Blockchain use case

NFT Tech (NFTT)

Logo NFT Tech

NFT Tech

NFT Tech bouwt de eerste NFT creatie en handelsinfrastructuur die het mogelijk maakt om van NFTs liquide activa te maken, en dat alles binnen één marktplaats. De kans is groot dat je de recente hype rond NFT’s (non-fungible tokens) hebt gezien. Kort samengevat zijn NFT’s tokens die uniek zijn en niet kunnen worden vervangen door iets anders.

De laatste tijd ontvingen wij veel aanvragen om een rapport te publiceren over een NFT project, dus vandaag willen wij je graag voorstellen aan een aankomend project. NFT.Tech.

Voordat we daar in duiken, laten we eerst NFTs wat meer uitleggen.

We nemen dit project  onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Non-Fungible Tokens

Nu je weet dat non-fungible tokens uniek zijn, ben je waarschijnlijk nog steeds verward over wat dit precies betekent, en welke activa kunnen worden gezien als NFT’s.

Bitcoin & Ethereum zijn voorbeelden van fungibele tokens. Stel dat je je BTC of ETH verkoopt, en later terugkoopt – je zou nog steeds BTC / ETH bezitten. Het maakt niet uit dat het niet exact hetzelfde bedrag is of gekocht op een andere exchange, of wat dan ook.

Verzamelobjecten zoals kunst en (limited edition/unieke) trading cards kunnen dienen als non fungibele tokens. Neem bijvoorbeeld de NBA TopShot kaarten. Wie een pakje koopt en het openmaakt, krijgt verschillende kaarten die ‘player moments’ worden genoemd. Er is een maximum aantal spelersmomenten dat wordt gecreëerd, elk moment heeft een unieke ID op de blockchain. Stel dat er 250 edities van een spelersmoment op de blockchain worden gecreëerd, dan zouden er 250 unieke kaarten op de blockchain zijn met ID 1-250.

Als ik #249 had en ik zou die verkopen, dan zou de koper #249 krijgen, en niet ineens #1 of #9, enz. – de ID blijft uniek en dit helpt om schaarste te creëren onder verzamelobjecten.

Deze zelfde techniek is van toepassing op kunst, bijvoorbeeld Beeple (een bekende kunstenaar) verkocht een van zijn digitale kunstwerken voor maar liefst $69.346.250, met slechts één editie beschikbaar. Het is duidelijk dat kunst meer vragen heeft gekregen van de gemeenschap omdat realistisch gezien men gewoon met de rechtermuisknop zou kunnen klikken en de afbeelding opslaan en exact hetzelfde kunstwerk bezitten, toch?

Dat is in principe waar, hoewel dit in de hoofden van veel verzamelaars en kunstenaars niet het geval is en het kunstwerk waarde houdt vanwege zijn unieke ID op de blockchain. Vergelijkbaar met het bezit van een fysieke (1/1) editie van een schilderij.

NFT Tech (NFTT)

Volgens NFT Tech neemt de omvang van de NFT-markt een hoge vlucht. Uit onderzoek van Nonfungible blijkt dat de gehele marktkapitalisatie van NFTs is gestegen van ruwweg $40M in 2019 naar meer dan $380M tegen het einde van 2020. Deze waarde is sindsdien massaal gestegen, en blijft dagelijks toenemen.

Met bekende individuen en merken die toetreden tot de ruimte, wordt het duidelijk dat NFT’s hier zijn om te blijven en een aanzienlijke vraag zullen blijven zien. Ondanks deze toenemende belangstelling blijven de NFT-markten illiquide en sterk gefragmenteerd – er is niet echt een marktplaats die liquiditeit biedt op NFT’s en/of alle NFT’s aanbiedt binnen één marktplaats. Opensea en Rarible zijn voorbeelden van marktplaatsen die vaak gebruikt worden door NFT kopers en verzamelaars, hoewel zelfs deze marktplaatsen op dit moment illiquide blijven.

NFT Tech Liquid Matching Engine

NFT Tech wil dit probleem oplossen door de eerste liquidity matching engine te lanceren die in de gehele NFT markt kan worden gebruikt. Dit zal een bid-order book op NFT’s mogelijk maken, de liquidity engine kan worden geïmplementeerd door elke bestaande marktplaats waardoor ze de beschikbare liquiditeit kunnen aanboren (inclusief Rarible en Opensea!).

Market makers die met de liquidity engine werken, worden via een beloningsprogramma gestimuleerd om liquiditeit te verstrekken. Deze liquiditeit wordt tegen de laagst mogelijke prijs aangeboden, waardoor de risico’s worden beperkt en de potentiële beloningen worden gemaximaliseerd. Dit stelt hen in staat om NFT’s te kopen tegen de laagst mogelijke prijzen, en de liquidity engine kan deze te koop zetten tegen de gemiddelde verkoopprijs op alle aangesloten/belangrijke marktplaatsen. Market makers zullen ook in staat zijn om deel te nemen aan een staking programma (meer info volgt hierover).

Voor gebruikers zal NFT Tech ook een calculator beschikbaar stellen – waarmee gebruikers kunnen zoeken naar een NFT om een geschatte waardering te ontvangen. Het verminderen van de risico’s van het kopen van iets dat waarschijnlijk zal resulteren in verliezen voor de koper.

Het creëren en verzamelen van NFTs

Het NFT Tech platform gaat ook verschillende voordelen bieden voor artiesten, makers, of iedereen die een non fungible token wil creëren. Door het gebruik van het platform kunnen gebruikers NFT’s creëren met één druk op de knop, zonder dat er enige kennis van codering of ontwikkeling nodig is.

Het wordt heel gemakkelijk gemaakt om deze assets vervolgens te koop aan te bieden. Alle NFTs zijn gecertificeerd op de Ethereum blockchain, waardoor het risico op oplichting en/of het kopen van een nep-item wordt verkleind.

Alle gemaakte en/of gekochte NFTs kunnen worden tentoongesteld in een VR of digitale galerij. Dit stelt je in staat om aangepaste collecties, unieke creaties, enz. – voor iedereen met wie je dit wilt delen. Dit opent unieke manieren om uw NFTs te promoten.

NFTs X DeFi

Als dat nog niet overtuigend genoeg was, probeer dit dan eens! Als je nog nooit van NFT’s hebt gehoord, dan heb je misschien wel of misschien niet gehoord van gedecentraliseerde financiering (DeFi). Samengevat zijn DeFi gedecentraliseerde financieringsprotocollen waarmee iedereen geld (cryptocurrencies) kan lenen of uitlenen door het gebruik van onderpand.

Zowel DeFi als NFT’s hebben een toenemende belangstelling gezien:

Veel mensen maken gebruik van het DeFi en lenen b.v. geld om zich in te dekken tegen dalende markten. Op de huidige illiquide NFT-markten is dit echter onmogelijk – waardoor NFT-houders gedwongen zijn mee te liften op de daling zonder de mogelijkheid te hebben hun activa te verkopen.

Dit probleem wordt opgelost door de liquidity engine. Maar wat als je je NFT niet zou hoeven te verkopen en je je toch zou kunnen indekken tegen de prijsdalingen? NFT Tech wil gebruikers in staat stellen dit te doen, door gebruikers in staat te stellen geld te lenen door NFTs als onderpand te gebruiken.

Natuurlijk brengt dit risico’s met zich mee. Echter, degenen die in staat zijn om hun risico’s aan te geven en te beheren, zullen dit geweldig vinden. Het geleende geld kan namelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld meer NFT’s te kopen, of om de lening op een later moment gewoon af te lossen terwijl er (hopelijk) winst is gemaakt met de verstrekte liquiditeit.

NFT Tech Roadmap & Backers

Dit alles zal in fasen worden gelanceerd. Een volledig stappenplan is beschikbaar op de website van NFT Tech:  https://nft.tech/.

Roadmap NFT Tech

Q1 & Q2 zijn waarschijnlijk het meest relevant voor de korte termijn:

Wat mij onmiddellijk opvalt zijn:

  • Ontwikkeling van ’s werelds eerste NFT liquidity engine (Q1)
  • Bèta-release van de NFT liquidity engine (Q2)
  • Franchise en distributie van de NFT liquidity engine wereldwijd (Q2)

Dit is wat de vroege adoptie en groei van het platform zal stimuleren, wat NFT Tech verder in staat stelt om exposure en naamsbekendheid te krijgen terwijl ze de volgende features uitbouwen.

Het project werd gesteund door verschillende grote en bekende Venture Capitals (VC’s), evenals de bekende crypto incubator: DuckDao. Deze staat bekend om zijn steun aan recent gelanceerde en goed presterende projecten. En Château Crypto, een toonaangevend netwerk van blockchain investeerders uit Europa.

Conclusie

Ik ben behoorlijk enthousiast over NFT Tech, omdat ik op zoek ben naar een project dat als doel heeft alle marktplaatsen samen te brengen, om één groot overzicht en marktplaats van NFT’s te hebben in plaats van dat het erg gefragmenteerd is.

Ik ben ook absoluut enthousiast om te lezen over de liquidity engine, en hoop deze te zien lanceren op de manier zoals ik dit zie werken. Dit is voor mij hun kernproduct dat hen onderscheidt van concurrenten.

Aangezien ze gesteund worden door DuckDao, Château Crypto en verschillende andere VC’s ga ik er vanuit dat het moeilijk wordt om in te stappen op hun publieke verkoop. Het is niet duidelijk hoe dit eruit gaat zien, maar ik zal meedoen als ik kan.

Aangezien er momenteel geen live MVP is, moet ik rekening houden met potentieel en gebruik maken van alle informatie die publiekelijk beschikbaar is. Dat gezegd hebbende, wil ik een bijgewerkte versie van dit rapport schrijven zodra ze hun MVP of hun eigenlijke engine & marktplaats lanceren.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.