Waar bent u naar op zoek?

Shiba Inu – SHIB

Shiba Inu SHIB Coin Logo

Shiba Inu – SHIB crypto

Shiba Inu (SHIB) is uitgegroeid tot een van de populairste meme coins, naast Dogecoin en SafeMoon in 2021. Het is een relatief nieuwe cryptocurrency, die erin slaagde om van niets uit te groeien tot een nu meer dan $3.7B market cap. Ze beschrijven zichzelf als een gedecentraliseerde meme token die uitgroeide tot een levendig ecosysteem.

Wat is Shiba Inu – SHIB?

Shiba Inu (SHIB) beschrijft zichzelf ook als de Dogecoin Killer. Dogecoin is een andere meme coin die in 2021 aanzienlijk groeide, al jaren bestaat, en zelfs regelmatig steun krijgt van Elon Musk. Dus, jezelf de Dogecoin killer noemen is een belangrijke claim. Dus, hoe is Shiba Inu (SHIB) anders dan Doge?

Shiba Inu is een experiment, aangedreven door een gedecentraliseerde gemeenschap van over de hele wereld. Het wordt gebruikt via het ecosysteem waarover u op deze pagina meer te weten komt.

50% van alle SHIB tokens zijn gelocked op Uniswap, en 50% van alle SHIB tokens zijn naar Vitalik Buterin gestuurd om ze te ‘verbranden’ en voorgoed uit de handel te nemen.

Het grappige is dat Vitalik het niet eens leek te zijn met die beslissing, want hij doneerde meer dan $60M aan SHIB aan liefdadigheid doelen. In deze sessie verkocht hij 660B SHIB, 140B AKIKTA en 43M ELON tokens en verwijderde 13.2k wETH aan liquiditeit uit Uniswap. De resultaten waren interessant, want alle drie de projecten zagen direct daarna aanzienlijke prijsdalingen en de zet veroorzaakte veel discussies in de cryptocurrency industrie.

Het geld werd naar Crypto Covid gestuurd, een hulpfonds in India, wat geld werd naar Ethereum georiënteerde subsidieprogramma’s op Gitcoin gestuurd, en 500 ETH naar Charter Cities.


Algemene info over Shiba Inu – SHIB

Shiba Inu is echter meer dan alleen het project dat 50% van zijn voorraad aan Vitalik heeft gedoneerd.

Shiba Inu publiceerde hun zogenaamde ‘WoofPaper’, wat hun “whitepaper” is en hun doelen weer geeft. Evenals wat achtergrondinformatie, die ook hun waarden weergeeft.

Het team maakt duidelijk dat ze decentralisatie hoog in het vaandel hebben staan, en dat ze vanaf nul zijn begonnen, met het creëren van een revolutionair project vanuit het niets, door de kracht van hun gemeenschap.

Het project werd vanaf nul opgebouwd, wat betekent dat het niet werd geforked van een bestaande community of project, en werd gebouwd door een team van gelijkgestemde individuen die zeker weten hoe ze iets op de markt moeten brengen en viraal kunnen gaan. Of was het geluk?

Shiba Inu is gebouwd op het Ethereum Netwerk, omdat dit het meest gevestigde netwerk is dat smart contracts ondersteunt en (waarschijnlijk) een van de meest gedecentraliseerde netwerken is die er zijn. Dit is ook de reden waarom ze ervoor kozen om SHIB munten te doneren aan Vitalik.

Hun visie is duidelijk, ze zijn toegewijd aan het bouwen van het beste gedecentraliseerde ecosys-teem (DECO) die er is. Aangedreven door hun drie tokens: Shiba Inu (SHIB), Leash Dogecoin Kil-ler (LEASH) en Bone (BONE). BONE is nog niet vrijgegeven.

Het team richt zich op het bouwen van ShibaSwap, een gedecentraliseerde beurs waarop SHIB als eerste token genoteerd zal worden. ShibaSwap is momenteel bezig met veiligheidstests en audits en er is nog geen specifieke datum voor lancering gecommuniceerd.

Shiba Inu Team & Roadmap
Het is momenteel niet bekend wie er achter het project zit, en we zullen waarschijnlijk nooit weten of het team decentralisatie echt belangrijk vindt. Er is ook geen specifieke roadmap, in hun white paper staat dat ze dit geheim houden.

Use case van Shiba Inu – SHIB

Zodra de ShibaSwap gedecentraliseerde exchange lanceert, zullen SHIB-houders hun tokens kunnen staken om beloningen te verdienen. Bij het staken krijgen gebruikers xSHIB in ruil voor

Shiba Inu SHIB Coin Use Case

het inzetten van LEASH zou dit xLEASH zijn en voor BONE tBONE.
Opmerkelijk is dat er momenteel meer dan 500.000 SHIB token houders zijn (526.112) en bijna 2M totale transacties. Dit zijn enorme aantallen die niet vaak eerder zijn gezien, bereikt door handelaren / speculanten.

Waar kun je Shiba Inu – SHIB kopen en verkopen?

SHIB is genoteerd op verschillende belangrijke exchanges, waaronder: BitcoinMeester, Binance, KuCoin, OKEx and Gate.io.

Wat denken we over Shiba Inu – SHIB?

Degenen die onze sociale kanalen volgen en lid zijn geworden van ons Telegram kanaal kennen onze mening over meme coins en hype coins. Persoonlijk zie ik (Marco) er geen waarde in omdat er geen echt product achter zit.

Ook al bouwt Shiba Inu een gedecentraliseerde exchange, het is op het Ethereum Netwerk. Dat betekent dat transactie kosten nog steeds betaald worden in ETH en niet in SHIB. Dat betekent dat ik realistisch gezien geen echt nut zie voor het token.

Staking alleen is niet genoeg om het op lange termijn vol te houden en uiteindelijk zullen er mensen zijn die hun vingers branden aan deze meme coins, tenzij er daadwerkelijk grote ecosystemen omheen gebouwd worden die volledig aangedreven worden door het token en (massale) adoptie zien. Dat gezegd hebbende, zou ik aanraden om te focussen op fundamenteel sterke projecten.

Shiba Inu SHIB Coin Logo

Conclusie over Shiba Inu – SHIB

SHIB zag massale tractie en interesse van speculanten, en was perfect getimed in een periode van bullish markten en hype rond meme munten. Nu we terug zijn bij de realiteit, zal het interessant zijn of het team het waarmaakt en of de gedecentraliseerde exchange significante tractie ziet.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$100
Geschatte waarde
15 minutes
Uitvoertijd

Partner