Dit is een vraag die regelmatig voorkomt, steeds meer mensen lijken zich bezig te houden met de waarde van de Bitcoin. Dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien Bitcoin de best presterend asset van de afgelopen 10 jaar is. Bitcoin wordt ook steeds bekender onder het grote publiek en komt steeds vaker in de media als er weer eens een flinke prijs stijging of daling heeft voorgedaan.

Wie Bitcoin kent en volgt via de media zal alleen de pieken en dalen onthouden en zal niet op de hoogte zijn wat de prijs van een Bitcoin nu is. Voor wie zich niet met Bitcoin bezig houd is het niet makkelijk om de actuele prijs bij te houden aangezien deze continue veranderd.

Als Bitcoin trader of investeerder is het wel nodig om de actuele prijs bij te houden om je strategie te bepalen. Wanneer je de prijs van Bitcoin wil weten of actief wil bijhouden zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Er zijn tegenwoordig een hoop handelsplatformen waar je Bitcoin kunt handelen en de prijs kunt zien. (Hier vind je ons exchange overzicht) De prijzen van een Bitcoin kunnen per aanbieder verschillen, het is daarom aan te raden deze te vergelijken alvorens tot aankoop over te gaan. Om de gemiddelde internationale prijs van Bitcoin te achterhalen zijn er ook diverse websites die een actuele prijsgrafiek van de Bitcoin laten zien. Mocht je nu ten alle tijden de prijs binnen handbereik willen hebben kun je tegenwoordig verschillende trading apps op je telefoon downloaden. Je kunt hier diverse handelsparen instellen om de prijs van Bitcoin af te zetten tegen je eigen valuta bijvoorbeeld de EURO (BTC/EUR) of de US Dollar (BTC/USD). Het voordeel van z’n app is dat je ook direct Bitcoins kunt kopen of verkopen.