Er komen steeds meer cryptocurrency exchanges en brokers op de markt. Ook komen er nog te vaak berichten in het nieuws over exchanges die gehackt zijn. Daarom is het des te belangrijker om de beveiliging van je accounts bij exchanges en brokers goed op orde te hebben. Om deze reden hebben wij per beveiligingsoptie een pagina geschreven die meer inzicht biedt in de verschillende account beveiligingsopties die voorhanden zijn.

De onderstaande opties kan je gebruiken om je exchange en broker account beveiliging te verhogen. Echter loop je nog steeds het risico dat er iets misgaat bij de exchange, waardoor je niet bij je cryptocurrencies kan.

 

  • 2 factor authenticatie: Dit is een extra beveiligingsstap tijdens het inloggen welke 2 staps verificatie wordt genoemd. Naast je login en wachtwoord dien je een unieke code van 6 cijfers in te vullen om toegang te verkrijgen tot je account. Deze code ontvang je op een applicatie genaamd ‘Authenticator’.
  • Sms-beveiliging: Deze beveiligingsstap lijkt erg op 2 staps verificatie, alleen dan wordt de code niet inzichtelijk gemaakt via een applicatie maar krijg je de code als sms bericht toegestuurd naar je mobiele telefoon.
  • Email confirmatie: De naam zegt het eigenlijk al. Je moest na je login en wachtwoord per e-mail confirmeren dat je toegang wilt tot je account. Je moet je login poging dus confirmeren door een link aan te klikken die per email is toegestuurd.
Crypto beveiliging
De bovenstaande opties kan je gebruiken om je exchange en broker account beveiliging op te krikken. Echter loop je nog steeds het risico dat er iets misgaat bij de exchange, waardoor je niet bij je cryptocurrencies kan. Om te voorkomen dat je afhankelijk bent van andermans beveiliging kan je het beste je cryptocurrencies in een wallet bewaren.