Deze beoordeling van cryptocurrency exchange BitBroker werd gemaakt met als doel informatie te bieden. Door deze review te doorlopen zal je kunnen beslissen of BitBroker een software is dat aansluit op jouw noden.

Geschiedenis BitBroker

BitBrokerTrade, gelanceerd in 2017, is een Nederlands bedrijf dat zijn gebruikers software aanbiedt om automatisch crypto te verhandelen. De software die BitBroker heeft ontwikkeld, zal proberen winst te halen uit het volatiele koersverschil van cryptocurrencies.

De software is 24/7 actief en zal enkel kunnen handelen met een gekoppeld account, dit bij één van de geregistreerde cryptocurrency exchanges waaronder Bitstamp, Bitvavo en Binance.

Welke diensten levert BitBroker?

Automatische trades

De software van BitBroker wordt gebruikt om trades, geheel voor eigen rekening, automatisch uit te voeren. De software zal actief zijn op een gekoppeld exchange account. 

De koppeling van het account zal gebeuren aan de hand van een beveiligde API code, die enkel kan handelen en niet kan opnemen. Hierna zal de gebruiker kunnen kiezen hoeveel winst hij per trade wenst te halen. Hoe groter het percentage, hoe lager de kans dat trades zullen plaatsvinden. 

Wanneer men het winstpercentage instelt moet men natuurlijk de transactiekost in rekening houden. BitBroker geeft aan dat een winstpercentage van 1,5% of 1,8% het maximale netto rendement behaald.

Simulatie

Als je niet zeker bent dat de automatische trading software van BitBroker iets voor jou is, kan je altijd een account maken zonder geld te riskeren. 

Door de BitBroker simulator kan je een ‘paper trading account’ starten, wat betekent dat je de software laat beleggen met fictief geld. Beleggingen zullen op dezelfde manier worden uitgevoerd zoals deze gebeuren met echt geld. 

Op deze manier kan je zien welke winsten je zou verdienen met BitBroker. Het platform biedt de mogelijkheid om dit uit te proberen voor maximaal 60 dagen. Na deze periode volgt er een kost van 10 BitBroker credits ofwel 10 euro.

BitBroker Affiliate Programma

Moest je de service van BitBroker trade willen aanraden aan vrienden of kennissen, kan dit met het Bitbroker verwijs programma. Doorverwijzers worden beloond met een commissie op de BitBroker trades van hun vrienden.

Deze commissie bedraagt 15% van de personen die via jouw link werden doorverwezen. Hierboven op zullen nieuw aangemelde gebruikers die door deze personen werden verwezen jou nog een extra 5% commissie bieden op hun trades.

Wat is de onderliggende strategie van BitBroker Trade?

De onderliggende technische analyse waarop BitBroker trade zijn handels beslissingen baseert is de zogenaamde Moving Average Convergence Divergence (MACD) methode. 

De MACD is een momentum indicator die wordt berekend door meerdere prijs-gemiddelden samen te nemen waarop de richting en de trend wordt weergegeven. Op basis van deze informatie zal er worden aangekocht of worden verkocht.

Welke crypto-paren zijn te verhandelen via BitBroker?

De crypto-paren die te verhandelen zijn via BitBroker zijn de meest populaire crypto-paren die ook te verhandelen zijn op de compatibele exchanges. Waaronder BTC/ETH/XRP/BCH/LTC; die allemaal terug te vinden zijn op Bitstamp, Bitvavo en Binance. Ook zal Coinbase eind September worden toegevoegd. 

Het platform raadt zeker aan om de trader op de cryptocurrencies met het meeste volume in te stellen, zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano.

Wat zijn de transactiekosten van BitBroker?

Transactiekosten

Men kan pas handelen met BitBroker wanneer men BitBroker credits heeft aangekocht (1 credit = 1 euro). Deze credits zullen gebruikt worden om de transactiekost te verrekenen wanneer er een succesvolle trade werd uitgevoerd. 

Bij elke succesvolle trade zal BitBroker 20% tradingskosten afhouden. De kosten zullen verrekend worden op de aangekochte BitBroker credits. Wanneer er onvoldoende credits op het account beschikbaar zijn, zal BitBroker stoppen met traden en vriendelijk vragen credits bij te vullen. 

Daarbovenop betaal je nog steeds de transactiekost op de trade bij het gekoppelde exchange account. Dit mag men dus zeker niet vergeten in rekening te brengen wanneer men kiest voor BitBrokerTrade.

Wat zijn de transactiegroottes op BitBroker Trade? 

De kleinste transactiegrootte die kan worden ingesteld is €25. Dit hangt af van de gekoppelde exchange en het desbetreffende crypto-paar. 

Natuurlijk kan de gebruiker zelf de transactiegrootte ingeven. Maar er wordt aangeraden om de trader te laten werken vanaf € 50. Hiermee kan de trader 1 à 2 transacties aankopen.

Is BitBroker veilig en betrouwbaar?

BitBroker Trade is een geregistreerd Nederlands bedrijf en is in regel met Nederlandse wetgeving omtrent automatische trading software voor het handelen in cryptocurrency. De ontwikkelaar van BitBroker trade is Mark Snijders, die zijn naam en reputatie gekoppeld heeft met het platform. Iets wat misschien net dat tikkeltje extra vertrouwen schept.

Ook zal BitBroker nooit toegang hebben tot jouw crypto. Dit komt omdat het platform verbonden wordt via API sleutels, die natuurlijk enkel in staat zijn om te handelen en niet om op te nemen. 

Conclusie

BitBroker is een Nederlands bedrijf dat een automatische trading software aanbiedt voor personen die niet voldoende tijd hebben om de markt nauwlettend in het oog te houden. Indien dit aansluit op jouw persoonlijk profiel, is BitBroker trade eventueel een alternatief. 

Naast de hoge transactiekost (20%) is BitBroker beperkt in het aantal crypto-paren en exchanges waarmee men kan verbinden. Wil men toch alleen handelen op Bitstamp, Bitvavo of Binance zou BitBroker een mogelijkheid zijn.

Disclaimer: Het verhandelen en investeren in cryptocurrencies (ook wel digitale of virtuele valuta, altcoins) brengen een substantieel risico van verlies met zich mee en is niet geschikt voor iedere investeerder. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico en de financiële middelen die je gebruikt om crypto mee te verhandelen. De inhoud op deze website is hoofdzakelijk bedoeld ter kennisgeving en is geen financieel advies.