Waar bent u naar op zoek?

Mercor Finance – MRCR

Mercor Finance (MRCR)  

Gedecentraliseerd traden d.m.v. algoritmes op de Binance smart chain.

Degenen die ons hebben gevolgd, weten dat we onze ogen gericht houden op projecten die op de Binance Smart Chain worden gelanceerd. Vooral in DeFi. Dit is omdat we geloven dat de BSC in de loop van de maanden zal blijven groeien.

Vandaag stellen we je voor aan Mercor Finance. Deze post is geschreven voor informatieve doeleinden, zodat je je eigen onderzoek kunt doen en je eigen mening kunt vormen.

We nemen dit project  onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Introductie Algorithmic Trading

Om Mercor te begrijpen, is het belangrijk eerst te begrijpen wat algoritmische trading inhoudt. Kort samengevat is algoritmische trading een vorm van geautomatiseerd traden waarbij gebruik wordt gemaakt van computationele middelen en snelheid om beter te presteren dan menselijke traders.

Het is veilig om te zeggen dat meer dan 80% van alle transacties vandaag door geautomatiseerde handelsinstrumenten worden gedaan. Het interessante is dat deze tools in de loop der jaren steeds slimmer en sneller zijn geworden, waardoor het voor hen moeilijk is om elkaar te overtreffen. Er zijn allerlei geautomatiseerde trading tools die bijvoorbeeld kijken naar verschillende trading indicatoren, grote geldstromen, het sentiment op social media, enz.

Hoewel dit veel gebruikt wordt in traditionele financiële markten (aandelenmarkt), is het nog lang niet zo groot voor cryptocurrency. Het is echter in opkomst en het groeit snel, omdat er meer institutionele beleggers bij komen.

Mercor Finance 

Mercor Finance Dashboard

Mercor kwam op onze radar nog voor de lancering, dankzij Chateau Crypto. Er zijn verschillende andere algoritmische handelsplatformen in de crypto. Mercor is echter een first-mover op de Binance Smart Chain.

Het is interessant dat Mercor een gedecentraliseerd platform wil bouwen, in plaats van een gecentraliseerd platform. Het verschil is dat in plaats van de API, bot & trading strategie door de gebruiker in te laten stellen, dit op een gedecentraliseerd platform wordt gedaan door gebruik te maken van orakels. Op de Binance Smart Chain zal dit waarschijnlijk het Chainlink orakel zijn, zoals aangegeven door de integraties op hun website.

Mercor gaat ‘normale’ traders zoals jij en ik de mogelijkheid bieden om complexe algoritmes direct te gebruiken via een toegankelijk sociaal platform dat gericht is op gebruiksgemak en educatie. Ontwikkelaars kunnen hun algoritmes direct naar eindgebruikers brengen door gebruik te maken van de ‘Mercor Omgeving’. Die voorziet hen van alle rekenkracht en andere tools die ze nodig hebben om een dergelijk (AI) handelsalgoritme te creëren.

Ontwikkelaars verdienen geld op basis van de succesratio van hun algoritme, financieel rendement, gebruik en vastgestelde commissievergoeding.

Commissie vergoeding Mercor Finance

Mercor Finance Algoritme

Gebruikers krijgen toegang tot vooraf ingestelde API’s en kunnen eenvoudig met deze algoritmen aan de slag. Zowel ontwikkelaars als gebruikers betalen voor toegang (gelaagd lidmaatschapsmodel via staking) in MRCR tokens.

Mercor verklaarde van plan te zijn om verder te gaan dan alleen de Binance Smart Chain, met de bedoeling om in de toekomst ook op andere ketens te lanceren. Blockchain-technologie wordt om verschillende redenen gebruikt, zoals regelgeving, het eenvoudiger in rekening kunnen brengen van kosten, efficiëntie, snelheid, privacy en veiligheid.

Het platform zal in eerste instantie op desktop worden gelanceerd, maar zal uiteindelijk ook iOS en Android ondersteunen.

Mercor Token (MRCR)

Zoals gezegd, is MRCR momenteel nog niet verhandelbaar. In feite, hun vroege private sale heeft net plaatsgevonden op dinsdag 4 mei, met een 3 BNB cap per geregistreerde gebruiker en een hard cap van 250 BNB. Met een 20% unlock op TGE en een 20% release elke maand daarna. Tegen een koers van $0,098 per token.

De public sale moet echter nog volgen en zal op 26 mei plaatsvinden, met een wat hogere prijs in BNB tegen een koers van $0,13 per token.

MRCR is een utility token, dat voor allerlei zaken binnen het platform wordt gebruikt. Zoals te zien in de afbeelding hieronder.

Mercor Finance Utility Token

Bij de listing op een exchange zal MRCR verhandeld worden met een marktkapitalisatie tussen $2,5 en $5 miljoen USD. Dat betekent dat het wordt beschouwd als een small cap altcoin.

Belangrijk om te vermelden is dat het Mercor Team besloten heeft om anoniem te blijven. Dit tenminste tot de IDO om privacy- en veiligheidsredenen. Dit past bij hun gedecentraliseerde aard. Hoewel, het team KYC moest doen met Assure DeFi om geselecteerd te worden als gecertificeerde IDO op BSCstarter.

IDO Mercor Finance  

Deelnemen aan de IDO van Mercor Finance? Dit kan via onderstaande handleiding:
Hoe kun je deelnemen aan de IDO van Mercor Finance? 

Conclusie

We gaan de voortgang van het team en het project de komende maanden gretig volgen. We zouden geïnteresseerd zijn in het testen van hun platform, vooral omdat het niet alleen CEX’en ondersteunt, maar ook DEX’en zoals Uniswap en Pancakeswap.

Standaard is het duidelijk dat algoritmisch handelen veelbelovend is, en nog veel groei en adoptie moet zien voor cryptocurrency. Hoewel we graag manueel handelen, kan het interessant zijn om een deel van onze portefeuille toe te wijzen aan geautomatiseerde handelsstrategieën.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner