Welkom bij de handleiding van Coinmerce. Coinmerce is een broker van Nederlandse bodem en heeft een ruim aanbod aan cryptocurrencies. Coinmerce is in 2017 opgericht door een klein team in Nederland en groeit op het moment van schrijven keihard. Volgens haar eigen website staat de klant centraal: ‘’Onze focus ligt op jou, de echte persoon die Coinmerce gebruikt.’’

1. Account maken op Coinmerce

Ga eerst naar de website. De knop hieronder brengt je naar de aanmeldpagina van Coinmerce.

Het scherm ‘Registreren’ opent zich. Voer hier je naam, e-mailadres en wachtwoord. Voordat je op ‘Registreren’ klikt, moet je nog even de vinkjes selecteren bij de Algemene Voorwaarden en Privacy Beleid.

2. Account bevestigen

Je hebt nu een e-mail ontvangen van Coinmerce. Ga naar jouw mailbox en klik in de bevestigingsmail op ‘Verify now’. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Coinmerce en je e-mailadres is geverifieerd.

2a. Hoe verifieer ik mijn account bij Coinmerce

Europese wetgeving vereist brokers om de identiteit van haar klanten te verifiëren. Bij Coinmerce gaat dit snel en makkelijk. Nadat jouw e-mailadres is bevestigd kan je gelijk je identiteit verifiëren. Als je eerst het platform wil bekijken, wordt je de optie geboden om later te verifiëren.

Ga naar ‘Accountniveau’ en klik daarna op ‘Profiel Afronden’. Voer alle relevante gegevens in en selecteer daarna ‘Ga verder’ om jouw identiteit en bankrekening te verifiëren met je legitimatiebewijs en een overschrijving van 1 eurocent.

Nu mag je kort wachten waarna je eindelijk crypto kan kopen.

2b. 2FA activeren op Coinmerce

Het is altijd aan te raden jouw account extra te beveiligen met een twee-factor authenticator (2FA). Op die manier verklein je de kans dat iemand toegang krijgt tot je account.

  • Om je 2FA-beveiliging in te schakelen ga je in je Coinmerce-account naar het menu en klik je op ‘Veiligheid’. Naast 2FA staan twee knoppen: ‘Uit’ en ‘Aan’. Selecteer nu ‘Aan’ om 2FA in te schakelen.
  • Een nieuw venster opent. Klik op de link of scan de QR-code en plaats de secret key in jouw 2FA-app. Daarna ontvang je een response code en die voer je in bij Coinmerce, waarna de proces het klaar is.

3. Hoe zet je euro’s op je Coinmerce account

Je Coinmerce account is geverifieerd, je hebt in de naam van veiligheid 2FA geactiveerd en kan nu geld storten. Wij raden IDEAL aan, omdat het geld dan direct op jouw account staat. Kies je voor een SEPA bankoverschrijving? Dan kan het storten maximaal 2 werkdagen duren.

Let er wel op dat je alleen geld kan storten vanaf een bankrekening die op jouw naam staat.

Geld storten gaat als volgt:

  • Ga naar ‘Wallets’ en voeg Coinmerce Coins toe. Klik op de drie bolletjes en selecteer daarna ‘Koop’ om te kopen. Elke Coinmerce Coin blijft altijd 1 euro waard en zorgt voor een verkort koopproces. Selecteer eerst het gewenste bedrag, waarna je de betaalmethode kiest om geld te storten.

Controleer nu het totaalbedrag. Handig om te weten: de transactiekosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van je betaalmethode staat het bedrag nu op je account in de vorm van Coinmerce Coins. Die kan je altijd bekijken bij ‘Wallets’.

4. Van euro’s naar cryptocurrency

Nu er geld op je account staat kun je cryptocurrency kopen.

  • Klik in het menu op ‘Coins‘. Scroll naar beneden naar de gewenste valuta of type de naam in de zoekbalk.
  • Klik op de naam van de crypto om naar het koop- en verkoopscherm te gaan.
  • Voer het gewenste bedrag in en klik op ‘Koop’ om een betaalmethode te selecteren. Kies hier Coinmerce Coins om sneller te kopen en een beetje te besparen op transactiekosten. Je mag natuurlijk ook een andere betaalmethode selecteren. Nadat je een betaalmethode hebt geselecteerd krijg je een overzicht met de totale kosten en de hoeveelheid crypto die je krijgt. Controleer alles en klik op ‘Koop nu’ om af te ronden.

Je crypto staat nu bij ‘Wallets’ en indien gewenst kan je jouw crypto opnemen.

5. Cryptocurrencies opnemen bij Coinmerce

Wanneer je eenmaal cryptocurrency hebt gekocht en je het wil versturen naar een andere locatie, zoals een hardware wallet of een andere exchange, moet je het eerst opnemen. Een hardware wallet is aan te raden als je de crypto voor de langere termijn wilt vasthouden. Je betaalt voor zo’n transactie wel transactiekosten omdat je het naar een andere wallet stuurt. Dit is vergelijkbaar met het overschrijven van euro’s van de ene naar de ander bankrekening.

Wil je snel handelen? Dan is een exchange een betere keus, aangezien je dan snel jouw crypto kan verhandelen voor een andere munt.

  • Om crypto naar een externe wallet te sturen ga je naar ‘Wallets’. Vervolgens selecteer je de drie bolletjes die naast de munt staan om op te nemen. In dit menu krijg je ook de optie om te kopen, verkopen of storten. Kies opnemen.
  • Voer nu het gewenste bedrag in dat je wil opnemen en selecteer de blauwe knop om verder te gaan.
  • Voer nu het adres in van jouw externe wallet.
  • Nu kom je op een overzicht waar je alle informatie over je opname ziet, inclusief de kosten. Selecteer nu ‘Opname bevestigen’.

Nadat je de opname hebt bevestigd mag je even wachten en staat de crypto op je externe wallet.