Crypto 1 cent

Bitcoin is een peer to peer blockchain technologie die het mogelijk maakt om zonder tussenkomst van een instantie of centrale bank betaaltransacties te voldoen. Het is een decentraal netwerk via internet en kent geen landsgrenzen. Je kunt dus Bitcoin (BTC) via één blockchain de hele wereld over sturen. Het verwerken van transacties en het uitgeven van Bitcoins gebeurt collectief door het netwerk. Deze transacties worden geverifieerd via de netwerk-nodes door het gebruik van cryptografie. Het netwerk is openbaar en heeft geen eigenaar of beheerder, het is een opensource protocol. Iedereen kan er aan meedoen.

Er zijn verschillende manieren hoe je kunt deelnemen aan deze nieuwe ontwikkeling. je kunt er bijvoorbeeld mee betalen, handelen of je kunt het aanschaffen als een lange termijn investering.  

Als je in Bitcoin wil investeren zorg er dan wel voor dat je je goed laat informeren, het kan namelijk een zeer riskante investering zijn als je niet weet wat je doet. Omdat de Bitcoin economie nog maar erg jong is kan de prijs van Bitcoin erg instabiel zijn, dit brengt kansen maar ook risico’s met zich mee.  Het is niet raadzaam al je spaargeld in Bitcoin te zetten of geld te investeren wat je niet kunt missen, garanties zijn er niet want niemand kan voorspellen wat de prijs in de toekomst gaat doen. Vind je dit interessant en wil je hier meer over weten bekijk dan ook eens ons uitgebreide artikel over Bitcoin  “wat is Bitcoin”.

Bitcoin wallet

Een Bitcoin wallet is een portemonnee waar je digitale Bitcoin in kunt opslaan en bewaren. Afhankelijk van je doel zijn er veel verschillende mogelijkheden om aan al je behoeftes te voldoen.

Bitcoin exchange

Bitcoin kopen op een exchange kan steeds makkelijker en Je kunt tegenwoordig op veel manieren aan je Bitcoin komen want de cryptocurrency markt ontwikkeld zich snel en word steeds bekender onder het grote publiek.

Bitcoin trader

Bitcoin trader, traden word in het Nederlands ook wel handelen genoemd, als trader handel je in financiële instrumenten zoals aandelen, valutaparen (Forex) of Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Bitcoin koers

De Bitcoin koers wil eigenlijk zeggen, de prijsbeweging die Bitcoin maakt. De prijs van Bitcoin word bepaald door de wereldwijde vraag en aanbod, dit gebeurd door het handelen van kopers en verkopers op online beurzen.

Hoeveel is één Bitcoin waard?

Dit is een vraag die regelmatig voorkomt, steeds meer mensen lijken zich bezig te houden met de waarde van de Bitcoin. Dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien Bitcoin de best presterend asset van de afgelopen 10 jaar is.

Bitcoin halving countdown

Wat is een Bitcoin halving eigenlijk? Er worden elke tien minuten nieuwe Bitcoins door het netwerk uitgegeven, dit gebeurt als er een nieuw block met transacties gemined wordt en toegevoegd in de blockchain.

Bitcointicker

Een tickersymbol is een Engels begrip en word op de traditionele aandelen beurzen al heel lang gebruikt. Het is een uniek symbool waarmee beursgenoteerde aandelen worden aangeduid, vaak is het een afkorting van het bedrijf ter herkenning.

Bitcoinmagazine

Bitcoin Magazine Benelux is een onafhankelijk platform met actuele berichtgeving over Bitcoin.

In dit artikel gaan wij het hebben over Bitcoin, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen: wat is Bitcoin, hoe werkt Bitcoin en wat kan je met Bitcoin?

Bitcoin (BTC) is een digitale valuta, oftewel een cryptocurrency. In 2009 werd het gepresenteerd als een nieuwe vorm van geld die revolutionair, decentraal en transparant zou zijn. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta. Gedecentraliseerd omdat Bitcoin werkt zonder centrale bank of centrale beheerder.

Bitcoin en zijn achterliggende technologie geeft de mens sinds lange tijd weer een opening tot financiële soevereiniteit, waarbij decentralisatie de belangrijkste rol speelt. Er is namelijk niemand (geen decentrale partij) die de waarde van Bitcoin kan bepalen door bijvoorbeeld nieuwe Bitcoins aan te maken of uit de markt te halen. De waarde wordt dus niet door een centrale instantie bepaald, maar enkel door vraag en aanbod.

Hoe werkt Bitcoin?

Het netwerk is een peer-to-peer netwerk en transacties vinden plaats tussen gebruikers zonder tussenkomt van een tussenpersoon. Transacties die plaatsvinden tussen gebruikers worden geverifieerd door network nodes door middel van het gebruik van cryptografie.

De bovenstaande gebeurtenis wordt vervolgens opgeslagen in een gedistribueerde database, ook wel een blockchain genoemd. Blockchain is de technologie die alle Bitcoin transacties openbaar en onveranderbaar opslaat zonder dat hierbij vertrouwd hoeft te worden op een centrale autoriteit zoals bijvoorbeeld een bank. De blockchain bevat een logboek van alle transacties en is daarmee het beste te vergelijken met een digitaal grootboek.

Wat kan je ermee?

Bitcoin heeft op het moment meerdere functionaliteiten welke hieronder opgesomd zullen worden:

  • Waarde(vast): Het wordt door velen vergeleken met goud. Goud wordt gezien als een redelijk waardevaste en veilige investering gedurende crisistijden.
  • Versturen en ontvangen: Je kan Bitcoins naar anderen versturen en van andere ontvangen. Bitcoin kan dus gebruikt worden om waarde over te dragen.
  • Betalen: Er kan al op behoorlijk wat plekken in de wereld met Bitcoin of kleinere cryptocurrencies (altcoins) betaald worden.
  • Handelen: Er kan mee gehandeld worden. Dit kan zowel voor nationale valuta’s gedaan worden als voor andere cryptocurrencies.
  • Minen: De munt kan gemined worden. Minen is het proces waarmee nieuwe coins gecreëerd worden. De miner verzet bepaalde werkzaamheden waarvoor hij wordt beloond in de vorm van Bitcoin.