Blockchain use case

Labs Group (LABS)

Labs Group (LABS) logo

Hoe kunnen cryptocurrency onroerend goed veranderen?

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in lange termijn investeringen in fundamenteel sterke maar ondergewaardeerde bedrijven, projecten, cryptocurrencies, etc.

Mijn ultieme doel is altijd geweest om meerdere (passieve) inkomstenstromen op te bouwen, om zo efficiënt mogelijk rijkdom te vergaren, op een manier met relatief weinig risico. Dit omvat natuurlijk ook onroerend goed. Tijdens mijn lessen in San Francisco heb ik veel geleerd over vastgoedontwikkeling, ook al ligt mijn interesse vooral bij BRR (Buy, rehab, rent).

Voor iemand die geen toegang heeft tot tonnen geld, is de drempel altijd te hoog geweest om te investeren in onroerend goed. Totdat ik REIT’s ontdekte, gevolgd door RealT (fractioneel beleggen in onroerend goed in de VS via LLC’s). Recent ontdekte ik ook LabsGroup.

We nemen dit project  onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Om toch in onroerend goed te kunnen investeren, ontdekte ik twee opties: RealT & LabsGroup.

RealT

Ik gebruik RealT nu ongeveer een half jaar, terwijl ik het al meer dan twee jaar op mijn radar had. RealT is gevestigd in Boca Raton, Florida, en biedt fractionele investeringen in de Amerikaanse vastgoedmarkt door middel van volledig compliant, fractioneel, tokenized eigendom. Aangedreven door blockchain technologie.

Samengevat:

 • Elk eigendom krijgt zijn eigen security token. Gebruikers die op de lijst staan kunnen deze tokens direct van RealT kopen bij de lancering, of later op de secundaire marktplaats. Momenteel biedt RealT aan om tokens direct terug te kopen, totdat deze peer2peer marktplaats is gelanceerd.
 • Omdat het volledig compliant is, moeten gebruikers op de witte lijst staan om RealT security tokens (eigendommen) te kunnen kopen of te verhandelen. Dit wordt gedaan door middel van identiteitsbevestiging, beter bekend als KYC.
 • Onroerend goed kan niet direct naar een token omgezet worden, dus de security tokens bieden direct eigendom in juridische entiteiten. Deze juridische entiteiten zijn LLC’s (limited liability companies) geregistreerd in de VS.
 • De eigendommen worden beheerd door RealT, in naam van de token-eigenaars. Zij zorgen voor zo’n beetje alles wat je maar kunt bedenken en de vergoedingen worden vooraf op een transparante manier gecommuniceerd op de pagina met de eigendomsvermelding (meestal 7% + 2% platformkosten).
 • RealT stelt je in staat om elke dag huur te innen, naar je verzonden in xDAI of opeisbaar in ETH. Volledig zichtbaar en beheerbaar binnen hun platform.

LabsGroup (LABS)

Ik heb onlangs ook LabsGroup ontdekt, die net met succes hun LABS token sale hebben afgerond op Poolz, Mantra DAO en Zendit. Het is duidelijk dat dit team weet hoe ze hun platform op de markt moeten brengen, het moet nog blijken hoe de realiteit eruit gaat zien als het eenmaal gelanceerd is en gebruikers in staat stelt om te investeren in fractioneel getokeniseerd vastgoed.

Zoals uitgelegd biedt het tokeniseren van vastgoedactiva op de blockchain voor meer liquiditeit, 24/7 vastgoed ‘verhandelen’ en grensoverschrijdend eigendom. Dit verlaagt de toetredingsdrempels en kosten om te beginnen met investeren in vastgoed aanzienlijk. Het verlaagt ook de drempel om een grote hoeveelheid geld te moeten investeren in één enkel pand, waardoor gebruikers hun risico’s kunnen spreiden over verschillende panden.

LABS combineert ook vastgoed met DeFi. Om de toetredingsdrempel verder te ‘verlagen’ en gebruikers nog meer te laten profiteren van hefboomwerking, biedt LABS peer2peer-transacties aan, maar ook leningen op onderpand bij LABS. Dit betekent dat leningen kunnen worden aangegaan door onderpand te verstrekken, wat betekent dat er meer liquiditeit beschikbaar is voor meer eigendommen.

Let wel: dit gaat gepaard met risico’s op liquidatie bij een daling van de waarde van het onderpand onder de vereiste drempel.

Securities Exchange

LabsGroup bouwt aan de LABS Securities Exchange, die volledig gelicenseerd zal worden, zodat investeerders hun eigendommen kunnen kiezen, inclusief residentieel, industrieel, commercieel vastgoed, of een hybride versie ervan.

Waar RealT alleen vastgoed in de VS aanbiedt, gaat LabsGroup verder dan dat en wil wereldwijd vastgoed aanbieden, met verschillende bevestigde projecten in de pijplijn. Dit is ongelooflijk interessant en ik ben benieuwd welk soort vastgoed we op hun beurs zullen zien.

Vanwege deze licentie is LabsGroup in staat om projecten die voldoen aan de criteria aan te bieden om direct fondsen te werven via Security Token Exchange Offerings (STEO’s).

Vergelijkbaar met RealT, streeft LabsGroup ernaar om dividend- of huuruitkeringen op een dagelijkse basis te verdelen. Dit maakt het uiterst eenvoudig om de winst te herinvesteren in nieuwe eigendommen, om de groei van de activa te vergroten.

Real Estate Swap Marketplace

De Real Estate Swap-marktplaats is iets dat er voor mij uitsprong. LABS wil deze marktplaats in het vierde kwartaal van 2021 lanceren, zodat beleggers hun portefeuille verder kunnen diversifiëren door peer2peer-swaps aan te bieden van vooraf goedgekeurde KYC-activa. In feite worden ze eigenaar van de activa die worden geswapt.

LabsGroup zal ook aanbieden om in plaats daarvan OTC-deals te faciliteren, voor degenen die niet willen dat dit publiekelijk zichtbaar is.

LABS Token

Zoals vermeld, heeft LabsGroup onlangs met succes de LABS token verkoop afgerond. Ze waren snel uitverkocht en worden nu op de open markt verhandeld tegen meer dan 10x de token sale prijs.

LABS is een utility stoken, die voor verschillende functies kan worden gebruikt:

 • Governance: token holders kunnen meebeslissen over de toekomst van het platform.
 • LABS token houders krijgen voorrang en zijn de eerste om te horen over en toegang te krijgen tot nieuwe vastgoed deals.
 • LABS token houders zullen beloningen ontvangen, zoals korting op activa of door deel te nemen aan het staken kunnen token houders deelnemen aan een beloningen pool die 80% van de nettowinst deelt door middel van buy backs -> direct verdeeld in stakers hun portefeuilles. De verdeling is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die is gestoken en het aantal tokens dat door de houders is gestoken.

  Inkomsten worden gegenereerd door meerdere stromen, waaronder management fee, advies, fondsenwerving, juridische diensten, transactiekosten op het LABS platform, listing fee van eigendommen, en meer.

 • Gebruikt als onderpand om USDL te slaan (1:1 gekoppeld aan USD) om te investeren in onroerend goed.

Daarbovenop komen security tokens / NFT’s die de eigendom van unieke eigendommen vertegenwoordigen.

Algemene info Labs Group (LABS)

Naam: LABS

Circulating Supply: 756.287.470
Total Supply: 10.000.000.000
Exchanges: Uniswap

Labs Group (LABS) kopen en verkopen

Labs Group (LABS) kopen en verkopen. Labs Group (LABS) kan worden gekocht op de volgende exchanges: 

Wat is het verschil tussen getokeniseerd vastgoed & REIT’s?

RealT & LabsGroup verschillen op vier belangrijke manieren van REIT’s, volgens de LabsGroup white paper: 

 • Real Estate Investment Trusts zijn beursgenoteerd, wat betekent dat ze alleen tijdens kantooruren kunnen worden verhandeld.
 • REIT’s zijn ontworpen rond afzonderlijke beleggingstypen (bv. Veelal geen hybride opties, in plaats daarvan óf rood- óf commercieel vastgoed, enz.)
 • REIT’s berekenen doorgaans meer kosten door aan individuele beleggers, deels omdat er meer tussenpersonen nodig zijn
 • REIT’s hebben hogere toetredingsdrempels als gevolg van beperkingen en restricties

Verschillen tussen LabsGroup en RealT zijn / zullen zijn:

 • LABS biedt community governance, terwijl RealT dat niet doet.
 • LABS combineert DeFi met onroerend goed beleggen, en maakt het mogelijk om in te zetten voor winst – terwijl RealT dat niet doet
 • LABS heeft zijn eigen token, waarmee investeerders verschillende stimulansen kunnen krijgen, waaronder kortingen op investeringen of leningen tegen onderpand.
 • Met RealT kunnen investeerders al investeren in vastgoed, terwijl het LabsGroup-platform nog niet live is. Security token exchange gepland voor de lancering Q1 nog steeds. De marktplaats wordt in Q4 gelanceerd.
 • LABS gaat wereldwijde investeringen aanbieden, RealT beperkt zich tot de Amerikaanse markt. Beide opties bieden diverse voordelen, zo is RealT een expert op de Amerikaanse markt.

Conclusie

Ik ben één grote fan van getokeniseerd vastgoed, omdat het de massa’s in staat stelt erin te gaan investeren. Hoewel, begrijp dit komt met meerdere risico’s en ik zou u aanraden om:

 • Doe grondig onderzoek naar het platform dat je wilt gebruiken
 • Controleer of dit is toegestaan door je plaatselijke autoriteiten (u wilt zich aan de regels houden)
 • Doe onderzoek op elk afzonderlijk onroerend goed (pand) waarin je wilt investeren
 • Beschouw dit eerder als investeringen op middellange/lange termijn dan als flips.

Voor mij is vastgoed een perfecte manier om mijn portfolio verder te diversifiëren buiten cryptocurrencies. Ik heb mijn aandelen ongeveer twee maanden geleden verkocht omdat ik verwacht dat het neerwaartse risico groter is dan de potentiële opbrengsten. Ik heb ook ongeveer vijf jaar geïnvesteerd in peer2peer-leningen.

Voorlopig blijf ik waarschijnlijk vastgoed kopen via RealT, maar ik ben zeer geïnteresseerd in LabsGroup en heb een behoorlijk aantal LABS gekocht in afwachting van de lancering van het platform. Gebaseerd op hun lancering en de eigendommen die ze aanbieden, zal ik beslissen of het LABS token bedoeld is als korte termijn handel of eerder een lange termijn HODL mogelijkheid om te investeren in vastgoed terwijl je geniet van verschillende voordelen.

Het is zeker een uniek project en biedt naar mijn mening een grote potentie, aangezien dit een compleet nieuwe investeringsmogelijkheid opent voor liefhebbers van cryptocurrency (en andere soorten beleggers die de drempels voor investeringen in onroerend goed momenteel te hoog vinden).

Als je overweegt RealT te gaan gebruiken, neem dan gerust contact met me op als je vragen hebt (of stuur een reactie of een privébericht op Telegram @TMod_Marco). Ik help je graag verder.

Ik ben niet verbonden aan het RealT OR LabsGroup team. Ik ben gewoon een liefhebber en draag bij waar mogelijk om de leden van de gemeenschap en mijn volgers informatie te geven die gemakkelijk te begrijpen is. Ik heb LABStokens en eigendommen op RealT, ik ben niet van plan om mijn positie te veranderen in de loop van de komende 24 uur.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.