Vandaag leggen we je stap voor stap uit hoe je een account aanmaakt bij Bitcoin Meester, hoe je cryptocurrency kunt kopen en hoe je de cryptocurrency vervolgens kan ontvangen en versturen.

Hoe maak je een account bij Bitcoin Meester aan.

1. Ga naar www.bitcoinmeester.nl en klik op ‘open een account’

2. Vul hier je persoonlijke gegevens en wachtwoord in om je gratis te registreren. Klik vervolgens op ‘account aanmaken’ om verder te gaan.

Stap 3 Bitcoin meester

3. Hier zie je een scherm waar je moet aantonen dat je geen robot bent door een aantal afbeeldingen aan te klikken voordat je verder gaat. Klik op ‘verifiëren’ om door te gaan naar het volgende scherm.

Stap 4 Bitcoin meester

4. Log in bij je e-mailaccount, open de mail die je van Bitcoin Meester hebt ontvangen en klik op de link om zo je e-mailadres te verifiëren.

Stap 7 Bitcoin meester

5. Hier volgt een extra controle, er wordt een code gevraagd die je in je e-mail ontvangt. Vul de code in en klik op ‘doorgaan’.

Stap 8 Bitcoin meester

6. Gefeliciteerd! Je zit nu in je Bitcoin Meester account.

Stap 10 Bitcoin meester

Hoe kun je Bitcoins of ander Cryptocurrency kopen bij Bitcoin Meester

Je zult eerst geld op je account moeten zetten om daar je crypto mee te kunnen kopen. Dit doe je als volgt:

Verificatie bankrekening: Dit kun je doen door in je account bij ‘uw gegevens’, ‘bankrekeningen’ een bankrekening toe te voegen. Deze is dan nog niet geverifieerd, dit doe je door naast je rekening op ‘ongeverifieerd’ te klikken. Je kunt dan door middel van het overmaken van 0,10 cent met bijvoorbeeld IDEAL je rekening verifiëren. IDEAL is hiervoor de snelste manier.

Geld Storten: Nu je rekening is geverifieerd kun je geld storten op je account, ga hiervoor naar het tabblad ‘portefeuille’ klik op ‘euro’s storten’.

 

Stap 1 Meester bitcoin storten

Het scherm euro’s storten verschijnt, je ziet hier de verschillende betaalmogelijkheden en je voert hier het gewenste bedrag in dat je graag op je account wil storten. Bij elke betaalmogelijkheid zie je ook de transactiekosten die worden ingehouden op het te storten bedrag. Door op de gewenste betaalmogelijkheid te klikken wordt je doorgeleid naar de betreffende betaalwebsite.

Stap 2 Meester crypto kopen

Door met IDEAL te betalen zal het geld direct in je account verschijnen. Met bijvoorbeeld een bankoverboeking kan er een dag overheen gaan voordat de bank het geld heeft overgemaakt.

Munten kopen: Nadat je geld op je account hebt gezet kun je crytocurrency’s kopen, dit doe je door in hetzelfde tabblad waar je het geld gestort hebt ‘portefeuille’ te klikken op ‘munten kopen’. Je komt dan in het scherm waar alle verhandelbare coins met de prijsbeweging van de laatste 24 uur te zien zijn.

Stap 3 Bitcoin meester storten

Je klikt hier de coin aan die je graag zou willen kopen en je komt in het scherm waar je daadwerkelijk je cryptocurrency kunt kopen voor euro’s.

Voer het aantal Bitcoin of de hoeveelheid euro’s in waarvoor je Bitcoins wil kopen. Deze verschijnen dan direct in je portefeuille.

Stap 4 Bitcoin meester storten
Stap 5 Bitcoin meester storten

Hoe kun je cryptocurrency’s versturen of ontvangen in je bitcoin meester account

Als je voorgaande stappen hebt uitgevoerd heb je nu Bitcoins in je account. Je kunt deze in je account laten staan als je hier snel mee wil kunnen handelen. Ben je van plan om deze voor de lange termijn te bewaren(HODL) dan is het raadzaam om ze te versturen naar een hardware wallet bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor.

Bitcoins versturen: Om je Bitcoins te versturen klik je in je ‘portefeuille’ op ‘versturen’. Het scherm ‘Bitcoin versturen’ opent waar je het aantal te versturen Bitcoins invult en het wallet adres waar je de Bitcoins naar toe wil sturen. Dit adres kun je vinden in het softwareprogramma die je  hardware wallet ondersteunt. Klik op ‘Bitcoins versturen’, je ontvangt dan een email van Bitcoin Meester met een link om je transactie te bevestigen. Elke transactie van je account naar je wallet kost een bepaalde hoeveelheid coins, (transactiekosten). Het aantal wordt in dit scherm aangegeven en wordt ingehouden op je totale transactie.

Stap 1 Bitcoin meester versturen ontvangen

Bitcoins storten: Je kunt in plaats van Bitcoins verzenden ook Bitcoins storten naar je Bitcoin Meester account om daar te verhandelen. Dit doe je door op ‘storten’ te klikken. Het scherm ‘Bitcoin storten’ wordt geopend. Je ziet hier het adres waar je de Bitcoins naar toe kunt sturen om ze in jouw account te ontvangen. Zodra de transactie gelukt is en je Bitcoins zijn ontvangen krijg je een email ter bevestiging.

stap 2 Bitcoin meester sturen ontvangen
roelof CryptoBieb

Door Roelof Burghoorn