Gratis cryptomunten verdienen is een veel voorkomende vraag bij starters in de cryptowereld. Dit artikel zal ingaan op 5 verschillende manieren waarop men gratis crypto kan verdienen. Sommige van deze methodes zullen moeilijker zijn dan andere en kunnen tijd of andere inspanning vereisen. Let altijd goed op neppe promoties. Deze beloven je veel cryptomunten als je een kleine investering doet, deze zijn bijna altijd een scam. 

Bitcoin en andere crypto verdienen met taken uit te voeren

Een van de makkelijkste manieren om wat cryptomunten te verdienen, is om kleine taken uit te voeren. Dit brengt een redelijk laag risico met zich mee. De taken die je zal moeten uitvoeren, zullen wel inspanning en tijd kosten en kunnen repetitief zijn. Hieronder vallen websites waarbij je taken kan uitvoeren en dan cryptomunten verdient. Deze taken kunnen verschillen van klikken op websites, advertenties kijken en andere taken. De hoeveelheid munten die je hier verdient is meestal niet heel erg hoog maar de taken zijn redelijk makkelijk en hebben een laag risico.

Voordeel: heel makkelijk, laag risico en vaak snel uitbetaald.
Nadeel: kost redelijk wat tijd en de hoeveelheid die je kan verdienen is niet zo hoog.

accountancy analyzing banking

Verdien cryptomunten door een affiliate platform

Een methode die meer oplevert en ook een redelijk laag risico heeft, is door een affiliate te worden. Een affiliate is iemand die een product, platform of dienst promoot. Op het moment dat mensen via jou dat product kopen of zich inschrijven, dan krijg jij daarvoor betaald. Bekende affiliate programma’s om crypto te verdienen, zijn die van cryptocurrency exchanges. Vaak kan je daar een code krijgen om je vrienden uit te nodigen, om ook van hun platform gebruik te maken. Als mensen dan jouw code gebruiken, krijg jij een percentage van de commissie die ze betalen. Maar ook promotie van producten of diensten is hier een mogelijkheid. Het is natuurlijk wel belangrijk dat mensen jouw code gebruiken of op jouw link klikken. Het is hier dus belangrijk dat je op de een of andere manier je code kan promoten en verspreiden onder zoveel mogelijk geïnteresseerde mensen.

Voordeel: grotere hoeveelheid die je kan verdienen, welke ook over een langere periode door kan blijven gaan.
Nadeel: kan redelijk wat tijd kosten en als niemand je codes gebruikt, dan zal je ook niks verdienen.

Verdien cryptomunten door te schrijven over crypto

Als je redelijk goed kan schrijven, dan is dit misschien iets voor jou. Veel bedrijven in de cryptowereld zijn startups die goede content nodig hebben. Je kan dus je services aanbieden aan die bedrijven, om voor hen te schrijven en zo crypto te verdienen. Een moeilijkere methode is om je eigen blog te starten en advertenties erop te zetten, om zo proberen crypto te verdienen (dit kan je dan ook koppelen aan een affiliate promotie). Een derde optie is een platform genaamd Steem. Steem is een sociaal netwerk waar mensen een blog kunnen schrijven of posten en dan aan de hand van ‘upvotes’ krijgen de schrijvers uitbetaald in cryptomunten op Steem. Als je dus heel goed kan schrijven en bekend word op Steem kan je daar dus ook cryptomunten verdienen. Als je toch ervoor kiest om bedrijven te benaderen dan is het slim om startups te zoeken, een portfolio te hebben van je eerdere werk en ook wat ervaring hebt met de crypto-industrie.

Voordeel: je kan redelijk veel crypto verdienen en ook een portfolio opbouwen terwijl je iets doet wat je leuk vindt.
Nadeel: je moet wel eerst een bedrijf vinden waarvoor je kan schrijven en hier ook goed in zijn.

Verdien gratis crypto door mee te doen in airdrops

Een van de bekendste en makkelijkste manieren om verschillende cryptomunten te verdienen, is om mee te doen aan airdrops. Een airdrop is een manier voor een bedrijf om zichzelf te promoten, door middel van gratis cryptomunten weg te geven voor wat kleine taken (vaak op sociale media), meer info over wat een airdrop is kan je hier vinden. Om mee te doen aan een airdrop is heel erg makkelijk, je hoeft alleen een goede uit te zoeken en dan de taken uit te voeren om de cryptomunten te krijgen. Sommige airdrops hebben extra taken waardoor je extra munten kan verdienen, of hebben een soort affiliate programma waar je vrienden kan uitnodigen om meer crypto te verdienen. Op CryptoBieb kan je een overzicht vinden van goede airdrops die op dit moment aan de gang zijn.

Voordeel: snel, makkelijk en mogelijk een redelijk grote hoeveelheid crypto.
Nadeel: de exacte waarde hangt af van de marktwaarde van de cryptomunten en er zitten airdrops tussen die bijna niks waard zijn wanneer je de munten krijgt.

Verdien gratis crypto door te minen

De laatste manier waarop je gratis crypto kan verdienen waarover we het in dit artikel hebben, is door te minen. Minen is een proces waarbij je cryptomunten ‘vindt’ doormiddel van moeilijke calculaties van je computer of mining hardware. Je kan dus mining hardware aanschaffen om te minen, maar je kan vaak ook thuis met je grafische kaart beginnen met minen. Eerst moet je dan uitzoeken welke munten je ermee kan minen en de software hiervoor downloaden. Hier is technische kennis voor nodig en ook zal je computer aan moeten staan om te kunnen minen. Het zal je elektriciteitskosten dus aanzienlijk verhogen. Maar wanneer het eenmaal werkt is er bijna geen extra inspanning meer nodig om het draaiende te houden.

Voordeel: na installatie niet veel meer werk aan en kan redelijk wat verdienen.
Nadeel: technische kennis is vereist, kost elektriciteit en mogelijk moet er mining hardware worden aangeschaft om meer te kunnen minen.