Aanmaken KuCoin account

KuCoin is een Aziatische cryptocurrency exchange waar je cryptocurrency kunt verhandelen. Dit kun je doen door cryptocurrencies op je account te storten of direct op het platform te kopen met Euro’s of andere valuta. Zo kun je bijvoorbeeld met creditcard, IDEAL of SEPA bankoverschrijving betalen. Zodra je cryptocurrency op je account hebt staan kun je beginnen met het verhandelen hiervan. Begin met het aanmaken van een account, hier vind je een KuCoin handleiding die je kan helpen hiermee te starten.

1 Klik op de knop hierboven om naar de startpagina van de KuCoin website te gaan.

Aangekomen op de startpagina van KuCoin, klik je rechtsboven in de balk op ‘Sign Up’

In het ‘Sign Up’ scherm selecteer je het juiste landnummer, +31 voor Nederland en je voert hier je mobiele telefoonnummer zonder voorloop 0. Naar dit nummer wordt een sms code verstuurd ter verificatie. Klik op ‘Send code’, na ontvangst van de code voer je deze bij ‘phone verification code’ in. Let op deze code is maar even geldig, als hij verlopen is kun je een nieuw code laten sturen. Als laatste vul je een wachtwoord in wat je later toegang geeft tot je account. Vink vervolgens aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en klik op ‘Sign Up’.

In het volgende scherm krijg je de keuze of je cryptocurrency wil kopen of dat je het op je account wil storten. We gaan er vanuit dat we net beginnen en dus nieuwe crypto willen kopen. Klik hier op ‘Buy Crypto’.

Hier kun je daadwerkelijk je aankoop doen, voer de valuta waarmee je wil betalen in en het bedrag. Kies vervolgens welke coin je direct wil kopen. Er is een ruime keuze maar wanneer degene die je graag wil hebben er niet tussen staat, dan wil dit niet zeggen dat deze niet te verkrijgen is. Er is alleen een beperkt aantal direct met fiat geld te koop welke dan te verhandelen is voor degene die je wil hebben, mits KuCoin deze aanbied natuurlijk. 

Kies vervolgens de gewenste betaalmethode en het betaalkanaal. In het voorbeeld hieronder kiezen we voor een IDEAL betaling, je ziet dan dat er één betaalkanaal zich aanbied en dat is BTCdirect. 

Het is namelijk niet mogelijk direct bij KuCoin met fiat te betalen, ze werken samen met andere partijen waar de aankoop plaatsvindt. Deze partij verzend dan je aankoop direct naar je KuCoin account. Door op ‘Confirm’ te klikken wordt je doorgelinkt naar de derde partij om je aankoop af te ronden.

Op het volgende scherm vul je je email adres in en vink je de algemene voorwaarde van BTC direct voor akkoord aan.

De melding ‘Verify Email’ verschijnt, ga naar je email adres en klik op de link in de mail die je van BTCdirect hebt ontvangen om je email adres te verifiëren. In het volgende scherm vul je je nationaliteit, voor-en achternaam en een wachtwoord voor BTC direct in.

Voer vervolgens je telefoonnummer in, deze en de volgende identificatie stappen zijn nodig omdat handelsplatformen en dus ook BTC direct zich moeten houden aan de wet en regelgeving omtrent de KYC klantregistratie. Klik op ‘Continue’, je ontvang op je telefoon een code die je in het volgende scherm invult waarna je wederom op ‘Continue’ klikt.

In dit scherm zie je drie verschillende opties om je persoonsgegevens te verifiëren, dit kan door het uploaden van je ID-kaart, passpoort of rijbewijs. Kies hier het gewenste document dat je wil uploaden ter verificatie.

In het volgende scherm klik je op het pictogram om het document te uploaden, zoek hier het juiste bestand en voeg toe. Hou er rekening mee dat dit een fotobestand (JPEG) van de voorkant van je identificatiedocument moet zijn. Een pdf of scan wordt niet geaccepteerd. Klik na het toevoegen van het bestand op ‘Next step’ om door te gaan.

Bij deze stap willen ze dat je een selfie upload met je identificatie document in je hand zodat ze de foto kunnen vergelijken met dat op je document wat je zojuist hebt geüpload.

Herhaal de stappen zoals bij het uploaden van je identificatie document maar dan voor je selfie, zoals het voorbeeld. Na het uploaden klik je op ‘Next step’.

Tot slot willen ze je nog een aantal vragen stellen, de reden waarom je cryptocurrency wil kopen en waar het geld vandaan komt waarmee je het wil aankopen. Klik twee maal op ‘Continue’ om deze stappen af te ronden. Vervolgens gaat BTC direct je documenten controleren wat over het algemeen niet meer dat 15 minuten in beslag neemt. Je krijgt via een email hiervan een update.

Hoe beveilig ik mijn KuCoin account

KuCoin heeft een uitgebreid assortiment aan beveiligingsmaatregelen om de accounts van hun gebruikers zo veilig mogelijk te houden. Als je net een account aangemaakt hebt is het wel zo verstandig deze direct te beveiligen met de geboden mogelijkheden. Een aantal van de beveiligingsopties zijn:

  • Telefoon beveiliging
  • Email beveiliging
  • Google verificatie (2FA)
  • Trading code, (deze voer je in voordat je kunt handelen)
  • Withdraw code (deze voer je in bij het opnemen van crypto)

Om deze beveiligingsopties in te stellen ga je in je account naar de rechter bovenbalk naar je accountgegevens en klik op ‘Account Security’.

Hier zie je alle opties die je kan instellen.

In het voorbeeld zie je dat bijna alle opties ingesteld zijn, deze kun ten alle tijden wijzigen door rechts op ‘Change’ te klikken. In het geval je dit nog niet gedaan hebt staat er ‘Set’ waar je op klikt om de beveiliging naar keuze in te stellen. In de meeste gevallen spreekt dit voor zich en voer je een pincode of wachtwoord in.

In het geval je een Google verificatie ofwel 2FA wil instellen en hier niet bekend mee bent raad ik aan onze uitgebreide 2FA uitleg te bekijken. Een 2FA code is een must have voor complete account beveiliging. Dit maakt het voor hackers erg moeilijk maakt toegang te krijgen tot je account.

Hoe handel je cryptocurrency bij KuCoin

Nu je account gereed is, je cryptocurrency in je account hebt staan wil je deze wel actief verhandelen of misschien wil je andere crypto hiervoor in de plaats aanschaffen of verkopen. Dan ben je bij KuCoin aan het goede adres. KuCoin heeft namelijk 450+ verschillende crypto en wel 900+ handelsparen, genoeg om mee te handelen.

Zorg dat je ingelogd bent in je KuCoin trading account.

Ga met je muis linksboven in de balk naar ‘Trade’ en klik op ‘Spot trading’.

Om de markt en de betreffende crypto te kiezen waar je mee wil handelen klik je linksboven op de BTC/USDT markt, het menu waar je de diverse handelsmarkten kunt kiezen klapt uit. Hier zie je in de linker kolom de markten en rechts de handelsparen waar je uit kunt kiezen. Je kunt ook bovenin gebruik maken van het vergrootglas om te zoeken.

Als je de markt en crypto gekozen hebt waar je mee wil handelen kun je in dit scherm het koop-of verkoop order plaatsen. Je ziet rechtsonder het panel waar je orders kunt invoeren. We nemen hier als voorbeeld de XRP/KCS markt. 

Links kun je een kooporder invoeren om XRP te kopen met KCS. En rechts kun je een verkooporder invoeren om XRP te verkopen voor KCS. Het kiezen voor een Limit order of een Market order maakt nogal een verschil. 

Bij een limit order kun je een gewenste koop- of verkoopprijs aangeven en zal wanneer de koers deze prijs bereikt het order uitgevoerd worden. Bij een marketorder zal de order uitgevoerd worden voor de huidige (markt)prijs. Vul in hoeveel KCS je wil verkopen voor XRP of klik een bepaald percentage aan en klik op ‘Buy XRP’. Je order wordt uitgevoerd en je hebt XRP gekocht voor je KCS. Bij een verkooporder werkt het net andersom hier geeft je aan hoeveel XRP je wil verkopen en hier krijg je dan KCS voor terug.

Hoe stort je cryptocurrency op je KuCoin account

Als je wil handelen met cryptocurrency op KuCoin zul je daar crypto voor moeten hebben. Deze kun je kopen via KuCoin maar het is ook mogelijk om het vanuit bijvoorbeeld een privé wallet naar je KuCoin account over te maken.  Ga hiervoor in je account rechtsboven in de balk naar ‘Assets’ en klik op ‘Main Account (Deposits & Withdraw)’.

Klik op ‘Deposit om in dit geval XRP naar je account wallet adres te sturen. Je komt in het deposit scherm waar je kunt kiezen of je de XRP naar je trading account of je hoofd account wil sturen.

Bij het versturen van XRP kan wordt er gewaarschuwd dat je een tag moet toevoegen bij de transactie zodat je XRP niet verloren gaat. Vink aan dat je op de hoogte bent van het risico en klik op ‘Continue’. Je ontvangst adres en de Tag verschijnen, deze kun je kopiëren en bij het verzenden van de XRP vanuit de wallet of exchange waarvan je ze verstuurd plakken om ze naar je KuCoin adres te sturen. Vergeet niet om het adres en de Tag te vermelden bij de transactie.

Hoe kun je cryptocurrency vezenden vanuit je KuCoin account

Voor het verzenden van cryptocurrency vanuit je KuCoin account naar een privé wallet of een andere exchange zorg je er voor dat je ingelogd bent. Vanaf de hoofdpagina ga je rechtsboven in de balk naar ‘Assets’ ‘Main Account (Deposit & Withdraw)’.

AWanneer je in het hoofdaccount bent kun je de zoekfunctie gebruiken om de coin die je wil opnemen/verzenden te zoeken.

Vervolgens klik je aan de rechterkant op ‘Withdraw’.

Je bent nu in het withdraw scherm waar je het aantal wat je wil versturen invoert, ook plak je hier het ontvangstadres waar de funds naartoe gestuurd gaan worden. Zodra je dit gedaan hebt klik je op ‘Confirm’, vervolgens verschijnt er een scherm waarin gevraagd wordt de transactie nogmaals te bevestigen met je withdraw code (mits deze is ingesteld). Klik hier op ‘Confirm Withdrawal’.

De transactie is verzonden en zal in het eerder aangegeven adres verschijnen, dit kan enige tijd duren afhankelijk van de transactiesnelheid van de betreffende crypto en de verwerking tijd van de exchange waar je het naartoe gestuurd hebt.  

Aanmelden KuCoin

KuCoin is een wereldwijde cryptocurrency-exchange voor tal van digitale activa en cryptocurrencies. Gelanceerd in september 2017, groeide KuCoin uit tot een van de meest populaire crypto beurzen met meer dan 8 miljoen geregistreerde gebruikers in 207 landen over de hele wereld.