In dit artikel gaan wij het hebben over het beveiligen van je exchange accounts met email confirmatie, waarbij de volgende onderwerpen aan bod zullen komen: Wat is email confirmatie, hoe werkt email confirmatie en wat zijn de voor- en nadelen van email confirmatie.

Wat is een E-mail Confirmatie?

Email Confirmatie is een optie die je veelal hebt bij cryptocurrency exchanges. Door middel van email confirmatie kan je een extra veiligheidsstap inbouwen in je account tijdens het inloggen. Door email confirmatie in te stellen maak je het onwelwillende een stuk lastiger om in je account te komen. Zij hebben namelijk niet alleen je gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook toegang tot je opgegeven e-mailadres. Op dit e-mailadres ontvang je namelijk een mail met daarin een verificatie of gewoon een link waar je op moet klikken om je login in poging te autoriseren.

Hoe werkt een e-mail confirmatie?

Bij de meeste exchanges heb je alleen de optie om je account te beveiligen met 2fa beveiliging of verificatie per sms. Echter zijn er ook exchanges die de e-mail confirmatie optie aanbieden. Op het moment dat je email confirmatie hebt ingesteld moet je voortaan altijd naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook een verificatiecode invullen of link aanklikken om in te kunnen loggen. Deze worden beide naar je ingevulde e-mailadres verstuurd. Op het moment dat je deze verificatiecode juist invoert of toegestuurde link aanklikt verkrijg je pas toegang tot je account.

Een voorbeeld van een exchange waar je met e-mail confirmatie kan inloggen is Coinbase.

Voor- en nadelen van email Confirmatie

Het goed beveiligen van je wallets en exchanges accounts is heel belangrijk om te voorkomen dat vreemden er met je cryptocurrencies vandoor gaan. Onderstaand zijn de voordelen opgesomd van het beveiligen van je account met email confirmatie:

  • Lastiger voor hackers om binnen te dringen
  • Het inloggen zorgt voor meer bewustwording
  • Men moet toegang hebben tot je email om in je account te komen

Het enige nadeel van het extra beveiligen van je account is dat het iets meer tijd kost om in te loggen. Echter is dat een kleine prijs om te betalen voor het extra beveiligen van je bezittingen.

Conclusie

Het instellen van beveiligingsmaatregelen om toegang te verkregen tot je exchange accounts is ten zeerste aan te raden. Wanneer je dit namelijk niet doet loop je een verhoogd risico om de dupe te worden van een hack.

Wees je dus bewust van het risico dat je loopt op het moment dat je geen extra beveiligingsverificatie zoals 2fa, email confirmatie of email-confirmatie doorvoert in je account.

Nu je weet hoe een e-mail confirmatie werkt, wordt het tijd om een exchange te kiezen waar je gebruik van kunt gaan maken.

Klik hier om naar onze lijst van exchanges te gaan.