Ga direct door naar het overzicht van onze exchanges om cryptocurrency te kopen. Wij adviseren om eerst de onderstaande tekst te lezen voor meer informatie over het kopen van cryptocurrencies.
In dit artikel gaan wij het hebben over het kopen van cryptocurrencies. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Hoe kan je cryptocurrencies kopen, waar moet je op letten bij het kopen van cryptocurrencies en hoe verhandel je cryptocurrencies voor altcoins?

Cryptocurrency kopen

Cryptocurrencies kunnen op veel verschillende manieren en op veel verschillende plekken gekocht worden. Tegenwoordig kan er zowel online als offline cryptocurrency aangekocht worden. Verreweg de meeste cryptocurrency aankopen vinden nog steeds plaats bij een online broker zoals Coinbase of LiteBit. De meeste brokers hebben veel verschillende betaalmogelijkheden, zoals Ideal- en creditcard betalingen wat het erg laagdrempelig maakt om aankopen te doen.

Ook kan je naast online brokers steeds vaker cryptocurrencies kopen via een ATM. Bij de meeste ATMS kan je alleen Bitcoin kopen, echter zijn er ook ATM’S waar je naast Bitcoin ook Ethereum en Monero kunt kopen.

Wanneer je Bitcoin koopt bij een broker wordt de gekochte Bitcoin ergens heen gestuurd. Waar naartoe is afhankelijk van bij de aanbieder je Bitcoin koopt. In veel gevallen moet je de public key van je wallet invoeren en worden jouw gekochte Bitcoin daar naartoe gestuurd. De Bitcoin kan naar een Online wallets, Software wallets of Hardware wallets worden gestuurd.

Een andere optie is dat de aanbieder jouw gekochte Bitcoin op een interne wallet laat staan. Dit doen zij zodat je er sneller mee kan handelen. Je hebt dan nog steeds de optie om de gekochte Bitcoin naar een van je eigen wallets te sturen.

Waar moet je op letten bij het kopen van cryptocurrencies?

Bij het aankopen van cryptocurrencies is het belangrijk dat je let op de aan- en verkoopkosten en de marktprijs die door de desbetreffende broker wordt gerekend. Wanneer je kan besparen op de aan- en verkoopkosten zie je dat direct terug in je rendement. Hetzelfde geldt voor de prijs waaraan je broker de cryptocurrency aanbiedt.

De aan- en verkoopkosten en de prijs waaraan je je aankoop doet is van groot belang voor je toekomstig rendement en tevens de eerste twee variabelen waarop je kan besparen. Wanneer je bijvoorbeeld 0.5% aan kosten betaald in plaats van 2% is dat dus 1,5% wat je zelf houdt.

Hoe verhandel je cryptocurrencies voor altcoins?

Het aankopen van cryptocurrencies kan je doen met euro’s en dollars, echter zijn er veel coins met een kleinere marktwaarde die niet bij een broker met fiat currencies aangekocht kunnen worden. Op het moment dat je een kleinere coin wilt aankopen kun je het best Bitcoin of Ethereum aankopen bij een broker en deze Bitcoin of Ethereum vervolgens naar een exchange sturen.

Op het moment dat je deze kleinere coins wilt kopen kun je dat doen via een cryptocurrency exchange zoals Binance, Kucoin of BitMax. Je koopt dan cryptocurrencies aan met een grotere cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum. Over deze transacties betaal je ook aan- en verkoop vergoedingen echter zijn deze een stuk lager dan de kosten die door brokers worden gerekend.

Ideal cryptocurrency kopen

Overzicht cryptocurrency handleidingen

Wij van CryptoBieb proberen het je te helpen bij het kopen van cryptocurrencies van veilige en betrouwbare partijen. Hierover staat een overzicht van verschillende exchanges en brokers waar wij stappeplannen voor geschreven hebben. Stap voor stap inclusief abeeldingen zie je hoe je cryptocurrencies kunt kopen.

Bitvavo exchange logo

Bitvavo is een betrouwbare nederlandse exchange waar je in een paar stappen cryptocurrency kunt kopen.

Anycoindirect exchange logo

Anycoindirect.nl heeft meer dan 60 cryptocurrencies die je kunt kopen.

Binance exchange logo

Binance is de grootste exchange van de wereld. Wij helpen je om in 10 stappen om cryptote kopen.

Bitcoinmeester exchange logo

Er worden op dit moment 150+ verschillende cryptomunten aangeboden op Bitcoinmeester en wij helpen je om ze te kopen.

btcdirect exchange logo

BTC Direct is al enkele jaren in de markt en biedt slechts enkele cryptocurrencies aan. Lees hier het stappenplan.

litebit exchange logo

Litebit.eu is een Cryptocurrency platform waarmee je vele verschillende cryptocurrencies kunt kopen.