Ga direct door naar het overzicht van onze exchanges om cryptocurrency te kopen. We adviseren om eerst de onderstaande tekst te lezen, om meer informatie te krijgen over het kopen van cryptocurrency.

In dit artikel gaan we het hebben over het kopen van cryptocurrency. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Hoe kan je cryptocurrency kopen, waar moet je op letten bij het kopen van cryptocurrency, en hoe verhandel je cryptocurrency voor altcoins?

Cryptocurrency kopen

Cryptocurrency kunnen op veel verschillende manieren en op veel verschillende plekken worden gekocht. Tegenwoordig kan er zowel online als offline cryptocurrency aangekocht worden. Verreweg de meeste cryptocurrency aankopen, vinden nog steeds plaats bij een online broker zoals Coinbase of LiteBit. De meeste brokers hebben veel verschillende betaalmogelijkheden, zoals iDEAL- en creditcardbetalingen, wat het erg laagdrempelig maakt om cryptocurrency aan te schaffen.

Ook kun je naast online brokers, steeds vaker cryptocurrency kopen via een ATM. Bij de meeste ATM’s kun je alleen Bitcoin kopen. Echter zijn er ook ATM’S waar je naast Bitcoin (BTC), ook Ethereum (ETH) en Monero (XMR) kunt kopen.

Wanneer je Bitcoin koopt bij een broker, wordt de gekochte Bitcoin ergens heen gestuurd. Waarnaartoe is afhankelijk van de aanbieder waar Bitcoin koopt. In veel gevallen moet je de public key van jouw wallet invoeren en worden jouw gekochte Bitcoin daarnaartoe gestuurd. De Bitcoin kan naar een online wallet, software wallet of hardware wallet worden gestuurd.

Een andere optie is dat de aanbieder jouw gekochte Bitcoin, op een interne wallet laat staan. Dit doen zij zodat je er sneller mee kunt handelen. Je hebt dan nog steeds de optie om de gekochte Bitcoin naar een van je eigen wallets te versturen.

Waar moet je op letten bij het kopen van cryptocurrency?

Bij het aankopen van cryptocurrency, is het belangrijk dat je let op de aan- en verkoopkosten, en de marktprijs die door de desbetreffende broker wordt gerekend. Wanneer je kan besparen op de aan- en verkoopkosten, zie je dat direct terug in het rendement. Hetzelfde geldt voor de prijs waaraan je broker de cryptocurrency aanbiedt.

De aan- en verkoopkosten en de prijs waaraan je je aankoop doet, is van groot belang voor je toekomstig rendement en tevens de eerste twee variabelen waarop je kan besparen. Wanneer je bijvoorbeeld 0.5% aan kosten betaalt in plaats van 2%, bespaar je al 1,5%.

Hoe verhandel je cryptocurrency voor altcoins?

Het aankopen van cryptocurrency kan je doen met euro’s en dollars. Echter zijn er veel coins met een kleinere marktwaarde, die niet bij een broker met fiat aangekocht kunnen worden. Op het moment dat je een kleinere coin wilt aankopen, kun je het beste Bitcoin of Ethereum aankopen bij een broker en deze Bitcoin of Ethereum vervolgens naar een exchange sturen.

Op het moment dat je deze kleinere coins wilt kopen, kun je dat doen via een cryptocurrency exchange zoals Binance, Kucoin of BitMax. Je koopt dan cryptocurrency, met een grotere cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum. Over deze transacties betaal je ook aan- en verkoop vergoedingen, echter zijn deze een stuk lager dan de kosten die door brokers worden gerekend.

Ideal cryptocurrency kopen

Overzicht cryptocurrency handleidingen

Wij van CryptoBieb proberen je te helpen bij het vinden van partijen, waarvan je op een veilige manier cryptocurrency aan kunt schaffen. Hieronder staat een overzicht van verschillende exchanges en brokers, waar wij stappenplannen voor hebben geschreven. Stap voor stap inclusief abeeldingen, zie je hoe je cryptocurrency kunt kopen.

Bitvavo exchange logo

Bitvavo is een betrouwbare Nederlandse exchange waar je in een paar stappen cryptocurrency kunt kopen.

Anycoindirect exchange logo

Anycoindirect.nl heeft meer dan 60 cryptocurrency die je kunt kopen.

Binance exchange logo

Binance is de grootste exchange ter wereld. Wij helpen je om in 10 stappen om crypto te kopen.

Bitcoinmeester exchange logo

Er worden op dit moment ongeveer 200 verschillende cryptocurrency aangeboden op Bitcoin Meester.

btcdirect exchange logo

BTC Direct is al enkele jaren in de markt en biedt slechts enkele cryptocurrency aan. Lees hier het stappenplan.

litebit exchange logo

Litebit.eu is een cryptocurrency platform waarmee je vele verschillende cryptocurrency kunt kopen.