Bitcoin en andere Cryptocurrency kopen op Bitvavo.

Bij Bitvavo kan je Bitcoin en andere cryptocurrency kopen door eerst Euro’s te storten en deze vervolgens te gaan verhandelen op de site. Naast Bitcoin kan je ook nog ruim 50 andere cryptovaluta kopen. De kosten om geld te storten zijn voor IDEAL en bankoverschrijving 0%. Bij andere betaalmethoden lopen de kosten op tot 2.25%. Wanneer je eenmaal euro’s hebt gestort kan je deze op de website gaan verhandelen op de site. Aan het verhandelen zijn wat kosten verbonden. Wanneer je bitcoin of andere cryptomunten koopt, betaal je 0.25% handelsfee. 

Beschikbare betaalmethoden:

  • IDEAL
  • Bankoverschrijving
  • Creditcard
  • Bankcontact
  • MyBANK
  • SOFORT

Wat heb ik nodig?

  1. E-mail adres
  2. IDEAL, creditcard of een andere beschikbare betaalmethode
  3. Bitvavo

Stap 1: Maak account aan op Bitvavo

Ga naar de website van Bitvavo. Klik op ‘Aan de slag’ en vul je gegevens in zoals in onderstaande afbeelding. Je ontvangt een e-mail op je opgegeven e-mail adres. Open deze en verifieer je e-mail adres. 

Account aanmaken bitvavo

Stap 2: inloggen en euro’s storten

Wanneer je jouw e-mail adres hebt geverifieerd, kan je inloggen op de website. Je komt meteen op je dashboard terecht. Klik vervolgens op ‘Euro’s storten’. Zie onderstaand scherm als voorbeeld. 

Dashboard Bitvavo
Vul het bedrag in dat je wil storten en selecteer jouw gewenste betaalmogelijkheid. In dit geval kies ik voor IDEAL.
geld storten bitvavo

Stap 3: Euro’s omruilen voor Bitcoin

Wanneer je de euro’s binnen hebt op de site kun je deze gaan verhandelen voor bitcoin. Ga naar je dashboard en scroll naar beneden. Hier zie je de lijst met cryptovaluta die de site aanbiedt. Je kan er ook voor kiezen om een andere munt te kopen in plaats van Bitcoin. Klik op het vakje ‘kopen’ en vul het gewenste bedrag in. 

Bitvavo coin lijst

Nieuwsredactie CryptoBieb