Waar bent u naar op zoek?

UNICEF investeert in zes blockchain-projecten

Het International Children’s Emergency Fund (UNICEF) van de Verenigde Naties gaat de komende tijd in zes blockchain projecten investeren. UNICEF financiert deze projecten met behulp van een innovatiefonds, dat speciaal is opgezet om landen te helpen met de integratie van complexe technologieën, zoals databeheersystemen, drones, machine learning en nu dus ook geavanceerde gedistribueerde grootboektechnologie.  Elk project zal tot $ 100.000 ontvangen om een open source prototype te ontwikkelen.

Unicef en blockchain

In totaal heeft UNICEF Office of Innovation $ 17,9 miljoen kapitaal beschikbaar. Inmiddels heeft UNICEF al in 33 blockchain startups geïnvesteerd verdeeld over 23 verschillende landen wereldwijd. De organisatie heeft dus al enige ervaring met blockchaintechnologie en wordt ondersteund door een team van enthousiaste en zeer toegewijde blockchainexperts. Er staan geregeld vacatures open. In 2016 ging UNICEF voor het eerst aan de slag binnen de blochchain, het ging toen om een Zuid-Afrikaanse startup.

Christopher Fabian is technoloog bij UNICEF en geeft aan dat ondanks dat de technologie binnen de blockchain nog in de kinderschoenen staat er mooie stappen gezet worden. In gesprek met Forbes geeft Chris Fabian aan dat het functioneert net als een risicokapitaalfonds: “Het doel is om het potentieel van de technologie te verkennen, zowel bij nieuwe bedrijven in opkomende markten als in het kader van de eigen operaties van UNICEF zelf. UNICEF koopt bijvoorbeeld jaarlijks miljarden doses vaccins en blockchain kan op een dag dat aanbestedingsproces verbeteren”.

De investeringen in de blockchain startups zijn onderdeel van een lange termijn plan, dat UNICEF voor de komende jaren heeft uitgewerkt. Hoe kunnen smart contracts en dapps worden gebruikt door hulporganisaties bij complexe gedistribueerde beslissingsprocessen zijn belangrijke vragen die gesteld worden. De zes projecten werken aan oplossingen voor problemen waar zij iedere dag mee te maken hebben. Deze zijn momenteel moeilijk op te loggen, maar mogelijk dat deze ontwikkelingen hierin een verandering kunnen aanbrengen.

De zes startups

De zes ontvangers zijn Atix Labs (Argentinië) en Onesmart (Mexico), die platforms ontwikkelen voor het bijhouden van financiën; Prescrypto (Mexico), dat een platform aan het opbouwen is van de patiëntgeschiedenis; Statwig (India), die werkt aan de levering van vaccins met een supply chain-platform; Utopixar (Tunesië), dat werkt aan een hulpmiddel voor sociale samenwerking; en W3 Engineers (Bangladesh), die op zoek is naar een offline netwerksysteem dat geen internettoegang vereist. Zij werden geselecteerd uit meer dan 100 applicaties. Ze bieden oplossingen voor uiteenlopende wereldwijde problemen, zoals het uitbreiden van de toegang tot elektronische voorschriften, het mobieler maken van de connectiviteit van mobiele telefoons en het verbeteren van de toegang tot financiering voor lokale sociale impactprojecten.

Everardo Barojas, oprichter van Prescrypto, zegt dat het UNICEF-fonds de juiste keuze was voor zijn bedrijf. “Ze ondersteunen de positieve impact die dit kan hebben, vooral voor ondervertegenwoordigde gemeenschappen”, zegt hij. Prescrypto zal zijn nieuwe financiering gebruiken om zich voor te bereiden op grootschalige productie en de gemeenschap rondom het project te ondersteunen. Het heeft ook plannen om de regelgevingsnormen van andere landen buiten Mexico, zoals Chili, over te nemen, zodat het kan uitbreiden.

Audrey Tan, projectleider bij Atix Labs, ontdekte de financieringsmogelijkheid van UNICEF via een Telegram-chatroom voor vrouwen in blockchain. “Het is serendipiteit”, zegt ze. Atix Labs streeft ernaar om grensoverschrijdende financiering democratischer, toegankelijker en transparanter te maken en zal de investering gebruiken om een pilotproduct verder uit te rollen naar lokale gemeenschappen in Zuidoost-Azië.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner