We hebben voor Bitonic een handleiding geschreven Bitonic is één van de gemakkelijkste exchanges om je Bitcoin aankopen te doen, echter is het dan wel heel erg belangrijk dat je al een Bitcoin wallet of Bitcoin exchange adres hebt waar de Bitcoin naartoe gestuurd wordt. Bitonic is namelijk geen platform waar je Bitcoins ook opgeslagen kunnen worden, houd hier dus goed rekening mee in je overwegingen om je Bitcoin aankopen te doen via Bitonic.

Op de  homepage van Bitonic kan je heel gemakkelijk invullen hoeveel Bitcoin je wilt kopen (of verkopen) of hoeveel euro je in Bitcoin wilt investeren en dan wordt het andere veld (Bitcoin of euro) automatisch ingevuld

2. Wanneer je je gewenste hoeveelheid Bitcoin om te kopen of verkopen hebt ingevuld, klik je op kopen of verkopen en kom je in het onderstaande scherm terecht.

3. Vul je Bitcoin adres in onder ‘Your receiving address’ en controleer dit adres goed. Vul vervolgens ook je e-mail adres in voor het ontvangen van de bevestigingsmail van je aankoop.

4. Vul nu je betaalmethode in (Ideal of Bankcontact) en voor je bankrekeningnummer in en klik vervolgens op ‘Buy Bitcoin’.

5. Voer de betaling door via de gekozen betaalmethode en je ontvangt je bevestigingsmail spoedig in je mail en je aangekochte Bitcoin even later in je opgegeven Bitcoin wallet.

6. Je bestelde Bitcoins worden normaliter meteen verzonden waardoor je ze dus ook meteen in je wallet zult zien. Enkel bij de eerste aankoop is dit niet het geval, omdat bij de 1e aankoop je rekeningnummer nog geverifieerd moet worden en je te maken hebt met een cooldown-periode. Deze cooldown periode duurt tussen de 2 en 8 uur, omdat de eerste transactie veelal nog door een medewerker gecheckt wordt om de veiligheid van de transactie te waarborgen.

Mocht je toch graag een broker hebben waar je Bitcoin op het platform zelf terechtkomt, dan kunnen wij Bitvavo  van harte aanraden. Bij Bitvavo kan je naast het bewaren van je (Bit)coins ook nog is je coins kunt ‘staken’ waardoor je extra rendement op je coin investeringen kan maken.

Aanmelden Bitonic

Snel en vertrouwd kopen bij één van de grootste exchanges in Nederland. Bitonic heeft al meer dan 400.000 bitcoins verkocht. Direct en risicoloos geleverd naar je eigen wallet.