Het voornaamst verdienmodel van een exchange is de transactie fee die ze in rekening brengt. Je betaald dus voor elke transactie een bepaald percentage aan transactiekosten. Zo brengt ook KuCoin fees in rekening voor de service die zij levert aan de gebruiker. De exchange geeft de gebruiker de mogelijkheid te handelen op de cryptomarkt en de gebruiker betaalt hiervoor. De exchange rekent geen verschillende vergoedingen tussen kopers en verkopers. In plaats daarvan heeft de beurs een zogenaamde flat-fee model. Ze vragen een vaste handelsvergoeding van 0.1% wat lager is dan het wereldwijde industriegemiddelde (0.25). Voor het storten van cryptocurrencies op je account wordt geen fee gerekend. Als je een transactie vanuit je account naar een externe ontvanger wil overmaken dan betaal je daar de transactiekosten van de betreffende coin voor, deze wordt aan de gebruiker doorberekend. Als je met fiat cryptocurrency wil kopen is het natuurlijk afhankelijk van de betaalmethode hoeveel kosten je daarvoor betaald.

De mogelijkheid om je transactiekosten in KCS te betalen is een groot voordeel van de KuCoin exchange, je krijgt dan 20% korting op je transactiekosten wanneer je Spot trades doet of bij Margin trading. Dit kan natuurlijk veel kosten schelen als je regelmatig handelt. Dit doe je als volgt:

  • Eerst koop je KCS tokens
  • Vink op de trading pagina aan: ‘’ KCS Pay Fees’’
  • Profiteer van 20% korting

Nog een andere functie van de KuCoin exchange is dat ze VIP privéleges aanbieden, hier krijg je korting op de transactie fee door middel van staffelkorting. Deze staffelkorting is afhankelijk van je handelsvolume of je totale accountwaard, er zijn 12 VIP levels, oplopend van level 1 maker/ taker 0,1% /0,1% en voor KCS betaling 0.08%/0,08% tot level 12 van maker/taker -0.005%/0,025% KCS betaling -0,005%/0,02%. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar wil je hier meer van weten dan bied KuCoin alle informatie over de specifiek kosten die op jouw situatie betrekking hebben aan op de site.

Aanmelden KuCoin

KuCoin is een Aziatische crypto exchange die in 2017 is opgericht en gevestigd in Hongkong. Deze exchange is wat minder bekend maar zeker niet te verwaarlozen want na de oprichting is KuCoin al snel in een stroomversnelling gekomen. Het aantal klanten en cryptocurrencies is snel gestegen.