Een OCO order staat voor ‘One Cancels The Other’. Het is een goede manier om op Binance tegelijkertijd een limietorder en een stop-limietorder te plaatsen, waarbij slechts een van de twee wordt uitgevoerd.

Dit betekent dat u effectief uw risico’s beheert door het plaatsen van een take-profit order en stop-loss order op hetzelfde moment. Dit was tot voor kort geen optie, doordat OCO orders niet mogelijk waren bij spot trading paren. Door OCO orders te gebruiken, automatiseert u in feite het grootste deel van de handel en vermindert u de noodzaak om de handel actief te volgen, wat het geval is op beurzen waar het mogelijk is om alleen een stop-loss of take-profit order te plaatsen.

Stop limiet order: een order die helpt om uw risico’s te beheren. Deze transactie sluit uw positie (gedeeltelijk), vergrendelt verliezen en voorkomt verdere verliezen.

Take-profit order: een order die de winst (gedeeltelijk) vastzet.

Met limietorders worden orders in het orderboek geplaatst voor de gewenste koop/verkoopprijs per token, in plaats van marktorders te gebruiken waarbij tokens worden verkocht tegen de op dat moment best beschikbare marktprijs.

Hoe gebruikt u OCO orders?

OCO orders zijn zeer eenvoudig te gebruiken op Binance, en kunnen in slechts een paar minuten worden ingesteld. Eerst is het belangrijk om regelmatig een positie te openen door middel van een limiet kooporder of een markt kooporder.

Zodra de positie geopend is, kunt u de onderstaande stappen volgen om een OCO order te plaatsen.

Stel dat ik 1 ETH gekocht heb tegen een prijs van $4.150. Ik wil 1 ETH verkopen tegen $4.500, maar ik wil er ook zeker van zijn dat ik niet meer dan $150 verlies en daarom wil ik een stop-loss plaatsen op $4.000.

  • Ik zou dan eerst naar het juiste handelspaar navigeren, dat is ETH/USDC (of ETH/USDT).
  • Vervolgens scroll ik naar beneden naar het trading menu en ga met de muis over stop-limit, daar selecteer ik OCO.
OCO Order Binance
  • Ik ga dan verder met het invullen van $4.500 op ‘Prijs’ omdat dit de plaats is waar ik winst wil nemen. En ik vul $4.000 in op ‘Stop’ en ‘Limiet’. Stop’ is waar het stop-loss order ingaat, terwijl ‘limiet’ de prijs is waarvoor het daadwerkelijk is ingesteld om te verkopen. U zou ervoor kunnen kiezen om dit bijvoorbeeld in te stellen als $4.025 stop en $4.000 limiet, maar normaal gesproken is dit niet nodig.
  • Ik vul ‘1’ in op het bedrag en druk dan op ‘sell ETH’ zoals in de afbeelding hieronder getoond:

Na het plaatsen van de OCO order, kunt u zowel de take-profit als de stop-loss order bekijken in het ‘open order’ gedeelte onderaan uw scherm. U kunt nu wachten tot een van beide doelen is bereikt, of ervoor kiezen om de order te annuleren en te vervangen door een andere waarde.

Dat is alles wat er nodig is voor het verder automatiseren en beheren van uw trades!