Swash – SWASH

Swash – SWASH crypto

Het informatietijdperk maakt het jammer genoeg niet voor iedereen duidelijk wat er met onze persoonlijke gegevens gebeurt. Big Tech dat onzorgvuldig omgaat met gegevens en zelfs inbreuken doet op privacy van zijn gebruikers zorgt ervoor dat we elke dag verder dwalen van het internet dat we kenden. Het platform Swash wil een alternatief bieden en werken aan een eerlijker internet.

Wat is Swash – SWASH?

Swash is een community-driven ecosysteem dat zich richt op het delen van webgegevens op een veilige en eerlijke manier. Bedrijven, ontwikkelaars en gebruikers hebben de mogelijkheid om te beslissen wat er met hun online gegevens gebeurt en kunnen profiteren van de waarde die het genereert. Via Swash kan de gewone internetgebruiker een vergoeding krijgen voor zijn bijdragen tijdens het surfen op het web.

Het doel van Swash is een reorganisatie van de zogenoemde data-economie, waarbij iedereen baat heeft bij het delen van door zichzelf gekozen gegevens en hiervoor evenredig beloond zal worden.

Niet alleen gebruikers, ook ontwikkelaars die gericht gegevens willen raadplegen zouden dit kunnen doen aan de hand van Swash. Deze interactie zal volledig ‘permissionless’ zijn en zonder enige tussenkomst van derden

Algemene info over Swash – SWASH

Hoe werkt het Swash protocol?

Het Swash-ecosysteem, vertrekt vanuit het principe de data-economie te willen; democratiseren, decentraliseren en demonopoliseren.

Dit tracht het te bereiken door zijn deelnemers te stimuleren. Hierdoor kan de waarde van data opnieuw in evenwicht gebracht worden en tracht men een betere en duurzame data-economie te vormen.

Swash zal stimulatie bieden aan de drie deelnemende partijen:

 • Internetgebruikers: Deze groep zal zijn eigen data kunnen beheren, kiezen wat het deelt en hiervoor beloond worden. De gebruiker ontvangt een inkomen door te kiezen voor een alternatief systeem.
 • Bedrijven: Deze groep heeft toegang tot data van hoge kwaliteit en kan dit zonder tussenpersonen raadplegen op verschillende schalen. Op deze manier besparen bedrijven tijd en geld en kunnen ze mogelijks hun reputatie verbeteren door te denken aan een eerlijke data verzameling
 • Ontwikkelaars: Deze groep kan innovatie vergemakkelijken door snel toegang te krijgen tot verschillende afgestemde gegevens. Ook maken ze deel uit van nieuwe manieren van ontwikkeling, die enkel mogelijk is door de komst van blockchain.

Extensie

Swash is voorlopig enkel te gebruiken op chromium gebaseerde webbrowsers zoals; Google chrome , Firefox, Microsoft Edge, Brave, UC Browser en Opera. Later zal Swash zich uitbreiden naar meerdere browsers en Android/iOS.

De extensie is in slechts enkele minuten te installeren en het gebruik is intuïtief. Bij installatie kan men beslissen welke sitegegevens nooit worden opgeslagen en hoeveel gegevens wel gedeeld worden.

Data union

Verzamelde gegevens worden gebundeld en verstuurd naar de ‘Data Union’. Hier worden ze te koop gesteld voor ontwikkelaars of bedrijven.

Indien gegevens worden aangekocht, zullen leden die geopteerd hadden om deze data te delen, hun deel van de opbrengst ontvangen.

Het is de keuze aan de gebruikers wanneer ze hun tokens wensen op te nemen.

Privacy

Swash zal nooit de link maken tussen de identiteit van de gebruiker en zijn gegevens. Het enige middel van identificatie zou het Ethereum adres zijn waarmee de gebruiker transacties voert.

Ook heeft Swash de Data Protection Impact Assessment (DPIA) uitgevoerd, die nodig is voor de Information Commissioner’s Office (ICO) in het Verenigd Koninkrijk. Dit wordt in principe gebruikt om ervoor te zorgen dat gegevens op de juiste manier behandeld worden vanuit een GDPR-perspectief.

Team

Het interculturele team bestaat uit deskundigen uit Finland, het Verenigd Koninkrijk, België, Turkije en Canada. Deze Seniors hebben verschillende posities bekleed in verschillende disciplines waaronder analytics, software ontwikkeling, cyberbeveiliging, blockchain en bankwezen.

Het team dat onder leiding valt van Reza Naeni is erop gericht de bekendheid van Swash te vergroten door kwaliteit te leveren en zichzelf te marketen als alternatief in de data verwerkings wereld.

Roadmap

Enkele mijlpalen voor Swash in de nabije toekomst zijn het verbeteren van het sIntelligence platform en het implementeren van de eerste versie van Swash smart contracts.

Deze invoering zal een gelijke inkomensverdeling tussen sMembers creëren en kan men verwachten in het laatste kwartaal van 2021.

Later in 2022 zal Swash nieuwe diensten en functionaliteiten uitrollen en zal het zijn sApp-infrastructuur met de software development kit (SDK) lanceren.

Partners

Verschillende partnerschappen met enkele zwaargewichten uit de blockchain industrie werden opgericht om Swash beter te positioneren op vlak van markt en productontwikkeling. Zo is Swash gepartnerd met Ocean Protocol, Chainlink, 1World Online, Amasa en Boson Protocol.

Whitepaper

Voor een gedetailleerde uitleg van de werking van Swash – SWASH verwijzen we je graag door naar de whitepaper van Swash.

Use case van Swash – SWASH

Token

Het SWASH token zal verschillende rollen uitvoeren in het Swash ecosysteem.

 • Incentive: Als stimuleringsmechanisme zullen sLeden en sGebruikers beloond worden met SWASH tokens. Dit zal aanmoedigend werken en het ecosysteem doen groeien.
 • Marktplaatsen: De dataproducten zullen worden gekocht en verkocht met Swash tokens..
 • sIntelligence: sIntelligence biedt een unieke oplossing aan bedrijven die mogelijks een concurrentievoordeel willen halen door Swash gegevens. Wanneer sCustomers zich abonneren tot het sIntelligence platform, zullen zij betalen met Swash tokens.
 • sChannel: Swash tokens zullen worden gebruikt om toegang te krijgen tot de communicatiekanalen van sUsers.
 • sCompute: Swash tokens zullen worden gebruikt wanneer men toegang wil tot sApps, ook wel data scientists genoemd. Hier kan men verschillende algoritmes in zetten op Swash-gegevens en hoeft men enkel te betalen voor deze berekeningen en resultaten.
 • Multiply: sMembers kunnen hun tokens inzetten zowel binnen als buiten het ecosysteem. Zo kan men liquiditeit voorzien of tokens doneren aan tal van goede doelen.
 • Governance: Swash token houders kunnen voorstellen welke projecten mogelijks gefinancierd worden door de Swash DAO. Ook kunnen ze hun stem uitbrengen over nieuwe ontwikkelingen of wijzigingen in de toekomst van het platform.

Naarmate het platform groeit zal de vraag naar het token stijgen en zullen er periodieke tokenburns worden ingezet om het token aantal in evenwicht te brengen.

Tokenomics

Het SWASH token heeft de ERC677/BEP20 token standaard. SWASH zal in totaal een aanbod hebben van 1,000,000,000 (100%). De initial circulating supply bedraagt 5% of 50.000.000.

Het toekennen van de SWASH token gebeurd op de volgende manier;

 • 15% Foundation
 • 15% Founders
 • 14% Ecosystem and DAO Growth
 • 14% Community and Platform Rewards
 • 10%Team & Advisors
 • 9% Pre-seed Round
 • 5% Strategic Round
 • 5% Pre-Sale Round
 • 5% Public Sale
 • 5% Liquidity Provision
 • 3% Seed Round

Het SWASH token zal gelist worden aan $0.09 per token.

Swash app airdrop

Wil je meedoen met de Swash app airdrop? klik dan hier

Waar kun je Swash – SWASH kopen en verkopen?

SWASH tokens zijn nog niet gelanceerd op een gedecentraliseerde of gecentraliseerde beurs.

Sociale Media Swash – SWASH

Twitter
Medium
Github
LinkedIn
Telegram
Reddit

Wat denken we over Swash – SWASH?

Waar Swash in slaagt is het toekennen van waarde aan de data die je anders gratis zou hebben weggegeven. Door de gegevens te gaan verzamelen, bundelen en te verkopen krijgt deze informatie plots een waarde.

Het betaald worden voor jouw webdata in combinatie met de veel voorkomende inbreuken in het huidige online klimaat, kunnen mogelijks redenen zijn voor vergrote belangstelling in het platform of de mainstream adoptie van gedecentraliseerde data.

We raden je zeker aan te experimenteren met Swash.

Conclusie over Swash – SWASH

De kernboodschap van Swash is ‘jouw data is gelijk aan jouw inkomen’. Swash biedt een nieuwe kijk naar data-eigendom en beloond zijn gebruikers die willen meewerken aan het creëren van een rechtvaardiger internet. Installeer Swash en word lid van ’s werelds eerste en grootste Data Union.

Crypto_Library_logo_512x512_svg

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.

Maak gratis een account aan op Bitvavo. Koop de beste cryptocurrency en sla ze veilig op in uw wallet.

Top exchanges

Airdrops ontvangen?

Laatste airdrops
$27000
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd
$150
Geschatte waarde
5 minutes
Uitvoertijd

Partner