In minder dan een jaar tijd is Binance uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange wat betreft dagelijks handelsvolume. Het handelsvolume bedraagt inmiddels miljarden per dag.

Wil je de cryptocurrency bewaren als lange termijninvestering dan is het raadzaam ze te bewaren door middel van een hardware wallet. Enkele voorbeelden van veilige wallets zijn de Ledger Nano S en de Trezor.

Hoe maak je een account aan bij Binance

 • Ga naar de registreer pagina via deze link.
 • Als je een voorkeur voor de Nederlandse taal hebt kun je deze veranderen, klik rechtsboven op ‘English’ klik in het uitschuifmenu op ‘Nederlands’ om de taal van de website op Nederlands te zetten.
 • Klik op ‘Aanmaken account’.
 • Vul hier je inloggegevens in waarmee je je wil registreren en klik op ‘registreren’
Binance handleiding stap 1
 • Sleep het puzzelstukje naar de lege plek met de aangegeven balk, dit om te verifiëren dat je geen computer bent maar een echt persoon.
Binance handleiding stap 3
Binance handleiding stap 2
 • Je ontvangt nu een e-mail ter bevestiging op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Klik op ‘Verify Email’ of op de link in dezelfde e-mail.
 • Hierna krijg je de melding dat je account succesvol is geactiveerd, klik op ‘Log in’ en log in met je inloggegevens die je zojuist bij het aanmelden hebt gebruikt.
 • Lees de veiligheid notities en vink deze aan om verder te gaan, klik op ‘I understand, continue’.
 • Je krijg de vraag om 2FA beveiliging te activeren. 2FA beveiliging is wel aan te raden om je account beter te beveiligen tegen indringers. Dit is het volgende onderwerp wat op deze pagina wordt behandeld.
Binance handleiding stap 4

Hoe kun je twee-staps-verificatie activeren op je Binance account

 • Als je een Binance account hebt is het aan te raden gelijk de twee-staps-verificatie (2FA) in te schakelen. Dit is een extra beveiliging bovenop je wachtwoord om het indringers extra moeilijk  te maken om je account te misbruiken. Je wil tenslotte dat er niemand aan je cryptocurrency komt. 
 • Ga rechtsboven met de muis op het poppetje staan waardoor het menu uitschuift en klik op ‘Account’.
 • Vervolgens opent de 2FA-melding automatisch, klik de gewenste tweede stap verificatie aan, je hebt de keuze uit SMS of de Google Authenticator verificatie. Deze laatste wordt aangeraden.
 • In het geval van de Google verificatie krijg je vier stappen te zien, de eerst is het downloaden van de app op je telefoon. Je kunt kiezen tussen ‘App store’ van Apple of voor ‘Google Play’ voor Android. Klik op één van deze twee en download de Google Authenticator.
Binance handleiding stap 5
 • Scan je de vierkante QR-code met je telefoon door middel van Authenticator app. Je ziet dan dat de zes cijfers in de app verschijnen. Als je dit gedaan hebt klik je op ‘Next Step’ om door te gaan naar stap drie.
Binance handleiding stap 6
 • Schrijf de code bij stap drie op papier en bewaar deze goed! Met deze code kun je de 2FA verificatie herstellen als je telefoon kapot of kwijt is. Een andere optie is om bovengenoemde stappen uit te voeren met twee telefoons of een extra tablet. Raak je er één kwijt dan heb je de ander nog. Nadat je de code genoteerd hebt klik je op ‘Next Step’.
Binance handleiding stap 6
 • Bij stap vier schakel je de Google Authentication in, voer je wachtwoord in plus de code die in de Authentication app verschijnt. Klik vervolgens op ‘Enable Google Authenticator’. Elke keer dat je inlogt gebruik je deze code als extra beveiliging. Deze code is één minuut geldig en verandert constant.
Binance handleiding stap 7

Hoe stort je cryptocurrency op je Binance account

Binance is een cryptocurrency handelsplatform, je kunt hier alleen cryptocurrency verhandelen. Het is dus niet mogelijk om Euro’s te storten, je zult eerst Bitcoins of andere munten moeten kopen en deze naar je Binance account verzenden. Het is tegenwoordig ook mogelijk om diverse munten met creditcard in je Binance account te kopen. 

Transactiekosten bij creditcard betaling liggen hoger dan IDEAL-betaling via een ander platform . Mocht je er voor kiezen om op een ander platform tot de aankoop over te gaan dan gaat de voorkeur uit naar bijvoorbeeld Ethereum of XRP omdat de transactiekosten lager zijn dan die van Bitcoin. 

Dit kan verkregen worden bij Bitvavo, BTCdirect of Coinbase. Zie hier een overzicht van de diverse handelsplatformen.
Indien je reeds cryptocurrency bezit hebt kan je deze versturen naar je Binance account, volg hiervoor de volgende stappen:

Zorg dat je ingelogd bent in je account. Ga met je muis boven in de balk naar ‘Portfolio’ en klik in het uitschuifmenu op ‘Stortingen’.

Binance handleiding stap 8
 • Vul in de zoekbalk de munt in die je wil gaan storten, je kunt ook rechts op het pijltje klikken zodat de lijst met de diverse munten uitschuift waar je uit kunt kiezen. Door de betreffende munt te selecteren wordt jouw ontvangstadres gegenereerd. Zorg ervoor dat als je Ethereum wil versturen je de juiste munt aanklikt, elke munt heeft zijn eigen ontvangstadres. Verwar je de adressen en stuur je verkeerd, dan ben je deze voor altijd kwijt.
 • Je ziet bij ‘ETH ontvangstadres’ het adres staan waar je de munten naar toe kan sturen.
 • Klik op ‘Adres kopiëren’, deze plak je vervolgens (control + V) in de balk ‘ontvangstadres’ op de website waar je je Ethereum gekocht hebt en waar vandaan je ze gaat versturen naar je Binance account. Let op: controleer het adres goed want als deze niet juist is verlies je je munten.
 • Elke transactie zal door het netwerk bevestigd worden voordat je de munten in je account zult zien. Het is afhankelijk van het soort munt hoeveel bevestigingen en tijd er overheen gaat.
 • Rechts onder het kopje geschiedenis kun je de transacties uit het verleden zien en wat de status van de zojuist verstuurde transactie is.

Hoe kun je cryptocurrency handelen op Binance

Als je eenmaal cryptocurrency op je Binance account hebt staan kun je beginnen met handelen. Dit kun je doen in de handelsomgeving van Binance, ga hiervoor met de muis naar ‘Beurs’ linksboven op de startpagina. Je ziet dat je in het uitschuifmenu kunt kiezen tussen de basis en de geavanceerde handelsomgeving. Selecteer ‘basis’ indien je beginner bent in het handelen van cryptocurrency.

Binance handleiding stap 9
Binance handleiding stap 10

Hier kun je beginnen met het zetten van een koop-of verkooporder. Wil je nu meer weten over hoe je op Binance een order invoert, klik dan op deze link: cryptocurrencies traden. Hier leggen we onder het kopje ‘Traden voor beginners’ stap voor stap uit hoe je kan kopen en verkopen op het Binance handelsplatform.

Als je eenmaal een koop-of verkooporder geplaatst hebt. Dan is deze terug te vinden in de bovenbalk onder het tabblad ‘Orders’ ‘Openstaande bestellingen’. Alle stortingen en opnames zijn terug te vinden op hetzelfde tabblad bij ‘Bestelgeschiedenis’. Bij ‘Handelsgeschiedenis’ kun je al je afgesloten orders terugvinden.

Binance handleiding stap 11

Hoe verstuur je cryptocurrency vanuit je Binance account

Als je eenmaal winst hebt behaald of je wil je verhandelde munten veiligstellen en voor de lange termijn bewaren dan is het aan te raden deze te bewaren op een hardwarewallet. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Ledger Nano S en de Trezor.

Zorg dat je ingelogd bent op je Binance account.

Ga op de startpagina met de muis in de balk bovenaan de pagina naar ‘Portfolio’, klik in het uitschuifmenu op ‘Opnames’.

Binance handleiding stap 12
 • Klik in de balk ‘Select coin to withdraw’ om de lijst met coins/tokens tevoorschijn te halen en selecteer de munt die je graag wil versturen.
 • Onder het kopje ‘Beschikbaar’ vul je in de witte balk de hoeveelheid in die je wil versturen. Houd er rekening mee dat er nog een klein gedeelte transactiekosten van het totaal wordt ingehouden. Rechtsonder deze balk achter ‘U krijgt’ zie je het daadwerkelijke aantal wat je ontvangt.
 • Klik op de balk ‘Versturen’ om de transactie af te ronden.

Aanmelden Binance

Binance is een cryptocurrency exchange gelanceerd in 2017 en geregistreerd op de Kaaimaneilanden. De populaire beurs die meer dan 300 cryptocurrencies en 1200 verschillende handelsparen aanbiedt, is de grootste in termen van handelsvolume.