Op deze pagina gaan we het hebben over BTC Direct. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Het ontstaan van BTC Direct, Cryptocurrencies, vergoedingen en kosten, support, de veiligheid en de voor- en nadelen.

Over BTC Direct

BTCDirect is in 2013 opgericht en is gevestigd in Nijmegen. Sinds die tijd heeft BTC Direct zich in behoorlijk tempo doorontwikkeld en is inmiddels een van de meest bekende aanbieders van cryptocurrencies in Nederland.
Bij BTC Direct kun je zowel cryptocurrencies kopen als verkopen, wat vrij uniek is in de industrie. Het direct aankopen van cryptocurrencies kan je bij BTC Direct doen met iDeal betalingen, creditcard en bancontact wat het aankoopproces zeer gemakkelijk maakt. Ook kan je betalen door middel van een bankoverschrijving, echter kan het dan twee dagen duren voordat je de cryptocurrencies in bezit hebt.

Homepage BTCdirect

Cryptocurrencies op BTC Direct

Bij BTC Direct kan je vijf verschillende cryptocurrencies aankopen. De cryptocurrencies die door BTC Direct worden aangeboden zijn: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), BitCoin Cash (BCH) en Ripple (XRP).

Vergoedingen en kosten

BTC Direct rekent net als iedere andere broker ook aan- en verkoopkosten. Brokers hanteren andere aan- en verkoopkosten dan exchanges. BTC Direct rekent een opslag tussen de 2 en 3% op cryptocurrency aankopen en een opslag tussen de 1 en 2% op verkooptransacties. Deze vergoeding zit al in de prijs verwerkt, vandaar dat de prijs kan afwijken van de prijs bij andere brokers en exchanges.

Mocht je meer willen lezen over hoe de prijs van de cryptocurrencies op BTC Direct bepaald wordt, dan kan je die info hier vinden. 

BTC Direct support

BTC Direct heeft een erg uitgebreide help sectie waar heel veel informatie te vinden is. Ook heeft BTC Direct een zeer uitgebreide kennisbank waar je heel veel informatie kan vinden betreffend cryptocurrencies en de blockchain industrie.
Als de helpsectie of kennisbank geen antwoord geeft op je vraag kan je via de chat of telefoon contact opnemen met BTC Direct. Hier word je altijd binnen een paar minuten geholpen en de service is uitstekend.

Veiligheid van BTC Direct

De veiligheidsmaatregelen die BTC Direct heeft getroffen om zijn investeerders digitale valuta en gegevens te beschermen zijn goed. Echter heeft BTC Direct geen ingebouwde Bitcoin of altcoin wallet. Het is dus belangrijk dat je al een wallet hebt waar de cryptocurrencies naartoe verzonden kunnen worden. De meest veilige optie om je cryptocurrencies op te slaan is een hardware wallet.
Als je direct met de aangekochte cryptocurrencies wil handelen dan kan je ze beter naar een online wallet sturen.

Voor- en nadelen van BTC Direct

Net als iedere andere exchange heeft ook BTC Direct voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van BTC Direct in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

  • Gemakkelijke en snelle aankoopmogelijkheden
  • Uitstekende support
  • Korting bij grotere aankopen

Nadelen

  • Klein aanbod van cryptocurrencies
  • Geen walletfuncties

Conclusie

BTC Direct is een broker van Nederlandse bodem die het erg gemakkelijk maakt voor de beginnende en ervaren investeerder om euro’s om te zetten in cryptocurrency of vice versa. Het platform is snel, erg gebruiksvriendelijk en het doen van aankopen wijst zich grotendeels vanzelf. Daarnaast kunnen veel brokers en exchanges een puntje zuigen aan de uitstekende klantenservice van BTC Direct.