Coin

Tezos – Coin Rapport

Tezos partners

Vandaag laten we je kennis maken met Tezos. Als één van de meest succesvolle ICOs in 2017 haalde ze maarliefst 228 miljoen dollar op. Het is een blockchain dat zichzelf ontwikkelt door middel van on-chain governance, een systeem waarin token holders stemrecht hebben om te bepalen welke kant Tezos op gaat, zonder dat hier zogeheette ‘forks’ voor nodig zijn. Tezos support smart contracts en biedt een platform aan waarop gedecentralizeerde applicaties (dApps) ontwikkeld kunnen worden. We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Ter verduidelijking: Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

Wat is Tezos?

Zoals gezegd kan het Tezos netwerk zichzelf ontwikkelen door middel van het governance systeem, zonder dat hier (hard) forks voor nodig zijn. De groep van token holders als een geheel zullen samen bepalen hoe het platform zichzelf blijft doorontwikkelen.

Tezos wordt vaak vergeleken met Ethereum, echter gaat Tezos een stap ‘verder’ in de zin dat zij ook smart contracts ondersteunen, maar hier verder in gaan door middel van het bestuursmodel (governance model) en staking in een Delegated Proof of Stake model. Ook Ethereum is van plan Proof of Stake te gebruiken in de toekomst, maar heeft geen delegations.

Tezos logo

Algemene info Tezos

Naam: Tezos
Circulating Supply: 659.874.406 XTZ

Total supply: 797.843.276 XTZ
Market cap: $850.202.910
Huidige prijs: $1.29
Volume (24hr): $6.712.933
Exchange: BitMax, Kraken, Huobi, Bitfinex

Masternodes: Nee, delegated Proof of Stake

Tezos heeft zowel te maken met interne als externe conflicten. Tezos is in november 2017 driemaal aangeklaagd voor het verkopen van XTZ tokens zonder geregistreerd te zijn als een ‘security token’. Echter lijkt het bedrijf momenteel alles weer goed opgepakt te hebben.

Delegated Proof of Stake

Tezos kan zichzelf dus ontwikkelen dankzij delegated Proof of Stake, maar waarom is dit zo belangrijk? Dit is ontzettend belangrijk omdat het het mogelijk maakt door te ontwikkelen met een zeer verlaagde kans op een splitsing in de community en dus splitsing in de blockchain (fork). Dit zorgt voor een krachtige community dat samen beslissingen maakt, tijd efficiënt besteed en samen één netwerk onderhoudt. Alle stakeholders van Tezos kunnen meedoen in het governance model en kunnen stemmen tijdens de selectierondes van delegaties. Hiervoor moeten een aantal tokens vastgezet worden, die verloren kunnen gaan als er oneerlijk gestemd wordt. Dit zorgt voor een eerlijk, open en zelfsturend platform.

Al het bovenstaande zorgen ervoor dat de smart contracts op het platform werken zoals zij horen te werken. Hierdoor kunnen bedrijven enorm besparen op transactiekosten, risico’s en tijd.

 

Het team

Het core team van Tezos bestaat uit vier team members, namelijk: Co-Founder & CEO Kathleen Breitman, CTO Arthur Breitman, Bozman Çağdaş & Vincent Bernardoff.

Natuurlijk doen zij dit niet alleen. Dankzij de open omgeving van Tezos dragen community members bij op heel veel verschillende vlakken van het platform, waar zij ook beloond voor worden dankzij het governance model.

Kathleen Breitman woont in San Francisco, California en heeft voor haar tijd bij Tezos gestudeerd in New York en gewerkt als strategisch werknemer bij Accenture. Arthur Breitman heeft als kwantitatief analist gewerkt bij Goldman Sachs en Morgan Stanley en heeft een echte investeerders mindset.

Tezos kopen

Zoals aan het begin van dit coin rapport gedeeld was is Tezos op verschillende exchanges te kopen.

Persoonlijk kijken wij altijd naar het volume, naamsbekendheid en betrouwbaarheid van een exchange. Je kunt deze crypto dan ook het beste kopen bij BitMax of Huobi.

Tezos bewaren

Cryptocurrencies kunnen altijd op meerdere plaatsen bewaard worden. Je kunt ervoor kiezen dit op een software wallet, hardware wallet of exchange wallet (niet aan te raden) te doen. Wij leggen meer uit over onze keuzes hiervoor op deze pagina.

Tezos heeft geen officiële wallet, wel kan de token bewaard worden op de hardware wallets Ledger en Trezor, hier gaat onze voorkeur dan ook naar uit. Ook zijn er software wallets (web wallets) die je XTZ online bewaren, zoals Tezbox Wallet en Galleon Tezos Wallet.

Conclusie

Persoonlijk verwacht ik veel van Tezos. Momenteel zijn zij één van de meest bekende bedrijven in de industrie, met de token XTZ op maarliefst rank 19 qua marktwaarde. Tezos heeft een ontzettend actieve community die op alle vlakken bijdragen aan de groei van het platform, vele handen maken licht werk en gezien het bedrijf momenteel steeds meer alles op orde lijkt te hebben ziet het er naar uit dat het bedrijf nu grote stappen zal kunnen maken.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.
Cryptobieb Over ons Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.