Een OCO order staat voor ‘One Cancels The Other’. Het is een goede manier om zowel een limietorder als een stop-limietorder te plaatsen, waarbij slechts één van de twee zal worden uitgevoerd.

Dit betekent dat je effectief jouw risico’s beheert door het plaatsen van een take-profit order en stop-loss order op hetzelfde moment. Dit was onmogelijk, doordat OCO orders niet mogelijk waren bij spot trading paren. Door OCO orders te gebruiken, automatiseert men in feite het grootste deel van trades en vermindert men de noodzaak om de trades actief op te volgen.

Met limietorders worden orders in het orderboek geplaatst voor de gewenste koop/verkoopprijs per token, in plaats van marktorders te gebruiken waarbij tokens worden verkocht tegen de op dat moment best beschikbare marktprijs. We herkennen er twee; 

Stop limiet order: een order die helpt om jouw risico’s te beheren. Deze transactie sluit jouw positie (gedeeltelijk), vergrendelt verliezen en voorkomt verdere verliezen.

Take-profit order: een order die de winst (gedeeltelijk) vastzet.

Hoe gebruik je OCO orders?

OCO orders zijn zeer eenvoudig te gebruiken op Binance, en kunnen in slechts een paar minuten worden ingesteld. Eerst is het belangrijk om regelmatig een positie te openen door middel van een limiet kooporder of een markt kooporder.

Zodra de positie geopend is, kan je de onderstaande stappen volgen om een OCO order te plaatsen.

Stel dat ik 1 ETH gekocht heb tegen een prijs van $4.150. Ik wil 1 ETH verkopen tegen $4.500, maar ik wil er ook zeker van zijn dat ik niet meer dan $150 verlies en daarom wil ik een stop-loss plaatsen op $4.000.

  • Ik zou dan eerst naar het juiste handelspaar navigeren, dat is ETH/USDC (of ETH/USDT).
  • Vervolgens scroll ik naar beneden naar het trading menu en ga met de muis over stop-limit, daar selecteer ik OCO.
OCO Order Binance
  • Ik ga dan verder met het invullen van $4.500 op ‘Prijs’ omdat dit de plaats is waar ik winst wil nemen. En ik vul $4.000 in op ‘Stop’ en ‘Limiet’. Stop’ is waar het stop-loss order ingaat, terwijl ‘limiet’ de prijs is waarvoor het daadwerkelijk is ingesteld om te verkopen. U zou ervoor kunnen kiezen om dit bijvoorbeeld in te stellen als $4.025 stop en $4.000 limiet, maar normaal gesproken is dit niet nodig.
  • Ik vul ‘1’ in op het bedrag en druk dan op ‘sell ETH’ zoals in de afbeelding hieronder getoond:

Na het plaatsen van de OCO order, kan je zowel de take-profit als de stop-loss order bekijken in het ‘open order’ gedeelte onderaan het scherm. Je kan nu wachten tot een van beide doelen is bereikt, of ervoor kiezen om de order te annuleren en te vervangen door een andere waarde.

Dat is alles wat er nodig is voor het verder automatiseren en beheren van jouw trades!

Aanmelden Binance

Binance is een cryptocurrency exchange gelanceerd in 2017 en geregistreerd op de Kaaimaneilanden. De populaire beurs die meer dan 300 cryptocurrencies en 1200 verschillende handelsparen aanbiedt, is de grootste in termen van handelsvolume.