Net als elke andere exchange, is het belangrijkste inkomstenmodel van KuCoin gericht op transactiekosten op koop- en verkooporders van klanten. Men betaalt een bepaald percentage over het totale bedrag van de transactie, voor elke transactie die men uitvoert. Het maakt ook niet uit of je koopt of verkoopt, er zullen altijd kosten in rekening worden gebracht. 

KuCoin brengt ook kosten in rekening voor de service die het aan gebruikers biedt. De exchange staat de gebruiker toe om te handelen op de cryptomarkt en de gebruiker betaalt hiervoor. De beurs rekent geen verschillende kosten aan tussen kopers en verkopers. In plaats daarvan heeft de beurs een zogenaamd flat-fee model. Ze vragen een vaste handelsvergoeding van 0,1%, wat lager is dan het wereldwijde sectorgemiddelde (0,25). 

Nog een ander kenmerk van de KuCoin exchange is dat ze VIP licenties aanbieden, hier krijg je een korting op de transactiekosten door middel van een variabele korting. Deze variabele korting is afhankelijk van uw handelsvolume of jouw totale accountwaarde.

Er zijn 12 VIP levels, oplopend van level 1 maker/taker 0.1% /0.1% en voor KCS betaling 0.08%/0.08% tot level 12 van maker/taker -0.005%/0.025% KCS betaling -0.005%/0.02%.

Voor meer informatie over KuCoin VIP Tiers klik hier.

Korting KuCoin Shares

De mogelijkheid om je transactiekosten in KuCoin Shares KCS te betalen is een groot voordeel van de KuCoin exchange, je krijgt dan 20% korting op je transactiekosten wanneer je spot trades doet of bij margin trading. Dit kan natuurlijk veel kosten schelen als je regelmatig handelt. Dit doe je als volgt:

  1. Koop KCS tokens
  2. Vink op de trading pagina aan: ‘’ KCS Pay Fees’’
  3. Profiteer van 20% korting

Opname en storting kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het storten van cryptocurrencies op je rekening, tenzij je cryptocurrency wilt kopen met fiat, dan hangt het af van de betaalmethode die je selecteert. Als je geld van jouw rekening wilt opnemen naar een extern adres, worden de transactie- of mijnkosten in rekening gebracht die verschillend zijn voor die specifieke munt.

Aanmelden KuCoin

KuCoin is een wereldwijde cryptocurrency-exchange voor tal van digitale activa en cryptocurrencies. Gelanceerd in september 2017, groeide KuCoin uit tot een van de meest populaire crypto beurzen met meer dan 8 miljoen geregistreerde gebruikers in 207 landen over de hele wereld.