Inmiddels zijn er al veel verschillende cryptocurrency exchanges en brokers gelanceerd. De manier waarop deze werken is veelal hetzelfde. Echter zijn Decentrale Exchanges net iets anders, hieronder leggen we uit waarom.  

Decentrale exhanges

Decentrale exchanges komen er steeds meer, Crypto is ontstaan uit onvrede over ons centrale geldsysteem. 
Satoshi Nakamoto vond dat de banken teveel macht hebben en heeft daarom de bitcoin uitgevonden. 

Het meeste interessante aan Cryptocurrencies is dan ook dat ze decentraal zijn en niemand de “baas” over de blockchain is.
De grootste exchanges, Binance, Huobi etc zijn echter centrale exchanges. Als jij kijkt naar de visie van cryptocurrencies is het wel raar dat de meest gebruikte exchanges centraal zijn ipv decentraal.  

Wat is een Decentrale Exchange?

Een decentrale exchange is een (online) wisselmarkt dat niet afhankelijk is van een derde-partij om de cryptocurrencies van de gebruiker te beheren. In plaats daarvan kunnen gebruikers direct met elkaar handelen (peer to peer) door middel van een geautomatiseerd proces.

Dit betekent dat je geen enkele centrale autoriteit hoeft te vertrouwen of bang te zijn dat deze gehackt wordt. 

Altijd open en snel handelen

Als je een goede internet verbinding hebt kun je gebruik maken van Decentrale exchanges. De servers draaien altijd en overal. De transactiekosten zijn in de meeste gevallen een stuk lager dan centrale exchanges. 

Veiligheid

De decentrale exchange is niet te hacken. Dit is echt een groot pluspunt, wie of wat kun je hacken als niemand de cryptocurrencies beheert? 

Je hebt controle over jouw cryptocurrencies want je beheert je eigen private keys.
 
Wij als CryptoBieb geven een Decentrale Exchange een 10 voor veiligheid.
Pas op met Centrale exchanges “Not your keys, not you coins” 

Voordelen

  • Alles in jouw beheer
  • Veilig 
  • Anoniem 

Nadelen

  • Lage liquiditeit
  • Moeilijker te gebruiken
  • Traag

Neem dus vooral een kijkje bij de individuele Decentrale exchange reviews om hier sneller mee overweg te kunnen en beginnersfouten zoveel mogelijk te voorkomen.