In dit artikel gaan wij het hebben over hoe je cryptocurrencies kunt verdienen. De verschillende opties om cryptocurrencies te verdienen zijn in dit artikel verder uitgewerkt.

Er zijn veel verschillende manieren waarop cryptocurrencies verdiend kunnen worden. De manier waarop en hoeveel cryptocurrencies je kan verdienen hangt van veel verschillende factoren af.

Hoeveel kennis heb je bijvoorbeeld al van cryptocurrencies? Heb je ervaring met handelen doordat je al aandelen in bezit hebt? Hoeveel kapitaal heb je ter beschikking om mee te investeren? Ben je technisch ingesteld of juist helemaal niet?

Dit zijn allemaal vragen die van belang zijn om erachter te komen welke manier(en) voor jou het meest geschikt zijn om cryptocurrencies te gaan verdienen. Onderstaand zijn de meest voorkomende varianten om cryptocurrencies te verdienen opgesomd, je kan namelijk:

Cryptocurrencies traden

“Buy Low, Sell High” – wordt veel geroepen onder investeerders. Dit is echter veel makkelijker gezegd dan gedaan, want het lastigste gedeelte van traden is om te bepalen wanneer je iets moet kopen of verkopen?

Veel traders handelen op basis van technische analyse (TA). Dit is het analyseren van grafieken aan de hand van patronen en indicatoren die je op deze grafieken kan loslaten. Er zijn ook mensen die traden op basis van fundamentele analyse (FA) wat inhoudt dat je voornamelijk inhoudelijk naar het bedrijf kijkt en wat dit bedrijf te bieden heeft.

Cryptocurrencies minen

Minen is het valideren van transacties op de blockchain. Het doel van minen is om transacties die op de blockchain plaatsvinden te verifiëren. Transacties op de blockchain zijn openbaar. Dat houdt in dat alle transacties die plaatsvinden op de blockchain opgezocht kunnen worden. Computers moeten beslissen of een transactie daadwerkelijk klopt door deze transactie te valideren. Elke transactie wordt meermaals geverifieerd door willekeurige computers. Als een transactie vaak genoeg is goedgekeurd, wordt de cryptocurrency van de verzender naar de ontvanger gestuurd.

Voor het verzenden van cryptocurrencies op de blockchain wordt een vergoeding betaald aan de miners die controleren of jouw transactie klopt. Hoe drukker het blockchain netwerk, hoe hoger de vergoeding. Als de vergoeding voor miners hoger is, wordt het dus steeds aantrekkelijker om te gaan minen. Op deze manier blijft het marktmechanisme achter het minen goed in balans.

Cryptocurrencies staken

Het staken van cryptocurrencies lijkt enorm op het ontvangen van rente op je spaarrekening. Bij het staken van cryptocurrencies koop je namelijk een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency van een coin of token die gestaked kan worden. Vervolgens hoef je deze coin alleen maar te bewaren in een van je cryptocurrency wallets om meer van dezelfde coin te verdienen.

Als ‘staker’ kan je maximaal het aantal coins minen of valideren dat je zelf hebt gestaked. Dit betekent dat hoe meer coins je gestaked hebt, hoe meer macht je hebt om transacties te valideren, hoe meer beloningen je uiteindelijk zult ontvangen.

Het staken van coins is een goede manier om bij te verdienen door te helpen bij het bouwen en valideren van de blockchain infrastructuur.

Cryptocurrencies verdienen met een masternode

Masternodes hebben een speciale functie in het blockchain netwerk. Masternodes dragen bij aan verschillende facetten van het netwerk, namelijk:

  • Verhoogde privacy bij het uitvoeren van transacties
  • Transacties die direct (real time) uitgevoerd worden
  • Bijdragen aan een gedecentraliseerd bestuur van het netwerk
  • Bijdragen aan een gedecentraliseerd stemsysteem binnen het netwerk

Masternodes zorgen er dus voor dat een blockchain veel meer wordt dan alleen een grootboek voor transacties. Het verschilt per cryptocurrency welke functies de masternodes precies vervullen. Dit is namelijk afhankelijk van de geïmplementeerde functionaliteiten.

Voor een blockchain project is het dus van enorm belang dat er veel masternodes online zijn om de veiligheid van het netwerk te waarborgen. Masternode eigenaren worden dan ook beloond voor het bijdragen aan de stabiliteit en snelheid van het netwerk.

De reden dat veel investeerders dan ook sparen voor een masternode is om een passief inkomen te genereren. Daarnaast is het natuurlijk leuk om de cryptocurrency waar je in gelooft te steunen door bij te dragen aan de netwerksterkte.

Cryptocurrency airdrops

Een airdrop is een manier waarop je als cryptocurrency liefhebber gratis coins of tokens kunt ontvangen. Je kan voor deze gratis tokens in aanmerking komen door je voor een airdrop aan te melden. Airdrops zijn vaak maar voor een gelimiteerde tijd beschikbaar. Het is dus belangrijk dat je het aanmelden hiervoor niet te lang uitstelt anders loop je deze wellicht alsnog mis.

De waarde van een airdrop kan enorm verschillen. In de meeste gevallen ligt de waarde echter tussen de $1 en $20. Maar er zijn ook uitzonderingen op de regel, zoals Ontology (ONT). Als je je in januari 2018 had ingeschreven voor de nieuwsbrief van ONT kreeg je daarvoor 1.000 ONT-tokens. Op “all time high” in juni 2018 was 1000 ONT ruim 9000$ waard.