Waar bent u naar op zoek?

Effectai – EFX

Wat is Effect.Ai?

Effect.AI bouwt het Effect Network op de EOS Blockchain. Het Effect Network is een open, democratisch en gedecentraliseerd netwerk voor kunstmatige intelligentie (artificial intelligence). Voordat je dit bericht leest, zou ik je aanraden om de korte video hieronder te bekijken om alvast een beetje een beeld te krijgen van wat Effect.ai is en wat ze doen:

 

Netwerk Effect.ai

Het netwerk van effect.ai bestaat uit AI-gerelateerde dApps (Wat is een Dapp?) die zijn verbonden met dezelfde Smart Contract-stack. De Smart Contracts waaruit The Effect Network bestaat, omvatten de EFX-token, een staking- en governance-model en verschillende gebruikersmappen. Effect.AI bouwt drie initiële gedecentraliseerde applicaties voor de ontwikkeling van AI. Deze toepassingen zijn: Effect Force, Effect Smart Market en Effect Power. In dit bericht bespreken we alle drie de onderwerpen.

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Algemene info Effect.ai (EFX)

Naam: Effect.ai (EFX)

Circulating Supply: 252.168.527
Total Supply: 650.000.000
Exchanges: Bidesk, Bitbns Newdex

Effect.ai (EFX) kopen en verkopen

Effect.ai EFX kopen en verkopen. Effect.ai,  EFX kan worden gekocht op de volgende exchanges: 

Effect Force

Effect Force is momenteel waar het meeste gebeurt. Effect Force biedt trainingsgegevens van hoge kwaliteit, geleverd door duizenden werknemers die taken in verschillende talen op schaal kunnen uitvoeren. Klanten gebruiken dit voor doeleinden zoals: gegevensverzameling, sentimentanalyse, chatbotontwikkeling, videotranscriptie, vertaling en NLP-gerelateerde taken en nog veel meer.

Effect Force is interessant voor bedrijven omdat het hen in staat stelt om niet alleen toegang te krijgen tot gegevens, maar ook om hun eigen gegevens te verzamelen en te structureren zodat ze bruikbaar zijn in hun kunstmatige intelligentiesystemen. Zelfs bedrijven die geen AI gebruiken, kunnen het gemakkelijk gaan gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten te verbeteren.

Deze service wordt gebruikt door bedrijven van allerlei omvangen en sectoren, van startups tot grote multinationals. De eenvoudigste manier om te zien hoe dit werkt, is door te kijken naar hun use-cases, die u hier kunt vinden: https://effect.ai/cases/.

Casestudy’s Effect Force

Er zijn casestudy’s over projecten met organisaties / ondernemingen zoals de Verenigde Naties, ING, KPMG, Kraft Heinz, Quadia, Linus Tech Tips en nog veel meer.

Bedrijven kunnen Effect Force in slechts vier eenvoudige stappen gaan gebruiken: stel een doel, maak taakinstructies, start de campagne en uiteindelijk het ontvangen van de resultaten. Deze taken zijn onderverdeeld in microtaken die worden uitgevoerd door duizenden gekwalificeerde werknemers van over de hele wereld, die werk bieden aan mensen in derdewereldlanden en hierdoor ruim boven het gemiddelde loon van hun eigen land verdienen.

Dit is allemaal volledig gedecentraliseerd en de werknemers ontvangen onmiddellijke uitbetalingen (in EFX) voor hun werk op het platform. Met bijna 15 miljoen voltooide taken heeft Effect.ai al vele klanten wereldwijd bediend.

Effect Force kan aan IEDEREEN’s unieke behoeften voldoen, door zich aan te passen van kleine, on-demand taken tot high-touch, volledig beheerde maatwerkoplossingen.

Effect Smart Market

De Effect Smart Market is de tweede fase van het Effect Network, deze is ook al operationeel actief op de achtergrond van het netwerk. De Effect Smart Market is een open marktplaats die, net als Effect Force, tot doel heeft AI toegankelijker te maken voor de massa. Met de Effect Smart Market kan iedereen zijn eigen algoritmen aanbieden, die vervolgens door anderen gebruikt kunnen worden tegen de door de eigenaar van het algoritme vastgestelde tarieven.

De combinatie van Effect Force (een open platform waar mensen hun data gestructureerd en getraind kunnen krijgen) en de Effect Smart Market (een open marktplaats waar mensen hun algoritmen kunnen aanbieden en verhuren) vormen al een belangrijk onderdeel van het Effect Network.

Effect Power

Terwijl fase 1 en 2 van het Effect Network de gegevensverzameling en het gebruik van AI-algoritmen decentraliseren, draaien de algoritmen nog steeds op gecentraliseerde servers. Hier komt Effect Power om de hoek kijken. Effect Power verdeelt de berekening zodat de algoritmen wereldwijd draaien zonder een single point of failure en zo een volledig gedecentraliseerd ecosysteem te creëren.

Effect Power is nog niet live, een exacte launch datum is ook nog niet aangekondigd. De focus van het team ligt momenteel op het binnenhalen van aanvragers om hun gegevens door middel van Effect Force te trainen en het uitbouwen van de Effect Smart Market.

Bouwen bovenop The Effect Network (TEN)

Aangezien het Effect-netwerk een volledig gedecentraliseerd systeem aan het worden is, mag iedereen erop voortbouwen en zijn diensten aanbieden op TEN (The Effect Network). Om het goede voorbeeld te geven, heeft het Effect.ai-team al twee volledig operationele dApps op TEN gebouwd, namelijk: Rozet en Effect Translate:

Effect Translate

Volgens de Effect Translate-website is ET 40% sneller en 30% kostenefficiënter dan andere oplossingen, terwijl het een 99% nauwkeurigheid biedt. ET wordt gebruikt voor video-ondertiteling, audiotranscripties, documentvertalingen, website / mobiele app-inhoud en vele andere diensten.

Deze services worden aangeboden in meer dan 25 verschillende talen, wat het erg handig maakt voor bedrijven van over de hele wereld. Hoewel de service erg jong is, maken verschillende grote spelers al gebruik van deze service. Een van deze grote spelers is Kraft Heinz met wie ze een contract hebben van miljoenen euro’s.

Ga voor meer informatie over Effect Translate naar https://translate.effect.ai/

Rosette

Persoonlijk ben ik enthousiast over hun YouTube-ondertitelingsservice (Rosette). Het is vreselijk om slecht vertaalde video’s of video’s met slechte ondertiteling te zien. Rosette maakt het voor bedrijven en YouTubers gemakkelijk om meertalige video’s op hun kanaal aan te bieden.

Ik kan verschillende redenen noemen waarom dit enorm gaaf is:

 • Dankzij meertalige ondersteuning kunnen de video’s door een veel groter publiek, wereldwijd, in hun moedertaal worden bekeken.
 • Door mensen in staat te stellen videos in hun moedertaal te bekijken, voelen ze zich meer verbonden. Dat in combinatie met het extra bereik kan resulteren in een omzetstijging.
 • Hogere advertentie-inkomsten voor YouTubers gezien een groter publiek zullen hun video’s bekijken.
 • Goed vertaalde video’s / onderschriften zullen de onderneming of YouTuber er veel professioneler uit laten zien.

Bedrijven en / of YouTubers die geïnteresseerd zijn in deze services, kunnen een eenvoudig formulier invullen waarin ze hun geüploade video (link) indienen, een service selecteren en binnen 48 uur ondertiteling of vertaalde versies ontvangen. Verschillende grote YouTubers maken al gebruik van deze dienst, waaronder LinusTechTips met meer dan 10 miljoen abonnees.

Ga voor meer informatie over Rosette naar https://rosette.ai/

Maar dat is niet alles! Het hele effectnetwerk wordt aangedreven door twee tokens. De eerste is EFX, die wordt gebruikt om de werking van het Effect Network aan te sturen. En het tweede token is NFX, het Governance-token van het netwerk (belangrijk voor decentralisatie).

Token EFX

EFX wordt door het hele Effect Network gebruikt. Hier zijn een paar voorbeeldenvan hoe EFX wordt gebruikt binnen het netwerk:

 • Organisaties kopen en gebruiken EFX om te betalen voor het structureren / vertalen van gegevens door deEffect Workers (microtaken), gegevens, enz.
 • De Effect Workers ontvangen onmiddellijke EFX-betalingen voor het voltooien van microtaken die ze uitvoeren.
 • Ontwikkelaars accepteren EFX als betaalmiddel voor hun AI-services, algoritmen en andere services.
 • Organisaties met AI Frameworks betalen voor rekenkracht met EFX. Aangezien EffectPower wordt gedistribueerd, is er geen single point of failure waardoor het veel betrouwbaarder is.
 • Beloningen voor degenen die extra CPU / GPU verhuren aan Effect Power op de smart market-bèta.
 • EFX kan worden ingezet door de token holders om NFX te verzamelen.
EFX Staking protocol

Token NFX

Zoals eerder vermeld, is NFX het governance-token van het Effect Network dat de Effect DAO aanstuurt. De Effect DAO is een essentieel onderdeel van het hele ecosysteem omdat het zorgt voor decentralisatie en het hele netwerk bestuurt. Om deel te nemen aan het overheidsnetwerk, gaat het gerucht dat je minimaal 100k EFX en 10k NFX moet locken. Enkele voordelen van deelname aan de Effect DAO zijn:

 • Je ontvangt network fees van alle diensten die via het Effect Network worden aangeboden.
 • Je kunt stemmen binnen het netwerk (democratisch proces),
 • Je hebt privileges op het dAPP-niveau Deze lijst wordt de komende maanden uitgebreid, aangezien de DAO officieel in september 2020 wordt gelanceerd. Vanaf augustus zullen er spannende wekelijkse aankondigingen zijn over de lancering van de Effect DAO, dus houd het in de gaten!

Naast deze ontwikkelingen, platforms en diensten zet het team zich vooral in om kansen te creëren in ontwikkelingslanden. Zo werkten zij vorig jaar samen met de Verenigde Naties om centra te ontwikkelen waar kansarme jongeren toegang kunnen krijgen tot hun platforms om te werken en crypto (EFX) te verdienen, en ze bieden ook versnelde leerplatforms voor de leden van het centrum om meer te leren over AI, Blockchain en programmeren. Het eerste centrum is in januari 2020 geopend in het land Georgië. Het volgende centrum is zojuist aangekondigd en werkt samen met Akon, de kunstenaar. Het centrum komt in Kenia en wordt eind dit jaar geopend. Deze Afrikaanse centra zullen co-branded Akon-Effect Hubs worden met als doel verschillende Hubs over het hele continent te openen.

Wat vind ik van Effect.Ai?

Effect.AI is lang onder de radar geweest en naar mijn mening is EFX momenteel aanzienlijk ondergewaardeerd. Helaas is de liquiditeit op exchanges niet geweldig, maar ik denk dat dit zal verbeteren naarmate we andere exchange listings en meer interesse in het project zullen zien.

Het is logisch dat EFX onder de radar is geweest. Het team heeft zich uitsluitend gericht op development tijdens de bearmarkt en heeft besloten dat daarna de marketing volgt. Dit heeft hen in staat gesteld om niet alleen de bearmarkt te overleven, maar ook om verschillende producten te lanceren (of dichtbij te komen).

Dat ze nog niet veel marketing hebben gedaan, betekent niet dat EFX niet interessant is om te holden. Het is een langetermijnspel, maar zo te zien bereidt het team (eindelijk) verschillende marketingactiviteiten voor. Ik geloof dat er in plaats van een hype waarde is, 2 van de 3 fasen zijn live, het team heeft twee services gebouwd bovenop hun eigen netwerk en ze werken samen met enkele grote klanten die mogelijk miljoenen aan inkomsten kunnen genereren, zoals KPMG, ING, ABN AMRO, Kraft Heinz, Quadia, LinusTechTips en diverse andere partners. Exacte omzetcijfers zijn nog niet gedeeld.

Voorlopig betalen deze klanten Effect.ai met fiat en Effect.ai gebruikt deze omzet om hun EFX-token terug te kopen op de exchanges (Newdex en Bidesk). Wat interessant is, is dat Effect.ai al inkomsten heeft gegenereerd, maar dat ze nog niet zijn begonnen met  het terugkopen van EFX. Dit zal naar verwachting binnenkort gebeuren, wat behoorlijk wat vraag naar de token zou moeten brengen. Met deze gedachten en gezien het feit dat het team eindelijk in een fase is waarin marketing zinvol is, heb ik zelf wat EFX gekocht (en hopelijk zal ik er in de nabije toekomst nog meer kopen op een prijs onder de $ 0,02. Dit is een token voor de lange termijn en daarom vind ik de lage liquiditeit op dit moment niet erg.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner