Bitonic is één van de vele Nederlandse cryptocurrency brokers en zeker wanneer je net begint in de wereld van de cryptocurrency kan het erg fijn zijn om je eerste aankopen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Kortom, een Nederlandse brokerexchange is daarvoor hartstikke geschikt. Bitonic bestaat al sinds juni 2012 en is daarmee een van de eerste Nederlandse Bitcoin brokers. Bitonic is gevestigd in Baarn en Amsterdam. In deze Bitonic review lichten we het Bitonic platform volledig door inclusief voor- en nadelen en tot slot een conclusie.

Naast hun rol is broker biedt Bitonic ook cursussen en advies aan via de Bitonic Academie. Het feit dat Bitonic zich volledig heeft gespecialiseerd in Bitcoin heeft er toe geleid dat zij binnen korte tijd zijn uitgegroeid tot grootste Bitcoin-bedrijf van Nederland wanneer het aankomt op advies en informatie over Bitcoin voor bedrijven en organisaties. Bitonic focust zich dus voornamelijk op het geven van Bitcoin cursussen, trainingen, presentaties en workshop, maar levert daarnaast ook op maat gemaakte adviezen. Mocht je dus net beginnen met cryptocurrency en graag een Bitcoin aankoop willen doen en nog twijfelen over of je alles goed doet.  Dan is Bitonic een goede plek om te starten en informatie in te winnen, want ze zijn iedere werkdag bereikbaar via mail, chat en telefoon tussen 9:30 – 13:00 en tussen 14:00 – 18:00.

Cryptocurrency kopen via Bitonic

Normaliter valt er veel te vertellen over het cryptocurrency aanbod bij brokers, echter is het bij Bitonic zo dat ze enkel Bitcoin verkopen waardoor er niet heel veel over het aanbod te zeggen valt. Doordat wij ook niet verwachten dat Bitonic in de toekomst andere munten gaat toevoegen zullen we het in dit geval ook enkel bij het aankopen van Bitcoin houden.

Bij Bitonic is het niet mogelijk om een account aan te maken, waardoor je voordat je bij Bitonic je Bitcoins koopt een eigen Bitcoin wallet nodig hebt om je aangekochte Bitcoin naartoe te laten sturen. Met een Bitcoin wallet kun je je Bitcoin bewaren, storten en opnemen. Weet je niet precies hoe je een (Bitcoin) wallet moet aanmaken? Dan raden wij je aan om onze ‘wallet pagina’ te bekijken of een account aan te maken bij Bitvavo. Daar ontvang je namelijk direct na je registratie een Bitcoin wallet adres waar je coins na het aankopen op terechtkomen.

Bij Bitonic kun je ook Bitcoin verkopen. Verkopen gaat net als aankopen via de homepage, alleen klik je dan de ‘sell’ aan in plaats van ‘buy’. Net als bij aankopen vul je de hoeveelheid Bitcoin in die je wilt verkopen. In het daarop volgende volgende venster vul je je retour wallet adres en je bankgegevens in waar vervolgens je uitbetaalde euro’s op gestort moeten worden. Op de volgende pagina krijg je een uniek wallet adres van Bitonic waar je de Bitcoins naartoe moet sturen. Dit adres is maar een bepaalde tijd geldig waardoor het belangrijk is dat je niet te lang wacht met het versturen van de Bitcoin.

De uitbetalingen in euro worden elke werkdag in het begin van de middag geaccordeerd en via bankoverschrijving verstuurd. Kortom, wanneer je ervoor zorgt dat je transactie voor 12:00 is voltooid staat je geld nog dezelfde dag op je rekening.

Bitonic transactiekosten

Doordat Bitcoin (BTC) de meest bekende en populaire cryptocurrency is, wordt deze bij veel brokers tegen zeer competitieve fees aangeboden. Dit is ook Bitonic het geval. In de beginjaren was Bitonic verreweg de goedkoopste broker om je Bitcoin vandaan te halen. De fee die door Bitonic wordt gerekend per transactie bedraagt gemiddeld ongeveer 1%, wat in vergelijking met andere brokers relatief laag is. Ook werkt Bitonic met gestaffelde fees, wat inhoudt dat de fee steeds lager wordt wanneer je meer Bitcoin aanschaft.

Uiteraard kan je Bitcoin vergelijken op onze speciale pagina en kom je er achter welke broker op dit moment de laagste Bitcoin prijs heeft.

Veiligheid Bitonic

Bitonic is met haar oprichting in 2012 een van de oudste en tevens grootste Bitcoin brokers van Nederland. In Bitonic’s bijna 10-jarige bestaansgeschiedenis hebben zij een goede reputatie opgebouwd binnen de cryptocurreny wereld en tal aan vaste klanten. Het feit dat er geen inlog- of klantgegevens zijn zorgt er ook direct voor dat deze gegevens niet op straat kunnen komen te liggen.

Tot op de dag van vandaag wordt een groot deel van de transacties door medewerkers gecontroleerd wat aangeeft dat veiligheid bij Bitonic nog steeds erg hoog in het vaandel staat!

Voordelen en Nadelen van Bitonic

Bitonic is met haar oprichting in 2012 een van de oudste en tevens grootste Bitcoin brokers van Nederland. In Bitonic’s bijna 10-jarige bestaansgeschiedenis hebben zij een goede reputatie opgebouwd binnen de cryptocurreny wereld en tal aan vaste klanten. Het feit dat er geen inlog- of klantgegevens zijn zorgt er ook direct voor dat deze gegevens niet op straat kunnen komen te liggen.

Tot op de dag van vandaag wordt een groot deel van de transacties door medewerkers gecontroleerd wat aangeeft dat veiligheid bij Bitonic nog steeds erg hoog in het vaandel staat!

Voordelen

  • Simpele en intuïtieve lay-out wat aan- en verkopen erg gemakkelijk maakt
  • Goede en accurate klantenservice
  • Vlotte afhandeling van transacties
  • Zeer veilig

Nadelen

  • Geen eigen wallet om coins op te slaan
  • Gemiddelde transactiekosten, echter zijn er goedkopere opties zoals Bitvavo.

Conclusie

Met haar zeer lange historie is Bitonic één van de Nederlandse brokers die niet meer weg te denken zijn uit de cryptocurrency wereld. Het aankopen en verkopen van Bitcoin via Bitonic is in de basis zo simpel gehouden dat het zelfs voor net beginnende cryptocurrency investeerders bijna niet verkeerd gedaan kan worden. Mochten er toch twijfels zijn dan staat de support altijd voor je klaar. Het enige nadeel is dat je via Bitonic dus enkel Bitcoin kan aankopen en hoewel Bitonic niet de laagste fees hanteert zijn wij al met al positief over Bitonic als broker.

Mocht je naast Bitcoin ook andere cryptocurrencies willen kopen tegen de allerlaagste fees dan kunnen wij Bitvavo van harte aanbevelen.

 

Aanmelden Bitonic

Snel en vertrouwd kopen bij één van de grootste exchanges in Nederland. Bitonic heeft al meer dan 400.000 bitcoins verkocht. Direct en risicoloos geleverd naar je eigen wallet.