Op deze pagina gaan we dieper in op een Nederlandse cryptocurrency broker, genaamd AnyCoin Direct. De onderwerpen die aan bod zullen komen in deze Anycoin Direct review zijn: Algemene informatie, Cryptocurrency aanbod, vergoedingen en kosten, support, de veiligheid en de voor- en nadelen.

Anycoin Direct

Anycoin Direct is in 2013 opgericht in Veghel als Europese cryptocurrency beurs. Sinds 2013 tijd heeft het bedrijf zich in hoog tempo doorontwikkeld en zetten zij zich dag in dag uit in om hun klanten zo optimaal mogelijk te faciliteren bij het aankopen van cryptocurrencies.

Het aankopen van cryptocurrencies er gaat erg gemakkelijk. Zo kan met vrijwel alle binnen Europa gebruikte betaalmethodes cryptocurrencies aan- en verkopen. Van de vele verschillende hebben brokers heeft Anycoin Direct het aankoopproces zeer goed uitgedacht en zo simpel mogelijk gemaakt voor hun klanten.

Het gebruiksgemak en de klantenservice zijn ook direct twee erg belangrijke aspecten waarmee zij zich weten te onderscheiden van concurrenten.

Cryptocurrencies op Anycoin Direct

Anycoin Direct is sinds de lancering druk bezig met het uitbreiden van hun aanbod. Inmiddels kan je 25 verschillende cryptocurrencies aankopen. Er zijn concurrenten die een groter aanbod hebben, echter zijn bij Anycoin Direct alle belangrijkste en meest vooraanstaande cryptocurrencies te koop. Mocht je je cryptocurrencies willen verkopen dan kan dat ook.

Anycoin Direct is lange tijd alleen een ‘fiat-to-crypto’ broker geweest. Dit betekent dat er alleen cryptocurrencies aangekocht konden worden met euro’s.

Sinds november 2018 is het echter ook mogelijk om de op de website aangeboden cryptocurrencies onderling te traden. Zo kan je bijvoorbeeld Ethereum traden voor Bitcoin. Mocht je hier meer over willen lezen kan je de volgende link raadplegen.

Vergoedingen en kosten

Anycoin Direct rekent net als iedere andere broker ook aan- en verkoopkosten. Bij brokers zijn de aan- en verkoopkosten vaak een stuk hoger dan bij exchanges. Echter valt dit bij Anycoin Direct behoorlijk mee.

Zo rekent Anycoin Direct een opslag een opslag van 1% op zowel aankoop- als verkooptransacties. In tegenstelling tot andere brokers is dit zeer laag. Door veel concurrenten wordt een opslag tussen de 2-3% gerekend.

Anycoin Direct support

Zoals eerder al aangegeven heeft Anycoin Direct van begin af aan enorm gefocust op het straktrekken van hun supportsectie. Zo is er een uitgebreide FAQ en zijn er vele verschillende handleidingen beschikbaar die ingaan op alle belangrijke aspecten bij het doen van een (eerste) aankoop. Zo zijn er handleidingen beschikbaar voor het aanmaken van een account, het kopen of verkopen van cryptocurrencies en het veilig opslaan daarvan.

Naast de handleidingen is er ook 7 dagen per live support via chatfunctie. Van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 22:00 en in het weekend van 10:00 tot 18:30. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar en kan er gemaild worden naar support@anycoindirect.eu.

Veiligheid

De getroffen veiligheidsmaatregelen om de digitale valuta en gegevens van klanten te beschermen zijn goed. Anycoin Direct hanteert een zeer hoge standaard op het gebied van informatievoorziening en veiligheid. Daarnaast worden de aangekochte cryptocurrencies niet op het platform bewaard. Tijdens het aankoopproces moet je de public key van je wallet adres invullen, waarna de coins naar je wallet worden verzonden.

Voor- en nadelen van Anycoin Direct

 In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van AnyCoin Direct in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

  • Biedt 25 van de meest populaire cryptocurrencies aan
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Uitstekende live support
  • Lage transactiekosten
  • Veel verschillende betaalmogelijkheden

Nadelen

  • Minder groot aanbod dan enkele concurrenten
  • Geen wallet optie

Conclusie

Anycoin Direct maakt het erg gemakkelijk voor de beginnende investeerder om euro’s om te zetten in cryptocurrency of vice versa. Het platform wijst zichzelf en het doen van aankopen gaat zeer snel. Ook is er een meer dan uitstekende support sectie met een uitgebreide FAQ, beschikbaar handleidingen en live support die 7 dagen per week voor je klaarstaat. Daarnaast hanteert AnyCoin Direct zeer competitieve aan- en verkoopkosten ten opzichte van concurrnenten.

Wij bevelen Anycoin Direct dan ook ten zeerste aan aan beginnende (en meer ervaren) cryptocurrency beleggers.

Anycoin Direct logo