Van elke exchange willen wij een goede review. Dit maal lees je over Bitcoin Meester. Oftewel Bitladon. Op deze pagina lees je een volledige review.

BitcoinMeester is een relatief nieuw bedrijf. Het bedrijf is medio 2017 opgericht door de Aalsmeerse Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken. Toch is de broker onder Nederlandse traders al een begrip en timmeren zij steeds harder aan de weg in Europa. En dat is op zich ook niet vreemd, met meer dan 150 verschillende cryptocurrencies, de uitgebreide trade en betalingsmogelijkheden en de toegankelijkheid van de website, zijn zij een geduchte concurrent voor de al wat meer gevestigde namen.

Bitcoin meester heeft meer dan 150 cryptocurrencies

Er worden op dit moment 150+ verschillende cryptomunten aangeboden en ze zijn nog lang niet klaar. Klanten kunnen hun wensen voor een munt kenbaar maken via verschillende kanalen. Deze munten komen op een lijst te staan, de wishlist. De exchange is altijd aan het onderzoeken of zij nieuwe munten kunnen toevoegen en hun klanten dus blij kunnen maken.

Al deze munten zijn te koop, te verkopen en te verhandelen.

Any tot any exchange

Wat Bitcoin Meester meer dan een broker maakt, is de any to any feature. Het is niet meer nodig om eerst een altcoin om te wisselen naar Bitcoin om naar een andere munt te gaan. Je kan direct de munt die je om wilt wisselen selecteren en omwisselen voor de gewenste munt. Dit scheelt dus een behoorlijke fee percentage, omdat je dit maar één keer betaalt. Daarnaast betaal je ook nog eens de helft van de fee, dus reken uit je winst!

Fee en VIP korting

Over de fee gesproken; Bitcoin Meester hanteert een VIP programma. Bij aanmelding betaal je een standaard fee van 1%. Hoe meer je handelt, hoe meer korting je kan verdienen. De tweede vip staffel bereik je al bij het handelen met €500,- waardoor je dan nog maar een fee van 0.90% betaalt! De VIP korting kan oplopen tot 0.90%. waardoor je nog maar 0.10% fee betaald. Hoe meer je handelt, hoe meer profijt je ervan hebt.

Geavanceerde orders

Bitcoin Meester biedt geavanceerde orders aan. Stop loss, stop limit en buy orders, ze kunnen allemaal ingelegd worden. Dit is uniek bij brokers en ook dit maakt Bitcoin Meester weer meer dan een broker op zich.

“Wat Bitcoin Meester meer dan een broker maakt, is de any to any feature. Het is bij Bitcoin Meester niet meer nodig om eerst een altcoin om te wisselen naar Bitcoin om naar een andere munt te gaan.”
Cryptocurrency soorten

Betaalmogelijkheden op Bitladon

Bitcoin Meester focust zich op de Europese markt en de betaalmogelijkheden maken dat duidelijk. Buiten het Nederlandse iDeal, worden de volgende mogelijkheden aangeboden:

 • Bancontact (België)
 • SEPA (Europa)
 • Giropay (Duitsland)
 • Sofort (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Hongarije, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk)
 • MyBank (Luxemburg, Italië, Frankrijk)

Uitbetalen bij Bitcoin Meester (Bitladon)

Bij Bitcoin Meester kan je uiteraard ook uit laten betalen. Als de klant opdracht tot uitbetaling geeft, wordt deze opdracht direct doorgegeven aan de bank. Gezien Bitcoin Meester met Bunq werkt, staan uitbetalingen naar Bunq en ABN AMRO rekeningen binnen enkele minuten op de rekening. Bij andere banken ligt het aan de verwerkingstijd, vaak is dit een halve werkdag tot een hele werkdag bij banken.

Verificatie

Ook Bitcoin Meester ontkomt niet aan wet- en regelgeving. Bij het registreren heb je direct een wekelijks limiet van € 100,-. Wil je meer storten, dien je je te verifiëren. Dit is een eenmalige verificatielaag van je identiteitsbewijs, selfie met ID en een briefje met de datum van die dag en Bitcoin Meester erop geschreven en een adresbewijs. Na goedkeuring heb je een wekelijks limiet van € 100.000,00. Wil je nog hoger, is dit ook mogelijk. In dat geval kan je contact opnemen met de helpdesk.

Klantenservice

Bitcoin Meester heeft een uitgebreide klantenservice. Op werkdagen zijn zij van 08:00 tot 09:00 bereikbaar per chat en e-mail. Van 09:00 tot 18:00 zijn zij daarnaast ook telefonisch beschikbaar. De contactmogelijkheden zijn als volgt:

 • Chat
 • E-mail
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • WhatsApp
 • Telefonisch

Daarnaast wordt er na de openingstijden ook regelmatig gereageerd op e-mails. De reactietijd kan dan echter langer zijn dan tijdens openingstijden.

Conclusie

Wij denken dat Bitcoin Meester een zeer geschikte partij is om bij te handelen. Met hun geavanceerde orders, any to any exchange en de snelle (uit)betaalmogelijkheden, denken wij dat zij erg ver kunnen komen. Daarnaast is Bitcoin Meester ook nog eens enorm veilig. 95% van de munten die zij in het beheer hebben voor hun klanten, bewaren zij cold en ver afgelegen. Hiermee wordt het bewaren van de munten dus veiliger dan wanneer je ze zelf op een Ledger bewaart.

CryptoBieb is enthousiast, jij toch ook?

Bekijk hier ons overzicht van alle exchanges.

Jelle van der steen CryptoBieb

Door Jelle van der Steen