Bitcoin Meester koersen die verschillen per minuut, uur, dag en week. Bitcoin Meester koopt zijn cryptocurrency op diverse internationale beurzen, waar ze werken met aan- en verkoopprijzen. Het verschil hiertussen is de spread, de hoogte van de spread wisselt continu en kan elke minuut meer of minder zijn.

Hoe werkt dit nu precies? Hier een voorbeeld van hoe spread in de praktijk werkt ter verduidelijking:

De munten worden niet in euro prijzen gekocht maar in BTC, op het moment van inkopen betaal je bijvoorbeeld 0.000019 BTC voor een enkele coin. Wil je op hetzelfde moment deze coin weer verkopen, krijg je hier nog maar 0.000016 BTC voor. Dit verschil lijkt niet zo veel maar dit kan zomaar 20% procent zijn. Dit is het verschil tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde.

Dit is niet iets nieuws of alleen in de cryptomarkt, maar dit zie je ook in de traditionele aandelenmarkt. Hier wordt de spread het verschil tussen de bied- en laatkoersen genoemd.   

Bitcoinmeester exchange logo

Met kleine cryptocurrencies heb je het probleem dat ze een heel klein orderboek hebben, hierdoor kan de prijs per coin soms flink verschillen. Het kan dus voorkomen dat als er 100 coins worden aangekocht de eerste 30, 6 cent kosten, de volgende 30, 8 cent en de laatste 40 opeens 12 cent. Hierdoor kan het voorkomen dat het bedrag wat is aangekocht niet exact overeenkomt met het bedrag dat op het scherm stond.

Bitcoin Meester is een broker en geen daadwerkelijke exchange. Bij een exchange schiet je zelf een order in het orderboek. Je loopt dan het risico dat jouw order niet direct, of helemaal niet gevuld wordt. Bij broker Bitcoin Meester druk je op ‘kopen’ en je order wordt met zekerheid ingeschoten en je ontvangt wat je koopt. Het risico ligt dus bij de Broker, hier komt de spread vandaan. Mede op basis van de spread, worden dus de Bitcoin Meester koersen bepaald en voor die prijs wordt de crypto aangeboden.

Dit is een service die een Broker levert waar je natuurlijk wel voor betaalt. Op de website van Bitcoin Meester heb je een duidelijk overzicht van alle cryptocurrencies die ze aanbieden. Hier zie je per coin ook duidelijk de diverse koersen.  Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar de Bitcoin Meester koersen, neem dan snel een kijkje!

Aanmelden Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlands exchangeen staat ingeschreven bij De Nederlandsche Bank (DNB). Veilig en snel bitcoin en andere cryptocurrency kopen bij Bitcoin Meester. Deze kunt u kopen met iDEAL en andere betaalmogelijkheden.