Coin

SWAT coin

Swat coin pocket miner uitleg

Er zijn letterlijk honderden tokens op de markt, sommigen bekender dan anderen. Eens in de zoveel tijd pakken we meer onbekende tokens om hier een vergrootglas op te leggen. Ditmaal laten we je kennis maken met SWAT, een token die op de Ethereum blockchain draait. Wij hebben met de developer gesproken en delen onze inzichten met je. Het doel is jou een objectieve kijk te geven op deze token. Dit is niet bedoeld ter promotie.

Disclaimer: Onderstaand rapport is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving. Investeren in cryptovaluta is op eigen risico. Doe altijd je eigen onderzoek.

Algemene info

Naam: Secure Wide-Spectrum Authenticated Transactions (SWAT)

Ticker: SWAT

Circulating supply: 290.000.000
Total supply: 290.000.000
Maximum supply: 1.540.000.000
% supply in omloop: 18.8%
Marketcap: $ 79.576
Huidige prijs in Bitcoin: 7 sats
Volume (24hr): $ 1.031,00
Exchange: YoBit, 29% van de circulating supply staat hier nu.
Mineable: Ja, 77 miljoen per jaar tot max. supply.

SWAT was oorspronkelijk een airdrop die op het WAVES platform is uitgezet tijdens de lancering van het project. De developer heeft er uiteindelijk voor gekozen de token te verhuizen naar de Ethereum blockchain. Middels een 1:1 tokenswap is volledige supply inmiddels vrij verhandelbaar op YoBit.

Door middel van promoties en reclame maken heeft het project $ 56.000 opgehaald, waarvan $ 26.000 van het eigen team afkomstig is.

De oprichters funden het project zelf en geven aan hiermee de komende jaren vooruit te kunnen. 

Dit is voor een ICO een redelijk laag bedrag, het feit dat zij zelf een aanzienlijk deel van de investering zelf hebben opgehaald is wat dat betreft positief voor de legitimiteit van het project en maakt het voor speculanten een stuk interessanter om in de coin te stappen. Hoe min mogelijk funds een team ophaalt tijdens een ICO, hoe groter de kans dat ze gedreven zijn om een product te leveren wat hen uiteindelijk omzet biedt.

Tijdens de ICO-bubbel van eind 2017 zagen we dat flutprojecten miljoenen ophaalde, je kunt je voorstellen dat een team hierdoor minder gedreven is om werkelijk een product te leveren.

Omdat SWAT een airdrop was zijn er geen lock-up periodes van toepassing. Volgens de developer houdt het team zelf ongeveer 75 miljoen tokens vast, verdeeld onder 12 man. Slechts 84 miljoen tokens zijn nu verhandelbaar op YoBit. De rest ligt bij lange-termijn investeerders die SWAT holden vanaf het begin. De verdeling van tokens kun je hier vinden:
https://etherscan.io/token/0xe9a9d1101204b51e8620a28e471f44bb8775e50d#balances

Wat is SWAT?

Swat bestaat uit twee onderdelen, een cryptovaluta en een regulier verdienmodel. Naast het promoten van de eigen cryptovaluta verkopen zij de Pocket Miner. De Pocket Miner is een mining-apparaat die gemaakt en verkocht wordt exclusief door SWAT zelf. Op dat oogpunt zal SWAT functioneren als een traditioneel bedrijf. Het minen van SWAT kan enkel door middel van het aanschaffen van de Pocket Miner. Zo zijn beide onderdelen met elkaar verbonden en kan het succes van de Pocket Miner de prijs van de token stuwen.
Wat ons opviel aan SWAT is dat zij een goed idee hebben van wat zij wel en niet zijn. Uit hun whitepaper blijkt dat zij zich specifiek richten op millenials, jonge studenten die graag extra ‘zakgeld’ verdienen. Het doel van de Pocket Miner en de SWAT-token is dan ook vooral om een stukje waarde te creëren voor degenen die het zelf nog niet heel breed hebben. Een bescheiden doel.

De waarde van SWAT

Het interessante van SWAT is dat deze enkel te minen is via hun Pocket Miner. Dit maakt deze cryptovaluta schaarser dan andere valuta die wel gewoon met een desktop of standaard android toestel gemined kunnen worden. Per jaar worden er 77 miljoen tokens gemined. Dit kan voor deflatie van de prijs zorgen. Ieder jaar komt er 26.5% van de huidige circulating supply. Wat betekent dit? Indien de totale marktwaarde van de token ongeveer  waarde ongeveer gelijk blijft maar de supply met ongeveer 26,5% per jaar stijgt, doet dit de waarde per token ook met 26,5% dalen.

Token-buyback programma

De token heeft dus te maken met een redelijke deflatie, wat doet de developer om dit tegen te gaan? Hiervoor zal 4x per jaar een buy-back van de tokens plaatsvinden, dit houdt in dat het team met bepaalde inkomsten die zij genereren direct SWAT-tokens van de markt zullen terugkopen. Het geld wat hiervoor nodig is, is afkomstig van drie verschillende bronnen:

 1. Omzet Pocket Miners;
 2. Reclame inkomsten via de Pocket Miner;
 3. Omzet via de aanschaf van diensten via de Pocket Miner.

Omzet Pocket Miners

Ongeveer 40% van alle winsten die het bedrijf maakt met de Pocket Miners zullen gebruikt worden om de tokenwaarde stabiel te houden. Dit betreft ongeveer 30 tot 50 dollar per maand en zal gebruikt worden om tokens direct van de markt terug te kopen. Deze buy-back zal 4x per jaar plaatsvinden.

Op dit moment heeft SWAT twee modellen Pocket Miners in de aanbieding:

 • Pocket Miner 6.18 t.w.v. $ 340;
 • Pocket Miner Student Edition t.w.v. $ 315.

Voor meer technische informatie over deze Pocket Miners verwijzen wij je naar de video’s die op hun website staan.

Reclame inkomsten

De app die draait op deze pocket miners heeft tevens een geïntegreerd advertentie-systeem, de omzet van deze reclame-inkomsten zullen ook gebruikt worden voor de token buy-back. Meer omzet zal gegenereerd worden door diensten aan te schaffen via de Pocket Miner.

Omzet via aanschaf van diensten via de Pocket Miner

Zo wordt er bij de aanschaf van de Pocket Miner een demo-account van 1 maand op Amazon Prime Video en Netflix meegeleverd. Beiden kunnen vervolgens volledig aangeschaft worden met geminede SWAT. Hierover ontvangt het SWAT vervolgens een klein percentage. Deze dienst zal vanaf het tweede kwartaal 2019 worden toegevoegd.

Q&A met de developer

Wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst van SWAT?

“SWAT zal de gemaakte roadmap strikt volgen en al haar deadlines nakomen, zoals SWAT reeds in het verleden gedaan heeft. We zijn net verhuisd naar het Ethereum platform en hebben een innovatieve mining app met succes getest. Daarnaast hebben we Google’s ADMOB mobiele reclame netwerk in de mining-app geïntegreerd voor het genereren van extra omzet. Daarnaast werken wij aan een oplaadapparaat voor de Pocket Miner, deze zal naar verwachting maximaal 60 Pocket Miners kunnen ondersteunen. Dergelijke ontwikkelingen zijn een proces en worden regelmatig via onze kanalen gedeeld. Je kunt meer van dit soort berichten in de toekomst van ons verwachten”.

Is SWAT geïnteresseerd in een Know Your Developer (KYD) binnenkort? Dit houdt in dat mensen kort kennis kunnen maken met teamleden door middel van een korte introductie en verwijzingen naar LinkedIn-profielen en relevante werkervaring. KYD is wat dat betreft een goede manier om vertrouwen en transparantie te creëren.

“We zijn absoluut betrokken bij het principe van transparantie. Alle teamleden zijn terug te vinden via social-media kanalen als Telegram. Slack, Bitcointalk en Twitter. Regelmatig gaan zij de interactie met de community aan. We zijn op dit moment bezig om het design op de website te verbeteren en denken na over een manier om onze teamleden dichter bij het publiek te brengen.”

Denkt SWAT na over een listing op Coinmarketcap?

“Onze verwachting is dat wij snel op Coinmarketcap staan. We hebben daarvoor nog meer volume nodig op twee exchanges die goedgekeurd zijn door Coinmarketcap. We komen daar snel!”

Welke exchanges heeft SWAT op het oog in de nabije toekomst en wat doet SWAT nog meer om liquiditeit van de token te vergroten?

“Hoewel wij verhandelbaar zijn op verschillende exchanges, blijft YoBit ons hoofdplatform. Exchanges zoals Bittrex vereisen een juridisch document waaruit de financiële gezondheid van ons project blijkt en een classificatie van de SEC waaruit blijkt dat SWAT geen security-token is. Hier zijn wij op dit moment mee bezig. Nadat dit document geregeld is gaan we focussen op een listing op Bittrex of andere exchanges die onze token gratis kunnen listen. Hoewel sommigen het niet geloven was de listing op YoBit voor ons volledig gratis”.

“Wat betreft liquiditeit verwachten we dat het volume omhoog gaat zodra men onze token kan minen. Kunstmatige trades keuren wij niet goed. Op dit moment hebben wij een trading competitie lopen bij EtherFlyer, daarnaast hebben wij een promotie-campagne met PMCORP.”

 • Voor de eerste 500k SWAT ontvang je 35% PMCORP extra;
 • Tussen 500k en 1 miljoen SWAT ontvang je 40% PMCORP extra.
 • Boven de 1 miljoen SWAT ontvang je 50% PMCORP extra.

PMCORP is op dit moment enkel verhandelbaar op EtherFlyer.

Instructies voor het claimen van PMCORP:

 1. Verplaats je aangekochte SWAT naar MEW of Metamask;
 2. Sla het SWAT wallet addres van YoBit op, hier staat je aankoop gecrediteerd.
 3. Maak een screenshot van je aankoop op YoBit, hier dient de aankoopwaarde en totaal gekochte SWAT vermeld te staan.
 4. Mail deze gegevens naar admin@swatcoin.network.
Let er goed op dat je geen private keys deelt.
 

Wat denken wij over SWAT coin?

Voor speculanten is dit project vooral interessant vanwege de huidige tokenomics. Zeker gezien SWAT voor slechts 0.00000008 BTC te koop is en de huidige marketcap slechts $ 79.576 is. Daarentegen denken wij wel dat het project het ontbreekt aan een ambitieuze usecase, het doel lijkt daarbij vooral het genereren van waarde te zijn. Verder is de github een kopie van CryptoNote, daarbij hebben zij wel een eigen wallet gemaakt. De foto’s van teamleden laten ook te wensen over, uiteindelijk is het menseigen om eerst op uiterlijk te beoordelen. We hebben dit dan ook meegegeven aan de developer. Verder is het wel noemenswaardig dat zij over alle zaken van begin af aan volledig transparant zijn geweest. Het concept van de Pocket Miners, de diensten die je hiermee kan aanschaffen en hun doelgroep maakt volgens ons dat SWAT duidelijk hierover heeft nagedacht. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de lancering.

Disclaimer: Onderstaand rapport is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving. Investeren in cryptovaluta is op eigen risico. Doe altijd je eigen onderzoek.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.