Knaken is een broker van Nederlandse bodem en heeft een groeiend aanbod van verschillende cryptocurrency. Knaken werd in 2017 opgericht door een klein team in Nederland, met als doel het gemakkelijker te maken om cryptocurrency te kopen.

1. Account maken op Knaken

Ga eerst naar de website. De knop hieronder brengt je naar de aanmeldpagina van Knaken.

Het scherm ‘Aanmelden’ opent nu. Voer hier je naam, e-mailadres en wachtwoord in om te beginnen met registreren. Selecteer ‘Submit’ om verder te gaan.

2. Account bevestigen

Je ontvangt nu een e-mail van Knaken. Open deze in je mailbox en klik in de bevestigingsmail op de link om je e-mailadres te bevestigen. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Knaken en je e-mailadres is geverifieerd.

2a. Hoe verifieer ik mijn account bij Knaken

Knaken is een Europese broker en moet volgens de wet klanten verifiëren. Nadat jouw e-mailadres is bevestigd, kun je direct beginnen met je identiteit verifiëren. Open het dashboard en ga naar het gedeelte ‘Account’ om je gegevens in te voeren.

Als je dit hebt afgerond kun je navigeren naar ‘Verification’ en heb je twee opties voor verificatie:

 • Verifire
 • Documents

De snelste optie is Verifire. Scan de QR-code met je smartphone, volg de stappen en binnen een dag ben je geverifieerd. Kies je voor de optie ‘Documents’, dan moet je handmatig enkele documenten uploaden.

Knaken vraagt om 4 verschillende documenten:

 • Paspoort/identiteitskaart
 • Debitkaart
 • Document met je adres erop
 • Selfie met je paspoort/identiteitskaart

Upload de documenten en klik op ‘Submit Verification’ om te worden geverifieerd.

2b. 2FA activeren op Knaken

We adviseren altijd om de veiligheid van jouw account te verbeteren met een twee-factor authenticator (2FA). Zo verklein je de kans dat een ongenodigde gast toegang krijgt tot jouw account.

 • Om 2FA-beveiliging in te schakelen ga je in je Knaken-account naar het menu en klik je op ‘Account’. Klik nu op ‘2FA’ en scan de QR-code met je authenticator app of wachtwoordmanager. Vergeet ook niet om je back-up code op een veilige plek te bewaren.

 • Nu ontvang je een response code in je authenticator app. Voer dit getal in onder de QR-code op de 2FA-pagina van Knaken om 2FA in te schakelen. Je account is nu een stuk veiliger.

3. Euro’s storten op je Knaken account

Euro’s storten op je Knaken account is erg makkelijk en gebruiksvriendelijk. Voor Nederlanders is iDeal de snelste methode, voor Belgen is dat Bancontact. Je kunt er ook voor kiezen om een SEPA bankoverschrijving te doen of te betalen met creditcard.

Administratiekosten voor iDeal en een normale bankoverschrijving zijn het kleinst: € 0.25. De andere betaalmethoden rekenen kosten aan op basis van een percentage van je aankoop. Dat is tussen de 1 en 4% afhankelijk van de gekozen methode.

Geld storten op Knaken gaat als volgt:

 • Ga naar ‘Wallets’ en klik op ‘Deposit Euro’ bij Knaken Tokens. Knaken Tokens blijven altijd 1 euro waard en zorgen ervoor dat je met minder tussenstappen crypto kunt aankopen. Selecteer het gewenste bedrag en de betaalmethode. Nu zie je welke transactiekosten verbonden zijn aan de betaalmethode. 

Controleer nu het totaalbedrag. Als je akkoord gaat met de prijs klik je op ‘Deposit’ en kun je betalen. Afhankelijk van je betaalmethode staat het bedrag gelijk op je account in de vorm van Knaken Tokens. Hiermee kun je andere crypto kopen.

4. Van euro’s naar cryptocurrency

Je hebt geld gestort en omgewisseld naar Knaken Tokens. Als je Bitcoin of andere crypto wil kopen, selecteer je bij betaalmethode Knaken Tokens om ze te gebruiken voor je aankoop.

 • Open het dashboard en klik op ‘Buy’ naast de cryptovaluta die je wil kopen.
 • Voer het gewenste bedrag in euro’s of hoeveelheid crypto in, selecteer de betaalmethode en klik op ‘Buy’ om te kopen. Je kunt hier met alle betaalmethoden betalen, maar als je de balans van je Kraken Tokens gebruikt gaat betalen het snelst.

Jouw crypto staat nu bij ‘Wallets’.

5. Cryptocurrency opnemen bij Knaken

Je hebt crypto op je Knaken account staan en wil deze graag versturen naar een externe wallet, zoals een hardware wallet of andere handelsbeurs. Voor zo’n transactie betaal je wel transactiekosten.

 • Om je crypto op te nemen bij Knaken klik je eerst op ‘Dashboard’
 • Scroll nu naar beneden en stop bij ‘Assets’
 • Kies de crypto die je wil opnemen en klik op ‘Withdraw’
 • Voer het gewenste bedrag in dat je wil opnemen
 • Voer het adres in van jouw externe wallet
 • Nu kom je op een overzicht waar je alle informatie over je opname ziet. Selecteer nu ‘Confirm’ om te bevestigen.

Na het bevestigen moet je nog even wachten en verschijnt de crypto in je wallet. Controleer altijd meerdere keren of je de juiste gegevens hebt ingevoerd.

Aanmelden Knaken

Knaken is een exchange oftewel broker geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Knaken is opgericht in Rotterdam en kan gebruikt worden in heel Europa. Je kan op een veilige en makkelijke manier bitcoin en andere cryptocurrency kopen, verkopen, storten, versturen en bewaren.