Anycoin direct is een cryptocurrency broker waar je diverse cryptocurrency kunt kopen, versturen en weer kunt verkopen. Op het moment van schrijven is er keuze uit meer dan 25 verschillende soorten coins. Een aantal bekende zijn: Bitcoin (BTC) Ripple (XRP) Ethereum (ETH) Dash (DASH) Neo (NEO) en Monero (XMR) Dit kunnen er in de toekomst nog meer worden. Als je de coins wil verhandelen is het mogelijk om ze naar een cryptocurrency exchange te sturen waar je met je coins kunt handelen. Dit kan dus niet binnen de Anycoin direct omgeving. Wat wel kan is de ene coin omwisselen voor een andere voor de waarde op het moment van de wissel. Hierover later meer. Wil je de cryptocurrency bewaren als lange termijninvestering dan is het raadzaam ze te bewaren door middel van een hardware wallet. Enkele veilige voorbeelden hiervan zijn de Ledger Nano S en de Trezor.

Koop in slechts 3 stappen cryptocurrency!

1. Account aanmaken op Anycoin direct

Ga naar de website van Anycoin Direct via de knop hieronder en klik op ‘Register’
Anycoin direct Menubalk
 • Vul hier je e-mailadres, voornaam, achternaam, woonplaats en adres in.
 • Vink het hokje ‘Zakelijk account’ aan als je een zakelijk account wil aanmaken.
 • Maak een veilig wachtwoord en bevestig hem hier direct onder door hem nogmaals in te voeren.
 • Zet vervolgens een vinkje voor de algemene voorwaarde en indien gewenst voor de nieuwbrief.
 • Bevestig dat je geen robot bent door een vinkje te zetten in de ‘reCAPCHA’ balk.
 • Er opent zich een scherm waarin wordt gevraagd enkele afbeeldingen aan te klikken die overeenkomen met de vraag. Klik hierop en klik op ‘verdergaan’.
 • Klik op ‘Registreer’ om door te gaan.
Anycoindirect login

Nadat je op ‘Registreer’ hebt geklikt krijg je de waarschuwing alleen je eigen bankrekening te gebruiken om orders mee te betalen en jouw bankrekening niet op meerder accounts te gebruiken. Dit om te voorkomen dat je orders geblokkeerd worden.

Klik op ‘ik begrijp het’ om door te gaan.

2. Account verifiëren

Het scherm opent vanzelf en geeft aan dat er een e-mail is verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. Klik op de link in de e-mail om te bevestigen en je gaat direct terug naar de site om verder te gaan met het kopen van je cryptocurrency. Werkt de link niet dan kun je de code in de e-mail gebruiken door deze te kopiëren en te plakken in het scherm ‘account activeren’ bij ‘token’ op de website pagina van Anycoin direct. Je account is geactiveerd en je kunt verder gaan met het kopen van cryptocurrency.

3. Cryptocurrency kopen bij Anycoin direct

Afhankelijk van het verificatie level van je account kun je ter waarde van een bepaald bedrag cryptocurrency kopen. Dit varieert van een paar honderd euro tot duizenden euro’s per dag of week. Als je een account hebt aangemaakt heb je automatisch level één, dit houd in dat je 100 euro per dag kunt kopen tot 250 euro per week. Hoe je een hoger limiet kunt realiseren kun je vinden bij ‘Hoe verhoog ik mijn limieten’ bij de FAQ op de website van Anycoin direct.

Om direct cryptocurrency te kopen ga je naar het orderscherm, hier kun je op twee manieren naar toe gaan.

Klik in de bovenbalk op ‘kopen’ en kies de gewenste coin. Of je gaat naar het groene ‘Koop’ balkje midden op de pagina. Je komt dan op de bestel pagina om Bitcoin te kopen. Hier kun je dan ook een ander coin kiezen.

Anycoin direct homescreen
 • Eenmaal in het orderformulier vul je bovenaan bij ‘Aantal’ het aantal Bitcoins in dat je wil aanschaffen. Je kunt ook het aantal Euro invullen dat je eraan wil uitgeven, de hoeveelheid Bitcoin past zich dan vanzelf aan.
 • Onder het ‘Bitcoin adres’ kopieer en plak je het ontvangstadres waar je de Bitcoins naar toe wil sturen. Deze vind je vaak in je wallet bij ‘ontvangen/receive’ (Als je andere coins koopt vul je hier het adres in van het soort dat je besteld. Let op dat je BTC naar een Bitcoin adres stuurt en Ether naar een Ethereum adres enz. anders gaan ze verloren)
 • Selecteer rechts in het orderformulier de gewenste betaalmethode door deze aan te vinken. Een IDEAL betaling zorgt ervoor dat je je Bitcoins snel ontvangt, dit is tevens ook de betaalmethode met de laagste transactiekosten.
 • Vervolgens klik je onder IBAN op de witte balk om je rekeningnummer te selecteren waarvandaan je de betaling wil gaan doen. Zorg ervoor dat de bankrekening op dezelfde naam staat als je Anycoin direct account anders zal de betaling niet worden toegestaan.
 • Onderaan het orderformulier zie je het kostenoverzicht en het totaal van je bestelling.
 • Vink de algemene voorwaarden aan in het geval van Bitcoin klik je op de groene knop ‘Bitcoin kopen’ om de bestelling af te ronden.
anycoindirect overzicht

In het geval van een IDEAL-betaling ga je verder naar de bankomgeving waar je de gewenste bank aanklikt om de betaling te voldoen. Je kunt ook betalen door middel van het scannen van de QR-code met een bank app op je telefoon.

Als de betaling is afgerond kom je terug in het orderoverzicht en hier zie je gelijk de status van je bestelling.

Anycoindirect orderstatus
 • Na betaling ontvang je van Anycoin direct een bevestigingsmail. Aals je bestelling wordt verzonden ontvang je wederom een bevestigingsmail.
 • De bestelde Bitcoins kun je dan niet veel later in de betreffende wallet terugvinden.

4. Cryptocurrency wisselen bij Anycoin direct

Het is bij Anycoin direct niet mogelijk om echt te handelen met cryptocurrency zoals bij een cryptocurrency exchange maar je kunt ze wel wisselen. Mocht je bijvoorbeeld al Bitcoins hebben maar je wil deze liever wisselen voor XRP of een ander die binnen het assortiment van Anycoin direct valt dan kan dat.

 • Ga hiervoor op de homepagina naar het groene balkje ‘Trade’.
 • Selecteer in dit scherm bijvoorbeeld Ethereum die je wil wisselen voor Bitcoin onder de kopjes ‘Van’ en ‘Naar’.
 • Kopieer het ontvangstadres waar je de gewisselde Bitcoins wil ontvangen. Let op: controleer het adres goed en zorg ervoor dat dit het juiste adres is.
 • Vink de algemene voorwaarden aan en klik rechtsonder op de groene balk ‘Trade’.
Anyocindirect betaling
 • Vervolgens opent het orderscherm en zie de order, het Ethereum adres en het aantal Ether dat je naar dit adres moet versturen. Kopieer het adres en het aantal Ether en plak dit in de wallet waarvandaan je ze gaat sturen. (voor deze transactie heb je 15 minuten de tijd dus zorg dat je de gegevens bij de hand hebt of al ingelogd bent).
 • Als de transactie gelukt is dan zie je bij ‘Uw order’ in het rijtje bij ‘Order status’ een groen balkje met ‘Fully confirmed’ staan. Even later staan de Bitcoins in je wallet.
Anycoindirect Betaling