Inmiddels zijn er al veel verschillende cryptocurrency exchanges en brokers gelanceerd. De manier waarop deze werken is veelal hetzelfde. Echter zijn er veel dingen die mis kunnen gaan bij het gebruiken van een exchange. Vandaar dat wij exchange handleidingen hebben geschreven om het aanmaken van een account en het gebruiken van de exchange zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Account aanmaken
Op het moment dat je wilt handelen op een exchange dien je altijd eerst een account aan te maken. Een account aanmaken is in sommige gevallen zo gebeurd en in andere gevallen is dit iets omslachtiger. Bij het aanmaken van een account is het belangrijk om ook direct veiligheidsmaatregelen te treffen, bijvoorbeeld door 2fa of sms-beveiliging in te stellen.

Cryptocurrencies verzenden en opnemen

Voordat je cryptocurrencies kunt traden moet je eerst zorgen dat je een account hebt en dat dat account cryptocurrencies bezit. Cryptocurrencies kan je aankopen via een broker. Vervolgens kan je de cryptocurrencies van je broker naar je exchange naar keuze sturen door de public key van de exchange wallet in te vullen.

In sommige gevallen moet je eerst KYC gedaan hebben voordat je cryptocurrencies kunt opnemen van een exchange. Het is dus verstandig om dit ten alle tijd te checken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Cryptocurrencies kopen en verkopen

Cryptocurrency exchanges zijn erop gericht om gebruikers cryptocurrencies te laten aan- en verkopen. Echter kan de manier waarop je dit doet en de gebruiksvriendelijkheid enorm verschillen per exchange. Ook kunnen de aan- en verkoopkosten behoorlijk verschillen per exchange. Na het volgen van de handleidingen is het dus handig om ook de aan- en verkoopkosten van de desbetreffende exchange te checken.

Foutgevoeligheid

De hedendaagse cryptocurrency industrie is nog grotendeels ongereguleerd. Dit draagt er mede aan bij dat het aankopen, handelen en verzenden van cryptocurrencies niet altijd even gebruiksvriendelijk is. Wanneer je bijvoorbeeld een verkeerde public key plakt of een cijfer of letter vergeet dan ben je je cryptocurrencies kwijt.

Stapsgewijze exchange handleidingen

Door het schrijven van exchange- en broker handleidingen hopen wij te voorkomen dat mensen de dupe worden van het verloren gaan van hun cryptocurrencies. Ook hopen wij dat de handleidingen bijdragen aan het sneller wegwijs worden binnen de cryptocurrency industrie.

Neem dus vooral een kijkje bij de individuele exchange handleidingen om sneller met exchanges overweg te kunnen en beginnersfouten zoveel mogelijk te voorkomen.

AscendEX (BitMax) Handleiding

AscendEX (BitMax) Handleiding

Account Aanmaken Hoe maak je een account aan bij AscendEX (BitMax). Ga naar de website van AscendEX (BitMax) via deze link . Vul hier je e-mailadres in en klik op ‘sign up’. Je krijgt een mail toegestuurd met een verificatiecode,…
C-Trade handleiding

C-Trade handleiding

C-Trade Handleiding Op C-Trade wordt met crypto derivaten gehandeld. In beleggingstermen is een derivaat een afgeleide van aandeel. Wanneer je een derivaat koopt ben je dus niet in het bezit van een aandeel of coin, maar speculeer je hier wel op….