Coin onder de loep

Ark – Coin rapport

ark background

Vandaag laten we je kennismaken met Ark. Ark is een gespecialiseerd platform wat als doel heeft om één web te maken door verschillende blockchains te koppelen binnen één netwerk. Dit zal massa adoptie van de technologie makkelijker maken voor developers en bedrijven.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Ark logo

Algemene info Ark

Naam: Ark

Circulating supply: 112.671.752

Total supply: 141.986.014 ARK
Marketcap: $61.799.918 USD
Huidige prijs: $0.548495 USD per stuk
Volume (24hr): $822.947 USD

Exchange: Interesse om Ark te kopen? Deze is gelist op veel verschillende exchanges gelist, waaronder Bitvavo en Binance. Klik op de links om deze te kopen.

Masternodes: Nee, maar wel een staking mechanisme die 9,85% ROI geeft per jaar.

Ark heeft in 2016 een ICO gehouden waarin zij $22,000,000 USD hebben opgehaald. De prijs was $0,10 per ARK token waarin 75% van de tokens aan investeerders zijn verkocht, 15% voor de founders is bewaard, 7% voor het ARKShield programma, 2% voor een bounty programma en 1% voor escrow is vastgezet.

Wat is Ark?

Zoals gezegd wil dit bedrijf de adoptie van blockchain technologie wereldwijd makkelijker maken en versnellen. Dit wil Ark bereiken door een ecosysteem te creëren waarin meerdere blockchains aan elkaar gekoppeld worden op een gemakkelijk schaalbaar en flexibel netwerk.

Ark is gedecentralizeerd in de zin dat zij gebruik maken van Delegated-Proof-Of-Stake (DPoS) waarin 51 delegates verantwoordelijk zijn voor het lopen van het netwerk, waarin zij beloond worden met block rewards zoals wij dit kennen bij het minen van Bitcoin. Deze delegates delen deze beloningen (vaak) met degenen die Ark token vasthouden in de Ark wallet en deze gebruiken om op deze delegate te stemmen binnen het netwerk.

Ark Wallet en het stemmen op delegates

Het stemmen op een delegate is zeer eenvoudig via de makkelijk te gebruiken desktop of mobile wallet. De beloning hiervoor zorgt voor 9,85% ROI per jaar, verschillend per delegate waarop je op stemt. Meer informatie over het stemmen op delegates vind je hier.

Het downloaden van de wallets kan op de officiële website van Ark. Voor desktop is de wallet beschikbaar op Windows, iOS en Linux. Voor de mobiele wallet wordt zowel Android als iOS ondersteund.

Het team

Het team bestaat momenteel uit 23 individuen uit 11 verschillende landen. Het team bestaat momenteel uit een ‘supervisory board’, ‘executive board’, ‘senior managers’, ‘development team’, ‘communications team’, ‘marketing team’ en een ‘advisor’.

Het Supervisory board bestaat uit Matthew DC, Lars Rensing en Scott McPherson, MD.

Matthew DC: Over Matthew is een volledige blog post te vinden op Medium. Matthew heeft 17 jaar voor de federale reserve geweest en is daarna vertrokken om full-time te werken als Chief Technical Officer bij Ark.

Lars Rensing: Lars Rensing is Nederlands en is momenteel de Chief Financial Officer bij Ark. Op zijn LinkedIn profiel is te zien dat zijn ervaring ligt op het financiële vlak, waar hij ook voor gestudeerd heeft aan de Avans Hogeschool van 2009 t/m 2013.

Scott McPherson, MD: Over Scott is niet veel online te vinden. Wel is er een interview online waarin aan Scott allerlei vragen worden gesteld.
Informatie over het volledige team kan gevonden worden op de website.

Wat vinden wij van Ark?

Persoonlijk zie ik veel potentie in Ark. Ark is een Frans bedrijf wat nauw in contact staat met de Franse overheid en is het eerste blockchain bedrijf wat zich wist in te schrijven als SCIC (cooperative society). Meer informatie hierover kan in deze post gevonden worden.

Daarnaast worden de holders van de Ark token ook beloond met een goede return on investment, wat motiveert om het gedecentraliseerde systeem van Ark met delegates actief te houden. Ook op het gebied van adoptie en groei ziet het er zonnig uit, alles is gemaakt om makkelijk in gebruik te zijn, wat de stap om het Ark platform te gebruiken een stuk makkelijker maakt dan bij vele andere producten en diensten momenteel het geval is.

Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.