Blockchain use case

Samenwerking BUX en ABN AMRO

BUX Stocks

Op 5 juni 2019 kondigde BUX aan een samenwerkingsverband met ABN AMRO Clearing (de investeringsafdeling van ABN AMRO) aan te gaan. De samenwerking stelt gebruikers van de BUX in staat om gedurende de zomer commissievrij te handelen op een nieuw platform dat in samenwerking met ABN AMRO wordt ontwikkeld, genaamd ‘STOCKS‘.

De ‘STOCKS’ app maakt gebruik van een door ABN AMRO ontwikkelde, op blockchain gebaseerde technologie. Het geld van gebruikers van ‘STOCKS’ zal worden aangehouden door ABN AMRO Clearing in een apart blockchain account. Dit account maakt gebruik van ABN AMRO’s Clearing innovatieve Banking as a Service (BaaS) platform. Deze technologie is vorig jaar door ABN AMRO Clearing ontwikkeld.

Nick Bortot, CEO en oprichter van BUX had het volgende te zeggen over de samenwerking: “De samenwerking laat BUX en ABN AMRO hun financiële diensten op een veilige, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier aanbieden. Ik ben van mening dat de krachtenbundeling tussen fintechs en gevestigde corporate instellingen het beste van beide werelden kan bieden aan consumenten. Deze samenwerking is een zeer belangrijke stap in hoe we waarde en veiligheid willen creëren voor onze klanten van STOCKS.”

Ook Reinier van Dam, hoofdverantwoordelijk voor BaaS bij ABN AMRO, was beschikbaar voor commentaar:
“We verheugen ons zeer op de samenwerking met BUX. Het BaaS platform en de Smart Order Router zijn bij uitstek geschikt voor een internationaal georiënteerd beleggingsbedrijf als BUX.”

BUX & ABN AMRO

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.