Coin

Elastos – Coin Rapport

Elastos coin raport

Vandaag laten we je kennis maken met Elastos. Elastos wil het nieuwe internet worden dat gebruikt maakt van blockchain technologie, hierdoor kun je digitale goederen bewaren en hieraan verdienen. Hierin kunnen gebruikers bijvoorbeeld direct toegang krijgen tot artikelen, films, games, zonder eerst een ander platform te hoeven gebruiken. Zo kunnen de makers hiervan ook direct inzien hoeveel hun producten gezien of gebruikt worden. We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. 

Ter verduidelijking: Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Wat is Elastos?

Elastos lijkt een stap verder te gaan dan Bitcoin en Ethereum. Bitcoin is namelijk ontworpen als een betrouwbaar publiek grootboek, terwijl Ethereum daar een stapje bovenop doet met de zogeheette ‘smart contracts’. Hierdoor hoeven mensen en bedrijven zich geen (lees: minder) zorgen meer te maken dat iemand zijn afspraken in een contract niet nakomt. Elastos gaat hier een stap verder met een eigen blockchain, waarin niet alleen smart contracts gebruikt worden, maar ook digitale producten een eigenaar krijgen op de blockchain.

De volgende vier pilaren vormen samen het smart web dat door dit team gemaakt is:

  • Elastos Blockchain: Het is het doel om een gedecentralizeerde smart web te maken, waarin elk apparaat, elke individu, website en digitaal goed een eigen ID krijgt.
  • Elastos Runtime: Dit is een lichte operating system dat voorkomt dat applicaties en services je naar het directe internet verbinden.
  • Elastos Carrier: Een gedecentralizeerde peer-peer platform.
  • Elastos Software Development Kid (SDK): Deze software is nodig voor de toegang tot je ID en het smart web.

Dit klinkt allemaal het erg lastig, maar hier zul je zelf weinig op de voorgrond van merken bij het gebruik. De publieke blockchain zorgt ervoor dat alles simpel en transparant verloopt, terwijl verschillende side-chains ervoor zorgen dat het mainnet niet overbeladen wordt.

Algemene info Elastos

Naam: Elastos

Circulating supply: 15.564.942 ELA

Total supply: 34.562.930 ELA
Market cap: $64.066.790
Huidige prijs: $4.12
Volume (24hr): $6.065.075
Exchange: Huobi, KuCoin, LBank, CoinEgg

Masternodes: Nee, dPoS (live sinds 17 juni, 2019)

In januari 2018 heeft Elastos een token sale gehouden waarin zij $94.070.000 hebben opgehaald. Het is een utility token en het bedrijf is geregistreerd als Elastos Foundation in Singapore.

Gedecentralizeerde Applicaties

Elastos kan gewoon gebruikt worden op normale operation systems en support de traditionele programmeertalen. Momenteel zijn er vrijwel geen gedecentralizeerde applicaties die kunnen strijden tegen de traditionele apps door het moeilijke gebruik hiervan. Het doel hier is dan ook om de applicaties zoveel mogelijk op gewone apps te laten lijken, zodat deze makkelijk en herkenbaar in gebruik zijn. Dit alles terwijl developers ervoor kunnen zorgen dat de applicaties goed beveiligd zijn en er niet gejoemeld kan worden met de digitale goederen of Ids.

Het Team

Het team is ingedeeld in meerdere kleinere teams, welke te vinden zijn op de website. Het hoogste deelteam is de Foundation welke bestaat uit Rong Chen, Feng Han en Ben Lee. Rong Chen is woonachtig in Washington en heeft een lang verleden op het gebied van computer science. Hij is hiervoor voor een lange tijd werkzaam geweest als Senior Software Engineer van Microsoft in Washington en heeft hierna een eigen bedrijf gehad waar hij ook als CTO werkte. (Sunny) Feng Han komt uit Beijing City, China, en ook hij is al een hele lange tijd bezig op het gebied van technologie en blockchain technologie. Tussen 2014 en 2018 gaf hij ook les over blockchain technologie en quantum wealth, maar hij is al bezig met Elastos al ver voordat blockchain technologie van de grond kwam.

Elastos kopen

Zoals aan het begin van dit coin rapport gedeeld was is Elastos op verschillende exchanges te kopen. Persoonlijk kijken wij altijd naar het volume, naamsbekendheid en betrouwbaarheid van een exchange. Je kunt deze crypto dan ook het beste kopen bij Huobi of KuCoin. De bedoeling is uiteindelijk dat mensen die de munt vasthouden in hun Vites-wallet betaald krijgen uit inkomsten van het platform. De developer verkent daarbij welke mogelijkheden er zijn.

Waar kan ik Elastos het best bewaren?

Cryptocurrencies kunnen altijd op meerdere plaatsen bewaard worden. Je kunt ervoor kiezen dit op een software wallet, hardware wallet of exchange wallet (niet aan te raden) te doen. Wij leggen meer uit over onze keuzes hiervoor op deze pagina. Elastos heeft een officiële wallet waarop deze cryptocurrency bewaard kan worden, hier gaat dan ook onze voorkeur naar uit.

Wat vinden wij van Elastos?

Persoonlijk denken wij dat dit bedrijf nog enorme groeipotentie heeft. Met een werkend product zijn zij al veel verder dan een hoop andere projecten. Het team straalt vertrouwen uit met hun ervaring en goede adviseurs. Ook de recent gedeelde Main Net Development update ziet er veelbelovend uit en laat zien dat er hard achter de schermen gesleuteld wordt. Ook het delegated proof of stake consensus is inmiddels live, waarmee token holders nog eens extra Elastos kunnen verdienen.
Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.
Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.