Blockchain use case

ING neemt deel aan USC project

ING USC project

4 juni jongstleden kondigde ING aan deel te nemen aan het ‘utility settlement coin’ (USC) project. Het USC project is in 2015 opgericht door UBS. Dit project heeft als doel om een efficiënter betalingsmechanisme te ontwikkelen gebaseerd op blockchain technologie. Het USC project is gericht op het verminderen van kosten, tijd en risico voor internationale betalingen.

Op dit moment zijn internationale betalingen een langdurig en prijzig proces waar veel tussenpersonen aan te pas komen. USC representeert buitenlandse wisselkoersen en maakt directe verrekening mogelijk.

Het initiatief wordt geleid door een nieuw bedrijf opgericht in Londen, genaamd Fnality International. Het initiatief wordt inmiddels gesteund door 14 internationale banken, waarvan ING zich als laatste bank aan het initiatief heeft verbonden. In totaal hebben deze banken een bedrag van 50 miljoen Britse pond in het USC project geïnvesteerd.

Annerie Vreugdenhill, hoofdverantwoordelijk voor ‘Wholesale Banking Innovation’, zei het volgende over ING’s deelname: “We zien dat tokenisatie van activa en het gebruik van gedistribueerde ledger technologie enorm veel potentieel biedt voor onze industrie.”

Later voegde zij hier nog aan toe: “Met onze samenwerking met Fnality zetten we de standaard voor toekomstige financiële standaarden. Onze gezamenlijke doel is om verrekeningsprocessen zo gemakkelijk als mogelijk te maken. We zijn enorm enthousiast over onze deelname aan dit industrie brede initiatief.”

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.