In dit artikel staat de grootste cryptocurrency exchange centraal, namelijk Binance. We gaan het onder andere hebben over de geschiedenis, Cryptocurrencies op Binance, de kosten en de veiligheid van handelen op Binance.

Binance is de grootste cryptocurrency exchange als het gaat om crypto-to-crypto trading. Op Binance kan je dus cryptocurrencies aan- en verkopen. In korte tijd is Binance uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange wat betreft dagelijks handelsvolume. Het handelsvolume bedraagt inmiddels miljarden per dag. In minder dan een jaar tijd is Binance uitgegroeid tot populairste cryptocurrency exchange.

Naast de gewone versie van Binance heeft Binance recent ook een exchange opgezet voor fiat-to-crypto, genaamd Binance Jersey. Mocht je dus via Binance je euro’s willen inwisselen voor Bitcoin of Ethereum dan kan je een account aanmaken bij Binance Jersey.

Geschiedenis van Binance

Binance is een cryptocurrency exchange opgericht door Changpeng Zhao op 1 juli 2017. Voordat Changpeng Zhao Binance oprichtte heeft hij een ander bedrijf opgericht, namelijk Fusion Systems. Fusion Systems was gespecialiseerd in het ontwikkelen van trading systemen voor brokers. Hierna heeft Changpeng Zhao nog een tijdje gewerkt voor blockchain.info en OkCoin als CTO.

Binance exchange CEO zhao chanpeng

Changpeng Zhao begon dus aan zijn Binance avontuur met veel ervaring in digitale valuta en het ontwikkelen van trading systemen. Hoogstwaarschijnlijk dat mede hierdoor Binance in razend tempo is uitgegroeid tot de grootste cryptocurrency exchange als het om trading volume gaat. Zoals eerder benoemd is Binance in 2017 opgericht en sinds begin 2018 staat Binance op de kaart als grootste cryptocurrency exchange.

Cryptocurrencies op Binance

Binance biedt meer dan 100 cryptocurrencies aan die op de exchange verhandeld kunnen worden. Binance geeft zijn klanten de mogelijkheid om te handelen op zowel een basis- als een geavanceerde exchange. Het verschil tussen de twee is dat de geavanceerde exchange meer mogelijkheden biedt voor het doen van technische analyse. Dit maakt de geavanceerde exchange versie zeer geschikt voor daghandelaren.

Binance exchange is toegankelijk via Desktop en heeft zowel een Android als Iphone app waarop gehandeld kan worden. Daarnaast kan Binance inmiddels rond de 1.4 miljoen transacties per seconde aan wat het één van de snelste exchanges ter wereld maakt.

Naast de snelheid van de exchange heeft Binance ook een zeer gebruiksvriendelijke interface en wijst het handelen op zowel de basic als geavanceerde exchange zich grotendeels vanzelf.

Binance Coin (BNB)

Bij de oprichting van het bedrijf heeft Binance en Initial Coin Offering (ICO) gehouden. De destijds door Binance aangeboden token heet Binance Coin (BNB). BNB heeft verschillende functionaliteiten welke nog steeds groeiende zijn. Inmiddels kan BNB voor de volgende doeleinden gebruikt worden:

 • BNB is een trading pair op de Binance exchange net als Bitcoin (BTC). Dit houdt in dat BNB op de Binance exchange verhandeld kan worden voor andere digitale valuta.
 • BNB kan gebruikt worden om lagere aan- en verkoopkosten te betalen tijdens het handelen in digitale valuta op Binance exchange.
 • BNB kan gebruikt worden om je in te kopen in Initial Exchange Offerings (IEOs) die op de Binance Launchpad (IEO-platform) gelanceerd worden. Daarnaast kan je door het holden van BNB ook in aanmerking komen voor loterij tickets die benodigd zijn voor het meedoen aan IEOs op Binance Launchpad.
 • Ook heeft Binance een functie waarbij je de restanten van diverse coins in je Binance wallet kan laten omzetten naar BNB. Deze restanten zijn vaak het gevolg van het opnemen van een bepaalde coin vanuit Binance, waarna er nog een klein beetje van deze coin achter blijft in je Binance wallet. Normaal waren deze restanten waardeloos, maar hier heeft Binance op ingespeeld door deze functionaliteit toe te voegen.

Vergoedingen en kosten

Het verdienmodel achter iedere exchange is in beginsel een percentage van de stortings-, aan- en verkoop- en opnamekosten in rekening brengen bij de klant. Dit is bij Binance niet anders, echter hanteert Binance in vergelijking met andere exchanges wel lage kosten. Zo is het storten van digitale valuta gratis. 

Voor het aan- en verkopen van digitale valuta via Binance betaal je 0,10% aan kosten. Mocht je gebruik maken van de optie om je aan- en verkoopkosten te verminderen door deze te betalen met Binance Coin (BNB) dan worden de aan- en verkoopkosten zelfs nog een stukje minder. Binance aan- en verkoopprijzen zijn erg competitief ten opzichte van de 0,25% aan kosten die veel andere exchanges in rekening brengen. 

Mocht je coins van Binance af willen halen dan betaal je opnamekosten. De opnamekosten echter per coin. 

Binance Support

De supportsecties van veel cryptocurrency exchanges laten helaas nog te wensen over. Dit is bij Binance ook het geval. Binance heeft een optie op de website om een vragenformulier in te zenden (figuur 1), echter gaat er in de meeste gevallen wel een poos overheen voordat je hier antwoord op krijgt.

Binance review submit a request

Naast de optie om dit vragenformulier in te vullen heeft Binance een FAQ. Deze FAQ is vrij minimalistisch, maar bevat wel de antwoorden op de meest voorkomende problemen waar je als investeerder tegenaan kunt lopen.

Veiligheid op Binance

Binance staat bekend als één van de veiligste exchanges om op te handelen en je coins te bewaren. Het feit dat Binance nog nooit is gehackt ondersteund dit gegeven. Binance laat vrij weinig los over hoe de veiligheid van de exchange is geregeld. In een discussie op reddit heeft een medewerker van Binance wel uitgesproken dat de coins zowel in hot als cold wallets bewaard worden. Het grootste gedeelte van de digitale valuta van Binance klanten wordt echter in cold wallets opgeslagen (Reddit discussie).

Voor- en nadelen van Binance

Net als iedere andere exchange heeft Binance voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van Binance exchange in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

 • Groot aanbod van cryptocurrencies
 • BTC / ETH / NEO / LTC & BNB Trading pairs
 • Hoge liquiditeit
 • Lage transactiekosten
 • Functionaliteit van Binance Coin (BNB)
 • Betrouwbaar en veilig
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zeer sterk team

Nadelen

 • Hoge opnamekosten
 • Kan traag zijn bij hoge volumes
 • Geen optie om in euro’s of dollars te handelen
 • Je cryptocurrencies op het platform zijn niet verzekerd

Conclusie

Wij zijn van mening dat Binance een zeer goede partij is om op te handelen. De exchange is zowel voor beginnende handelaren als daghandelaren erg gebruiksvriendelijk. Binance hanteert erg competitieve aan- en verkoopkosten wat Binance zeer geschikt maakt voor investeerders die geregeld aan- en verkopen doen. Daarnaast staat Binance bekend als één van de meest veilige cryptocurrency exchanges van het moment. Je hoeft je als gebruiker van Binance dus weinig zorgen te maken over het eventueel verloren gaan van je digitale valuta.