In dit artikel gaan we het hebben over de Reputation token, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen: Wat zijn Reputation tokens, wat zijn de kenmerken en tot slot een voorbeeld van een Reputation token.

Wat zijn Reputation tokens?

De Reputation token, ook wel reward token genoemd, is een token die binnen het ecosysteem van een blockchain project wordt gebruikt. De hoeveelheid Reputation tokens die je bezit, bepaalt je uiteindelijke status binnen het netwerk. Je kan Reputation tokens verdienen door actief deel te nemen binnen het netwerk.

Door taken te voltooien krijg je een beloning in de vorm van Reputation tokens. Hoe meer tokens je hebt, hoe hoger je reputatie binnen het netwerk wordt.

Kenmerken van reputation tokens

Als maker van een Reputation token hoef je, net als bij een utility token, niet te voldoen aan de wet- en regelgeving die geldt voor security tokens en aanverwanten. Deze wet- en regelgeving geldt niet voor reputation tokens, omdat deze van nature niet als investering ontworpen zijn. Naast het niet hoeven voldoen aan verschillende wet- en regelgeving hebben reputation tokens nog enkele andere kenmerken, namelijk de volgende:

  • Reputation tokens kunnen verdiend worden zonder te hoeven investeren.
  • Reputation tokens worden op de markt gebracht door middel van een ICO.
  • Reputation tokens hebben vaak een hechte community, omdat er veel wordt bijgedragen vanwege de beloningen.
Augur logo

Voorbeeld

Augur is een zeer bekend voorbeeld als het gaat om Reputation tokens (REP). Augur heeft een platform gebouwd, waarmee zij de gokmarkt willen decentraliseren. Met Augurs REP-token kan er gewed worden op bijvoorbeeld sportwedstrijden, waarmee meer REP-tokens verdiend kunnen worden.

De mensen die events aanmaken op het Augur platform, moeten hiervoor betalen met REP-tokens als onderliggende waarde. In ruil daarvoor ontvangen de makers van een event een gedeelte van de fee in REP-tokens voor het maken en onderhouden van het event.

CryptoBieb redacteur Wisse

Door Wisse van Wulfen