Binance is een handelsplatform dat zijn klanten de mogelijkheid biedt om cryptocurrency te verhandelen. In ruil hiervoor vraagt Binance een kleine vergoeding. Dit is ook het verdienmodel van het handelsplatform. Voor elke transactie die je doet, of je nu munten koopt of verkoopt, betaal je een klein percentage aan transactiekosten (fee). Over het algemeen variëren deze kosten sterk.

Over het algemeen zijn deze kosten erg verschillend, bij Binance betaal je op dit moment 0.1% op een directe koop- en verkoop order. Betaal je de fees echter met de Binance coin (BNB) dan krijg je 25% korting op je koop- en verkooporder per transactie. De optie om met de Binance coin de transactie fee te betalen kun je aanzetten in je account. Dit is zeker de moeite waard als je van plan bent veel te handelen. Wat ook voordelig is voor de handelaar die grote volumes handelt is de VIP levels, er zijn acht VIP levels, hoe hoger je 30 dagen handelsvolume des te hoger je VIP level en hoe meer korting je krijgt op je Binance fees.

 

Het opnemen of uitbetalen van verschillende cryptocurrency brengt een andere fee, de mining fee, die afhankelijk is per coin. Om een indruk te krijgen zie je hieronder een overzicht van verschillende munten en de zogenoemde withdrawal fee die in rekening wordt gebracht.

Aanmelden Binance

Binance is een cryptocurrency exchange gelanceerd in 2017 en geregistreerd op de Kaaimaneilanden. De populaire beurs die meer dan 300 cryptocurrencies en 1200 verschillende handelsparen aanbiedt, is de grootste in termen van handelsvolume.