Coin

Nexo – Leen met crypto of verdien dividend!

Nexo Credissimo

Vandaag laten we je kennis maken met Nexo, op dit moment werelds grootste en meest vertrouwde op blockchain gebaseerd leenplatform waarmee gebruikers leningen kunnen krijgen met behulp van crypto-activa. Nexo laat je geld lenen in meer dan 40 verschillende soorten geld valuta of betaalt je rente over een bedrag dat je beschikbaar stelt om uit te lenen. We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Nexo crypto platform

Algemene info Nexo

Naam: NEXO

Circulating supply: 560.000.011

Total supply: 1.000.000.000
Marketcap: $45.349.975
Huidige prijs: $0.080982
Volume (24hr): $7.506.892
Exchange: Hotbit, Huobi (nieuw), HitBTC, Bancor Network, YoBit, Mercatox & kleinere exchanges

Masternodes: Nee

In maart-april 2018 heeft Nexo een token sale gehouden waarin zij $52,5 miljoen hebben opgehaald. Nexo is een security token en heeft op 15 december 2018 voor het eerst $912.071 dividend uitgekeerd aan mensen die NEXO tokens in hun account hadden. Meer hierover later in dit artikel.

Wat is Nexo?

Nexo is een leenplatform dat meer dan $300 miljoen heeft uitgeleend aan meer dan 170.000 gebruikers in de eerste 7 maanden van hun bestaan. Nexo leent geld uit in meer dan 40 valutasoorten aan een ieder die een onderpand in cryptovaluta beschikbaar stelt. Hierdoor kunnen mensen toegang krijgen tot geld zonder hiervoor hun cryptovaluta te hoeven verkopen.

Het geld wat zij lenen is gewoon toegankelijk via een creditcard of bankpas. Momenteel is het minimale leenbedrag 500$, momenteel is Nexo bezig om dit zelfs te verlagen naar een bedrag van 100$. De kosten hiervan beginnen bij 8% rente per jaar wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Nexo token als onderpand. De kosten bedragen 16% per jaar wanneer dit in een andere cryptocurrency gedaan wordt. Nexo leningen zijn interessant voor leners omdat cryptovaluta in het verleden met een veel groter percentage zijn gegroeid in kortere tijden. Leningen kunnen simpel terugbetaald worden in cryptovaluta, fiat valuta of de eigen NEXO token.

Bekijk de onderstaande video om te zien wat Nexo in 2018 allemaal heeft bereikt:

Security Token

Zoals gezegd is Nexo een security token. Nexo voldoet dan ook aan de Rule D, Rule 506 (c) van de Securities and Exchange Commission Regulation D (zie hier). Hierdoor is het mogelijk voor Nexo om dividend uit te keren aan de token holders.

Om dividend te ontvangen moet er aan de volgende twee eisen voldaan worden:

  1. De NEXO Tokens moeten opgeslagen worden in de Nexo wallet. Deze kun je hier gratis aanmaken.
  2. Je moet jezelf eenmalig verifiëren in het KYC (Know-Your-Customer) proces. Dit duurt enkele minuten en is vereist om te voldoen aan de SEC wetgeving.

Binnenkort zal Nexo 33% van het dividend uitdelen aan personen die de tokens voor een langere tijd in de wallet vasthouden, dit kan gezien worden als een loyaliteitsbonus. Het overige dividend wordt onder alle token houders verdeeld.

Nexo Organisatie & Team

Nexo is ontwikkeld door het succesvolle FinTech bedrijf Credissimo. Credissimo is opgericht in 2007 en is één van de grootste Europese FinTech bedrjiven op het gebied van kredietverlening. Credissimo telt 130 werknemers en heeft in 2017 meer dan 1.000.000 leenaanvragen behandeld waarvan 79.000 leningen zijn verstrekt. Credissimo heeft meerdere awards gewonnen in de financiële sector en voor de kwaliteit van hun services. Tenslotte kwam in 2017 Nexo tot stand.

Meer over Credissimo en de relatie met Nexo kan gelezen worden in dit artikel.

fintech credissimo company overview

Het Team

Het Nexo team staat niet op de website, echter laat ICObench zien dat het team bestaat uit 14 verschillende teamleden. De drie co-founders zijn Kosta Kantchev, Antoni Trenchev en Vasil Pretrov. Kosta Kantchev is tevens de mede-oprichters van Credissimo.

Er zijn drie managing partners: Kosta Kantchev, Georgi Shulev en Antoni Trenchev. Georgi Shulev heeft een achtergrond in de bankindustrie en komt ook vanuit Credissimo waarin hij zich met business development en de internationale uitbreiding van Credissimo bezighield. Antoni Trenchvev is parlementslid bij de Nationale Assemblee van Bulgarije en Chief Innovations Officer bij Credissimo geweest

De derde co-founder Vasil Pretov is tevens CTO van Nexo en heeft veel ervaring op het gebied van technologie. Hij is tevens de mede-eigenaar van Drooble, een sociaal netwerk voor muzikanten.

De rest van het team bestaat voornamelijk uit teamleden die ook werkzaam zijn bij Credissimo.

Wat vinden wij van Nexo?

Dit is één van de eerste bedrijven die alles netjes aanpakt op het gebied van wet- en regelgeving. Hun ervaring in de financiële kredietverleningsindustrie straalt veel potentie en vertrouwen uit. Daarnaast is er al een eenmalig een dividend uitgekeerd aan de token houders, wat liet zien dat zij zich aan hun woord houden. De prijs van de token ligt momenteel onder de initiële waarde wat extra interesse opwekt.

Mochten zij de releases van hun roadmap op tijd uitbrengen en mocht het minimale leenbedrag naar $100,- verlaagd worden, dan zou dit goede resultaten kunnen opleveren voor hun winst en bedrijfsgroei. Daarnaast adverteren zij momenteel op vrijwel iedere website / app die met cryptocurrency te maken hebben in de #NexoEverywhere marketing campagne, wat extra aandacht oplevert en hun Telegram community al naar meer dan 46.000 leden heeft weten te brengen.

Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

[…] geïnteresseerd bent in het lenen van geld, dan zou ik je aanraden om mijn recente bericht over NEXO te bekijken. Ik zou je aanraden om naar de verschillen tussen de twee platforms te kijken, de […]

Beantwoorden

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.