De Bitcoin Meester crypto prijzen variëren van minuut tot minuut, van uur tot uur en van dag tot dag. De broker koopt zijn eigen cryptocurrencies op verschillende internationale exchanges en is daarom onderhevig voor de crypto volatiliteit tussen koop- en verkoopprijzen.

Het verschil tussen deze twee prijzen wordt ook wel de spread genoemd. Merk op dat door de volatiliteit de hoogte van de spread voortdurend zal veranderen.

Hoe werkt het prijsmechanisme precies?

Ter verduidelijking; Een voorbeeld van hoe de spread in de praktijk werkt.

De munten die via Bitladon gekocht worden, worden gekocht met BTC en niet met euro.

Op het moment van aankoop betaal je dus bijvoorbeeld 0,000019 BTC voor een enkele munt. Als je deze munt op exact hetzelfde moment wilt verkopen, krijg je slechts 0,000016 BTC.

Dit verschil lijkt niet zo veel maar het kan oplopen tot 20% op munten met een lage liquiditeit.

Dit is wat Bitladon het verschil noemt tussen de marktwaarde en de verkoopwaarde. Hetzelfde systeem zal worden toegepast in de traditionele aandelen markt. Daar wordt de spread het verschil tussen de bied- en laatkoers genoemd.

Slippage

Bij kleine cryptocurrencies kan je het probleem hebben dat ze een zeer klein orderboek hebben. Hierdoor kan de prijs per coin soms flink variëren.

Wanneer je 100 coin in één keer koopt, kan het zijn dat

  • 30 coins 6 cent kosten
  • 30 coins kosten 8 cent
  • 40 coins kosten 12 cent

Dit kan resulteren in een ander gekocht bedrag dan op het scherm werd weergegeven. Dit is ook bekend onder de naam: slippage.

Bitcoin Meester de broker

Bitladon is een broker en geen exchange. Bij een exchange kan men een order plaatsen in het orderboek maar loopt men het risico dat het order nooit of niet direct gevuld wordt.

Bij Bitladon druk je op ‘kopen’ en ontvangt je direct het geselecteerde bedrag. Let op je bent dan wel onderhevig aan de spread van de broker. Prijzen zullen dus bepaald worden door de spread.

Wil je meer weten over Bitcoin Meester? Bekijk dan de website waar je een duidelijk overzicht hebt van alle cryptocurrencies die zij aanbieden!

Bitcoinmeester exchange logo

Aanmelden Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlands exchangeen staat ingeschreven bij De Nederlandsche Bank (DNB). Veilig en snel bitcoin en andere cryptocurrency kopen bij Bitcoin Meester. Deze kunt u kopen met iDEAL en andere betaalmogelijkheden.