tokens. Mocht je deze in juni verkocht hebben, dan had je zojuist meer dan $9.000 verdiend. Het klinkt te bizar voor woorden, maar zo kan het dus inderdaad gaan in deze markt. Het mes snijdt echter aan twee kanten. Het komt ook regelmatig voor dat je Airdrop uiteindelijk niets meer waard is mocht je niet op tijd verkocht hebben.

Een Airdrop is vaak maar voor een aantal dagen/weken beschikbaar. Volg ons CryptoBieb Airdrop kanaal op Telegram om er zo snel mogelijk bij te zijn! Wij posten alleen gecontroleerde Airdrops, waar wij zelf ook aan mee doen.

Hoe zijn crypto Airdrops ontstaan?

Na de grote “boom” van de cryptomarkt eind 2017, werden ICO’s (Initial Coin Offerings) ineens een stuk populairder en kwamen er veel tegelijk bij. Veel van die bedrijven wilde zo snel mogelijk veel geld ophalen, dus gingen ze heel veel adverteren op het internet. Toen de markt onzeker bleek te zijn en sommige mensen waren opgelicht, werden de aanbieders van advertenties een stuk strenger. Een groot aantal aanbieders zoals Google en Facebook, hadden toen ook cryptocurrency advertenties verboden (dit is nu gedeeltelijk opgeheven). Hierdoor werd het ook een stuk moeilijker voor cryptobedrijven om te adverteren. Het is mogelijk dat hierdoor alternatieve marketing voor cryptobedrijven zoals een Airdrop, een stuk aantrekkelijker werd. Ook werden Airdrops gebruikt om op een snelle manier een community te laten groeien in het aantal leden.

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Airdrops kosten je maar een paar minuten werk en hier krijg je vervolgens tokens voor terug! Door mee te doen aan een Airdrop ontvang je dus gratis tokens/coins. Voor het ontvangen van die coins is een bepaalde wallet nodig. Voorbeelden zijn: My EtherWallet (MEW) voor ERC20 tokens of een NeoWallet. Welke wallet nodig is staat bij de betreffende Airdrop.

  • Telegram; dit is een must-have om mee te doen aan de meeste Airdrops, veel van de communicatie verloopt namelijk via telegram-kanalen.
  • Een wallet; voor het bewaren van je tokens.
  • (optioneel) Twitter-account en/of Facebook; Soms vragen projecten die een Airdrop organiseren om een like- of deel actie, op deze wijze verschaf jij hen van gratis marketing en krijg je in ruil daarvoor een aantal tokens.

Voor het bekijken van de lijst met Airdrops waar wij aan meedoen heb je in ieder geval Telegram nodig, klik hier voor de lijst van de door ons gekozen Airdrops.

Gegevens die gevraagd kunnen worden bij een Airdrop zijn vaak: een e-mailadres, een wallet-adres, een Telegram-groep te volgen en hierin te blijven tot na het uitgeven van de coin/token.
Let erop dat de meeste tokens naar je wallet worden gestuurd wanneer de Initial Coin Offering “eerste token uitgave” (ICO) is afgelopen.

Zijn er nadelen aan het meedoen aan een crypto Airdrop?

Kort antwoord: Nee.

Echter, voor degenen die nieuw zijn in deze markt, kunnen wij ons goed voorstellen dat het vreemd klinkt, hoe gemakkelijk het lijkt om op deze wijze geld te verdienen. Hoe kan het immers dat er situaties bestaan, waarbij je Airdrop opeens $9.000 waard is?
De waarde van een token heeft namelijk vooral te maken met de speculatieve aard van de markt en de hoeveelheid “hype” die er op een bepaald moment heerst. Het kan veel waard worden, het kan ook weinig waard worden.

Dat gezegd hebbende, vraagt het meedoen aan een Airdrop enkel tijd (+/- 5 minuten per Airdrop). Je loopt zelf dus geen enkel risico. Het enige wat je dient te doen, is de afweging te maken of je je e-mailadres en dergelijke wil delen. Mocht je het wenselijk vinden, dan kun je er ook makkelijk voor kiezen een nieuw e-mailadres en/of social-media kanaal aan te maken, die niet naar jou te herleiden is.

Wat moet ik doen als ik mijn crypto Airdrop niet ontvangen heb?

Hoewel het in de meeste gevallen goed gaat, zijn er soms situaties waarbij mensen hun Airdrop niet ontvangen hebben. Vaak heeft men dan niet volledig aan de voorwaarden voldaan (bijvoorbeeld een stap vergeten in het registratieproces). Echter is het ook mogelijk, dat er iets mis is gegaan bij de distributie van tokens/coins. We adviseren je daarom eventuele bevestigingen en bewijzen goed te bewaren. Mocht je na distributie van de Airdrop onverhoopt nog niks ontvangen hebben, dan adviseren wij je contact op te nemen met de klantenservice van de desbetreffende Airdrop. In de meeste gevallen kun je daarvoor gewoon terecht in hun Telegram-kanaal.

Let erop dat wij slechts tussenpersoon in dit proces zijn en je enkel wijzen op de Airdrop mogelijkheden. Mocht je echter toch nog vragen hebben dan staat het je vrij om contact te zoeken met ons.

Wil je je Airdrop verkopen? Dát en meer vertellen we je hier.

Crypto (currency) Airdrops van CryptoBieb

Gelukkig hebben we daarom bij CryptoBieb dit werk al voor jullie gedaan. De crypto (currency) Airdrops die je kan vinden bij CryptoBieb zijn al door ons team gechecked en uitgevoerd. Hierdoor hoef je geen tijd te verspillen om goede Airdrops te zoeken en ook geen tijd te verspillen door mindere kwaliteit Airdrops te doen.

Kortom, Crypto (currency) Airdrops doen is dus een manier om op een relatief makkelijke manier verschillende soorten cryptocurrencies gratis te verdienen!

Klik hier voor een lijst met alle Airdrops van CryptoBieb.

Nieuwsredactie CryptoBieb