Decred – DCR

Decred – DCR crypto

Decred is een gedecentraliseerde hybride blockchain die tegelijkertijd gebruik maakt van het Proof-of-Work (PoW) en Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Het hybride consensus systeem maakt het mogelijk om het evenwicht te bewaren tussen de miners en de gebruikers. 

Wat is Decred – DCR?

Het echte voordeel van blockchain-technologie werd bekend na de introductie van Bitcoin op de markt. Bitcoin maakte niet alleen transacties anoniem, maar herdefinieerde ook hoe betalingen via de blockchain in een gedecentraliseerde atmosfeer kunnen worden gedaan. Na verloop van tijd werd het besluitvormingsproces echter een beetje gecentraliseerd in de Bitcoin-gemeenschap.

Daarom werd Decred geïntroduceerd, als splitsing van Bitcoin en om een beter alternatief te bieden voor de cryptocurrency markten. Decred brengt het besluitvormingsproces in evenwicht door alle DCR-houders evenveel stemrecht te geven, zodat grote organisaties geen monopoliepositie in hun ecosysteem kunnen innemen.

In het Decred netwerkblok worden beloningen verdeeld onder de PoW miners, Pos belanghebbenden, en de ecosysteem-financierende Schatkist wat op zijn beurt de invloed van een enkele entiteit of een individu vermindert.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Algemene info over Decred – DCR

Dus, laten we onze aandacht vestigen op wat Decred anders maakt dan andere blockchains en hoe het door gebruikers kan worden gebruikt om transacties eenvoudiger te maken.

Mining

Als het gaat om een PoW consensus systeem, hebben de miners van een bepaalde cryptocurrency de primaire controle over het bestuur van de blockchain en alle grote veranderingen aan het systeem. Maar in het geval van Decred is er een extra PoS-systeem geïntegreerd, waarmee de DCR-houders hun bezittingen kunnen inzetten of vergrendelen, waardoor ze de kans krijgen om mee te doen aan een loterij die zal beslissen wie zal stemmen voor consensus op het volgende blok.

Dit systeem is zo gestructureerd dat 60% van de blokbeloning naar de validators (PoW) gaat, 30% naar de stemgerechtigde stakeholders (PoS), en 10% gaat naar de Decred schatkist die dan gebruikt wordt om het project te financieren.

Lightning Netwerk

Het Lightning Network van Decred is een Layer 2 protocol dat draait op de Bitcoin blockchain. Met de integratie van Lightning Network kunnen ontwikkelaars dApps bouwen en implementeren.

En vergeleken met laag 1 blockchain maakt het een hogere doorvoer, snellere en goedkope transacties mogelijk.

Staking

Door DCR munten te staken kunt u deelnemen aan de Decred governance die u in staat stelt de validatie van blokken te bevestigen, blockchain consensus regels te maken en af te dwingen, deel te nemen aan besluitvormingsprocessen van toekomstige ontwikkeling.

Zodra DCR-munten zijn ingezet, worden niet-overdraagbare tickets of stemmen toegewezen aan de stakers. Tickethouders kunnen een enkele stem uitbrengen voor elk ticket dat zij bezitten. Ze kunnen stemmen op de keten om de blokken te valideren die door mijnwerkers worden voorgesteld. En zodra het stemmen is voltooid, genereert elk ticket de oorspronkelijke ticketprijs en een beloning voor de eigenaar van het ticket.

Projecten op Decred – DCR

Er zijn projecten op de Decred blockchain die transacties soepel en veilig maken. We hebben er een paar opgesomd voor uw begrip.

Decredition

Decredition is de desktop grafische gebruikersinterface (GUI) die wordt gebruikt om te communiceren met de DCRWallet. De portemonnee applicatie vereist dat een gebruiker de volledige Decred blockchain download en vereist een behoorlijke hoeveelheid harde schijf ruimte op een apparaat.

Op die manier creëert het echter een mogelijkheid voor iedereen die bereid is om een miner te worden, beloningen te ontvangen, plus stem- en bestuursrechten.

Mobiele Wallet

Mobiele Wallet vereist niet dat gebruikers de volledige blockchain downloaden. En omdat het werkt met behulp van Simplified Payment Verification (SPV) modus die de behoefte aan veel van de middelen en data plannen van een telefoon vermindert.

De Decred Mobile Wallet kan worden gedownload voor iOS- en Android-apparaten. Momenteel kunnen gebruikers niet stemmen op voorstellen met behulp van de Decred Mobile Wallet.

DCRDEX

Zoals de naam al doet vermoeden, is DCRDEX een gedecentraliseerde beurs die gebruik maakt van atomaire swaps om cryptocurrency handel mogelijk te maken op een volledig vertrouwenloze, peer-to-peer manier.

Decred rekent geen transactiekosten en maakt gebruik van de Lightning Network betaalkanalen om het schalen met toekomstige adoptie te vergemakkelijken.

Het team en de routekaart

Het Decred mainnet is gelanceerd in februari 2016, om een revolutie teweeg te brengen in de blockchain industrie. Decred is opgericht door Jake Yocom-Piatt, die eerder als ontwikkelaar aan Bitcoin heeft gewerkt.

Net als BTC heeft ook DCR token een optimale cap van 21 miljoen tokens waarvan ongeveer 13,34 miljoen in omloop is en ongeveer 8% is gemined voor de lancering van het protocol.

De DCR coin is staked om deel te nemen aan het bestuur van het Decred ecosysteem. DCR kan ook worden gebruikt door handelaren om te profiteren van de feeless structuur van DCRDEX.

Het zal ook worden gebruikt om de ontwikkelaars te stimuleren die werken aan het verbeteren van het protocol.

Use case van Decred – DCR

Zoals vermeld, net als BTC, heeft ook DCR token een optimale cap van 21 miljoen tokens waarvan ongeveer 13,34 miljoen in omloop is en ongeveer 8% werd gemijnd voor de lancering van het protocol.

De DCR coin is staked om deel te nemen aan het bestuur van het Decred ecosysteem. DCR kan ook worden gebruikt door handelaren om te profiteren van de feeless structuur van DCRDEX.

Het zal ook worden gebruikt om de ontwikkelaars te betalen die werken aan het verbeteren van het protocol.

Waar kun je Decred – DCR kopen en verkopen?

Decred is momenteel gerangschikt op #67 en #75 op Coinmarketcap en Coingecko, respectievelijk. Het kan worden gekocht op verschillende bekende beurzen, waaronder:

Wat denken we over Decred – DCR?

Jake en de andere kernontwikkelaars hadden als doel een democratische cryptocurrency te creëren die de bestuursproblemen zou oplossen die in de bestaande blockchains blijven bestaan. En het antwoord op dat doel was Decred een hybride blockchain met dubbele consensusmechanismen.

Deze nieuwe aanpak loste het probleem op van het bestuur, waar zelfs als een aanvaller 51% of meer van de rekenkracht van het netwerk zou controleren, de belanghebbenden betrokken bij het bestuur kwaadaardige acties kunnen detecteren en stemmen om de toevoeging van onwettige blokken te verwerpen.

Hoewel er de laatste tijd een nieuwe reeks geavanceerde PoS cryptocurrencies is opgedoken die het lange termijn potentieel voor Decred zou kunnen beperken. En de bezorgdheid over PoW blockchains blijft bestaan op de markten. Daarom zullen PoS-only blockchains zoals Algorand en Ethereum de voorkeur krijgen boven Decred, dat relatief weinig schaalbaar is.

Conclusie over Decred – DCR

Persoonlijk denk ik niet dat er veel ruimte is voor Decred om uiteindelijk te groeien totdat er enkele grote ontwikkelingen zijn in het ecosysteem. We zullen ze zeker in de gaten houden.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$27000
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd

Partner