Gas fees verlagen op Uniswap

Gas fee verlagen op Uniswap, op dit moment betaal je erg veel gas fees op Uniswap.
Het huidige gas fee klimaat voor het Ethereum netwerk maakt me sprakeloos. In de loop van het afgelopen jaar heb ik meer geld uitgegeven aan transactiekosten dan aan huur. Het is zover gekomen dat ik naar twee verschillende dingen ging kijken:

  • Welke blockchains bieden veel goedkopere transactiekosten, maar bieden nog steeds goede handels- /investeringsmogelijkheden.
  • Hoe kan ik mijn transactiekosten op het Ethereum netwerk aanzienlijk verlagen, of is dat helemaal niet mogelijk?

Ik vond mijn antwoord op beide vragen. Degenen die mij actief volgen, weten dat ik de afgelopen maanden in Binance Smart Chain altcoins heb geïnvesteerd. De Binance Smart Chain is Ethereum-compatibel en biedt <$0,1 transactiekosten voor transacties/swaps.

Dit betekent dat het voor projecten ongelooflijk interessant is om over te stappen naar het BSC, omdat het verschillende oplossingen biedt, terwijl het minimale inspanningen vereist voor developers om over te schakelen. De BSC heeft vorige week het Ethereum netwerk ingehaald in het aantal transacties per dag.

Ik ben me er echter ook van bewust dat er nog steeds veel ERC-20 tokens zijn die enorm in waarde kunnen stijgen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar opties om de gaskosten te verlagen bij het gebruik van gedecentraliseerde exchanges. De oplossing is niet perfect, maar verlaagt de gaskosten nog steeds met ongeveer 20%.

Hoe kan ik mijn transactiekosten verlagen als ik Uniswap, 1INCH, etc. gebruik?

Het is grappig, maar ETH voldoet niet aan zijn eigen ERC-20-standaard. ETH is gebouwd voordat de ERC-20-standaard bestond, wat enkele problemen veroorzaakt.

WETH is een ‘ingepakte’ versie van ETH en is gebouwd op het Ethereum netwerk, met behulp van de ERC-20-standaard. De ERC-20-standaard definieert hoe tokens worden overgedragen en hoe deze overdrachten in het netwerk worden bijgehouden.

Gedecentraliseerde platforms gebruiken smart contracts om gebruikers in staat te stellen rechtstreeks met elkaar te handelen. Zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Met wETH kun je ETH rechtstreeks verhandelen voor ERC-20-tokens, wat normaal een extra stap in het smart contract is en dus de transactiekosten verhoogd.

wETH is gekoppeld aan een 1:1-koers aan ETH en kan worden geruild op elke gedecentraliseerde exchange of op wETH.io. Transactiekosten worden nog steeds in ETH betaald, dus zorg ervoor dat je ook een klein beetje ETH in je wallet bewaart en niet alles omruilt.

Hier is een voorbeeld van hoe ik UNI-tokens probeer om te wisselen naar ETH, in plaats van UNI-tokens om te wisselen naar WETH:

Dashboard uniswap gas fee

Het resultaat: bespaar 14,1% op kosten door simpelweg wETH!