Blockchain use case

The Reserve Project (Protocol) – RSR

Reserve Rights Project (Protocol) Logo

The Reserve Project (Protocol)

The Reserve Project (Protocol) bouwt een stablecoin die niet kan worden gestopt, en een netwerk van gedecentraliseerde fiat on/off ramps. Dit is hoe The Reserve Project zichzelf in het kort omschrijft. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen (op een legitieme manier) met wie dan ook moet kunnen handelen. Waar banken en regeringen hebben aangetoond dat ze niet te vertrouwen zijn, gelooft Reserve dat hun gedecentraliseerde en stabiele cryptocurrency klaar is voor de klus.

We nemen deze coin onder onze loep met als doel om jou een objectieve kijk te geven op een voor iedereen te begrijpen manier. Dit artikel is niet bedoeld ter promotie.

The Reserve Project

Hun missie brengt enorme uitdagingen met zich mee. Reserve gaf aan dat hun huidige gebruikers voornamelijk uit normale mensen en ondernemers in Venezuela bestaan. Voor degenen die hebben gemist wat zich daar momenteel afspeelt: Venezuela ziet hyperinflatie op hun lokale valuta, wat ertoe heeft geleid dat veel mensen hun fiat hebben omgezet in cryptocurrency.

Reserve biedt al een volledig werkend product met fiat on/off ramps, het aantal gebruikers groeit enorm en hun visie is om dit niet alleen in Venezuela te bieden, maar wereldwijd. Ze willen verder gaan dan de basistransacties door kaartbetalingen en verschillende andere functies aan te bieden.

De grootste uitdaging is om mensen ertoe te brengen hun product te gebruiken. Dat klinkt misschien heel eenvoudig, maar er zijn verschillende barrières die dit moeilijker maken:

  • Sommige landen staan ​​hun burgers geen toegang tot vreemde valuta toe.
  • Reserve schrijft; “Sommige landen worden door wereldwijde financiële instellingen als een te hoog risico beschouwd, dus hun burgers mogen ofwel geen rekeningen hebben, ofwel hebben ze die wel, dan zijn deze vaak zo zeer beperkt en bevroren dat het moeilijk is om gewoon normaal zaken te doen.”

Het voordeel hiervan is dat het Reserve project (en de RSV-valuta) gedecentraliseerd is, waardoor het veel moeilijker wordt voor regeringen om te voorkomen dat hun burgers hun product gebruiken. Hierdoor komt het uiteindelijk allemaal neer op marketing en mass awareness, om het aantal gebruikers verder te vergroten. Dat is een fase waarin veel projecten zich momenteel bevinden.

Algemene info Reserve Rights Token (RSR) 

Naam: Reserve Rights Token – RSR

Circulating Supply: 9.347.804.000
Total Supply: 100.000.000.000
Exchanges: Bitcoinmeester, Binance, Huobi, MXC, Hotbit.

Reserve Rights Token – RSR kopen en verkopen

Reserve Rights Token (RSR)  kopen en verkopen. Reserve Rights Token (RSR) kan worden gekocht op de volgende exchanges: 

The Reserve Protocol

Zoals vaak bij gedecentraliseerde projecten, starten ze in eerste instantie niet volledig gedecentraliseerd. In feite werken The Reserve Project en protocol momenteel op een gecentraliseerde manier. Dit wordt beschreven als fase één, die overgaat naar fase twee, waar de reserve nog steeds stabiel is ten opzichte van de Amerikaanse dollar, ondersteund door een veranderend mandje van activa. Uiteindelijk zal dit overgaan naar fase drie, waar de Reserve niet langer stabiel is ten opzichte van de Amerikaanse dollar, waardoor de Reserve volledig onafhankelijk wordt.

De onderstaande afbeelding, afkomstig van de Reserve-website, biedt de beste samenvatting van wat het Reserve-protocol is en hoe het werkt:

  1. Wanneer de prijs van RSV op een exchange boven de $ 1 uitkomt, verkoopt het protocol nieuw geminte of overtollige RSV voor ofwel getokeniseerde activa of RSR, waardoor de prijs van RSV op exchanges teruggaat naar $1.
  2. Wanneer de prijs van RSV op exchanges onder $ 1 daalt, koopt het protocol RSV voor getokeniseerde activa, waardoor de prijs van RSV op exchanges weer op $ 1 komt.
  3. Wanneer (als gevolg van vermogenswaardering of transactiekosten) de kluis overtollige RSV heeft opgebouwd, kunnen RSR-houders dit kopen met hun RSV als onderdeel van het stabiliseren van de prijs van RSV, die de kluisverhouding van activa handhaaft en het aanbod van RSR vermindert .
  4. Wanneer de ratio van tokenized assets van de kluis onder het doelbereik komt, verkoopt het protocol RSR voor tokenized activa, waardoor de back-up voor RSV wordt aangevuld.
The Reserve Protocol uitleg schema

Dus samengevat gebruikt het protocol overtollige reserve en tokenized activa om de reserve te ondersteunen en om RSV op een prijs van $1 te houden, waardoor het een echte stablecoin wordt. 

De Tokens (RSV and RSR)

Het Reserve Protocol gebruikt twee native tokens en werkt ook samen met onderpandtokens. We hebben in feite besproken waar RSV over gaat. RSV is de stablecoin van Reserve, momenteel gekoppeld aan de Amerikaanse dollar terwijl het nog steeds gecentraliseerd opereert. Het protocol is echter sterk afhankelijk van speculanten en arbitragemakers. Wanneer de prijs onder de $1 daalt, worden gebruikers gestimuleerd om RSV te kopen en dit om te zetten in onderpand tokens ter waarde van $1 per stuk, terwijl wanneer de prijs hoger is dan $1, gebruikers RSV voor $1 kunnen kopen op het platform en het met winst kunnen verkopen op de exchanges.

RSR is echter iets anders. RSR is de Reserve Rights Token. RSR staat momenteel op nummer 77 op CoinGecko en heeft een marktkapitalisatie van $ 189.967.961. Het handelt op exchanges van topniveau, zoals Binance, OKEx, Huobi en Uniswap.

Charlie Smith, hoofd Business Development bij Reserve, legde uit dat de eenvoudigste manier om RSR te zien is door het te vergelijken met BNB. Voor het gebruik van het Reserve Protocol worden transactiekosten in rekening gebracht, die ook extra opbrengsten zal genereren. Deze opbrengsten worden gebruikt voor de terugkoop en het verbranden van RSR via het arbitragemechanisme. Wat het aanbod verder verkleind en de vraag verhoogt.

Dat gezegd hebbende, er zijn veel verschillende lagen in dit project en ik zou het ten zeerste aanbevelen om 30-60 minuten door hun website te bladeren en echt in meer detail te onderzoeken wat dit allemaal betekent.

Het Team en partners

Het Reserve Project (Protocol) heeft zijn hoofdkantoor in Oakland, Californië, VS. Hun teampagina geeft een goed overzicht van hun huidige teamleden en hun ervaring. Let op: niet alle teamleden worden op deze pagina getoond, sommigen willen anoniem blijven terwijl sommigen nog aan de pagina moeten worden toegevoegd.

Ik ben vooral geïnteresseerd in hun partners en investeerders. Het Reserve Project heeft een enorm bereik gekregen na het aankondigen van verschillende investeerders. Hun pagina geeft een compleet overzicht van wie er momenteel in het project hebben geïnvesteerd en in feite helpen om het onderpand van het protocol te financieren.

The Reserve Project Investeerders

Dit zijn onder andere Coinbase Ventures, één van de beste exchanges, gevestigd in de Verenigde Staten. Evenals Peter Thiel, medeoprichter van PayPal. Met het recente nieuws dat PayPal cryptocurrencies zal accepteren, was de community enorm enthousiast en verschenen er verschillende geruchten dat RSR zal worden opgenomen in de lijst met ondersteunde cryptocurrencies op PayPal. Dit resulteerde (gedeeltelijk) in een prijsstijging van RSR en meer speculanten om aan boord te springen. Dit nieuws is echter niet bevestigd en helemaal in de huidige PayPal-fase denk ik dat dit nog steeds niet snel zal gebeuren.

 

Wat vind ik van The Reserve Project?

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat The Reserve Project (Protocol) een zeer ambitieus project is. Er zijn meer dan 30 stablecoins genoteerd op CoinGecko, waarbij Tether (USDT), USD Coin (USDC) en DAI (DAI) momenteel het meest worden gebruikt.

Ik zou Maker (DAI) zien als Reserve’s grootste ‘concurrent’ om de meest gebruike gedecentraliseerde stablecoin te worden. Beiden hebben al een deel van hun woord bewezen en het gaat nu allemaal om het vergroten van het aantal gebruikers. Reserve heeft zeer interessante investors die hen in staat zouden kunnen stellen om echt voor mass awareness te gaan, om uiteindelijk DAI zo voorbij te gaan. Dat gezegd hebbende, toont dit een enorm opwaarts potentieel voor Reserve en dus RSR. Ik ben er sterk van overtuigd dat ze goed in dezelfde competitie zouden kunnen spelen als ze hun aantal gebruikers behouden en verder in hoog tempo blijven uitbreiden.

Dat gezegd hebbende, zou men in een echte bull run kunnen overwegen om wat RSR aan hun langetermijnportefeuille toe te voegen. Volledige transparantie: ik hield RSR een tijdje geleden maar verkocht het ongeveer een week geleden voor ETH. Met de huidige volatiliteit op de markt hoop ik RSR weer op te pikken voor een gedeeltelijk korte en een gedeeltelijk lange termijn trade tegen BTC. Zoals te zien valt in onderstaande grafiek: 

RSR Grafiek

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Cryptobieb Moderator Marco

Door Marco van den Heuvel

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.