Bitvavo fees

Bitvavo is een erg goedkoop handelsplatform vergeleken met ander aanbieders. Maar hoe zit het dan met de kosten die het handelen met zich meebrengt. Zijn deze echt zo goedkoop? Daarom hier meer inzicht in de tarieven van Bitvavo.

Bitvavo account

Iedereen kan gratis een rekening openen, mits men de minimumleeftijd van 18 jaar heeft. De kosten voor elke transactie zijn afhankelijk van jouw handelsvolume. Dit betekent dat hoe meer men handelt, hoe lager de transactiekosten. Als je nog geen account heeft, bekijk dan onze ‘Bitvavo Handleiding‘ over hoe een account op te zetten.

Transactiekosten Bitvavo

Op het moment van schrijven zijn dit de transactiekosten die Bitvavo in rekening brengt per transactie:

Je ziet hier de verschillende tarieven afhankelijk van de hoogte van het volume waarvoor je verhandelt in 30 dagen. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen het type order, dit zijn de Maker en Taker fees.

  • Taker fees: deze zijn van toepassing op de orders die worden uitgevoerd op basis van de beschikbare orders in het orderboek, de zogeheten ‘marktorders’.
  • Maker fees: deze zijn van toepassing als je order niet direct wordt uitgevoerd in het geval van een limiet order. je voegt dan liquiditeit toe aan het orderboek.

Deposit and Withdrawal fees

Geld storten op de Bitvavo rekening is mogelijk via 8 verschillende betaalmethoden. SEPA-overschrijvingen zijn gratis. Wanneer men andere betaalmethoden gebruikt, betaald men een extra vergoeding.

Als men geld wil opnemen, zal men een extra bedrag betalen in de vorm van blockchain-netwerk fees. De kosten variëren ten gevolge van de blockchain congestie. Meer informatie hier.

Aanmelden Bitvavo

Bitvavo werd gelanceerd in 2018 en ontwikkeld door een ambitieus team, gevestigd in Amsterdam. Het platform werkt continu om de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen.