Op deze pagina laten we zien hoe je bij Litebit een account aanmaakt en hoe je cryptovaluta kunt kopen, verkopen en beheren.

Ben je geïnteresseerd in het kopen of verhandelen van cryptocurrency? Heb je niet zoveel kennis of weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt LiteBit een uitkomst. LiteBit is een Nederlands bedrijf/handelsplatform waar je Bitcoin en veel verschillende altcoins kunt kopen en verhandelen. Dit platform kenmerkt zich door het overzicht en de gebruiksvriendelijke omgeving, zodat iedereen makkelijk een bestelling kan doen. Je kunt namelijk gemakkelijk cryptocurrency kopen, verkopen, en opslaan bij Litebit, op je eigen account. Je kunt hier de waarde van je vermogen en actuele prijsgrafieken zien, of eventueel doorklikken naar de diverse websites van de betreffende coins voor meer informatie.

“LiteBit is een Nederlands bedrijf/handelsplatform waar je Bitcoin en veel verschillende Altcoins kunt kopen en verhandelen. Dit platform kenmerkt zich door het overzicht en de gebruiksvriendelijke omgeving, zodat iedereen makkelijk een bestelling kan doen.”

LiteBit account aanmaken

 • Dit doe je door naar de website van LiteBit te gaan
 • Klik op ‘Nieuw account aanmaken’ en doorloop de stappen.
 • Stap 1: Vul je gegevens in en klik op ‘Account aanmaken’.
LiteBit review stap 1

Stap 2: In de mail die je van LiteBit ontvangt op het opgegeven e-mailadres, vind je een authenticatiecode. Vul deze hier in. Je hebt nu aan de E-mail verificatie voldaan. 

Stap 3: Nu volgt de telefoonverificatie: vul hier je 06-nummer in. Je ontvangt nu een code op je telefoon, die je bij stap 3 invoert ter verificatie. 

Stap 4: Hier wordt gevraagd of je een twee staps verificatie (2FA) wil instellen. Dit is wel aan te raden voor extra beveiliging van je account en dus ook je cryptocurrency. Wil je meer informatie over 2FA zie hier onze uitleg: 

LiteBit review stap 7

Het account is geactiveerd

Je account is nu geactiveerd met de basisverificatie.
Omdat het om financiële transacties gaat, zijn de gevraagde gegevens noodzakelijk volgens de KYC (Know Your Customer) regels binnen de EU. Deze gegevens worden bewaard volgens de wet op de privacy, waar ook banken zich aan dienen te houden.

Na de basisverificatie heb je nog een aantal ‘tiers’ voor een hogere verificatie. Dit is nodig om hogere bedragen aan cryptovaluta te kopen. Hoe hoger de ‘tier’, hoe hoger het limiet en hoe meer gegevens er benodigd zijn. Bij de hoogste tier wordt je gevraagd om een paspoort of ID kaart te uploaden.

LiteBit review stap 9

Hierboven zie je het scherm waar je terecht komt als je op ‘kopen’ heb geklikt. Het scherm opent standaard op de munt ‘Bitcoin’. Deze kun je aanklikken en vervolgens de gewenste munt selecteren. Verder zie je in de kolom ‘Bitcoin kopen’ de actuele prijs van één munt en hoeveel Bitcoin je ontvangt als je een ander bedrag invoert (je kunt elk bedrag invullen met een minimum van tien euro, dit hoeft dus niet één hele Bitcoin te zijn). Onderaan zie je het ontvangstadres (wallet) waar je de munten naartoe gaat sturen. Naast de ruimte waar je een eigen wallet adres kunt invoeren zie je ‘gebruik LiteBit wallet’. Deze licht op, wat wil zeggen dat je de LiteBit wallet kunt gebruiken om je Bitcoin in te ontvangen. Deze zijn dan zichtbaar in je eigen account en zelf te beheren, verzenden of te verkopen. Verder zie je de betaalmethode, de transactiekosten en de knop om verder te gaan met je bestelling.

Snelle tip

Voor je een bestelling gaat doen, is het aan te raden om je goed in te lezen, zodat je weet wat je koopt en wat de eventuele risico’s zijn. Gebruik hier nooit geld voor dat je niet kan missen. Je kunt voor extra informatie de rechter kolom raadplegen ‘Wat is Bitcoin’. Je vindt hier informatie en een aantal links die betrekking hebben op de geselecteerde munt. Dit betreft de originele website, wallet info, forum en de Block explorer (BTC). Hier kun je alle informatie vinden over Bitcoin transacties. Onderaan deze kolom zie je de ‘Bitcoin koers’, hier vind je de prijsgeschiedenis. Hier kun je de grafieken van de prijsbeweging van de Bitcoin vinden van de afgelopen periode per uur, dag, week, maand etc.

Als extra handigheid vind je helemaal onderaan deze pagina de prijs notificatie. Mocht je de huidige prijs te hoog vinden, dan kun je hier een lagere prijs instellen zodat je een e-mail ontvangt wanneer de ingestelde prijs bereikt is, zodat je de betreffende coin voor de lagere prijs kunt kopen.

Stap voor stap

We gaan ervan uit dat je goed op te hoogte bent van Bitcoin en Blockchain, zodat de voor- en nadelen en eventuele risico’s helder zijn. Je bent klaar om Bitcoin te kopen.

 • Zorg dat je ingelogd bent op je eigen account van LiteBit.
 • Klik rechtsboven op ‘kopen’
 • Je ziet dat Bitcoin standaard aangegeven staat als de te kopen munt, hier veranderen we dus niks aan.
 • Geef aan hoeveel BTC je wil kopen, of geef in de kolom daarnaast aan voor hoeveel euro je aan BTC wil besteden (de site vult dan zelf aan hoeveel BTC je ontvang voor het bedrag dat je hebt ingevuld).
 • Voor het gemak gaan we ervan uit dat je de LiteBit wallet wil gaan gebruiken dus je klikt op ‘gebruik LiteBit wallet’. De site vult zelf jouw BTC LiteBit wallet adres in.
 • Klik de gewenste betaalmethode aan, je kunt kiezen uit: IDEAL, SEPA bank overboeking, Giropay en nog een aantal andere mogelijkheden. Als voorbeeld gebruiken we IDEAL, aangezien dat een makkelijke en snelle manier van betalen is.
 • Klik vervolgens op ‘volgende’. Dit brengt je naar de IDEAL betaalomgeving, zodat je jouw bestelling kunt afronden.

Mocht dit de eerste keer zijn dat je een LiteBit bestelling gaat betalen van dit bankrekeningnummer, hou er dan rekening mee dat er gevraagd wordt om je rekeningnummer te verifiëren, door een klein bedrag over te maken.
Deze IBAN verificatie is vanuit de Nederlandse overheid verplicht gesteld. Deze verificatie kun je overigens ook van te voren doen door op ‘mijn account’ en ‘verifieer betaalmethode’ te klikken.

Hoe kun je cryptocurrency bewaren en beheren met LiteBit

Hierboven hebben we laten zien hoe je cryptocurrency kunt kopen bij LiteBit. Nu wil je natuurlijk ook weten waar ze naartoe gaan als je ze bewaart. We hadden aangegeven de LiteBit wallet te gebruiken, waarin je ze dan dus ook weer terug kan vinden.

 • Log in op je LiteBit account.
 • Klik rechtsboven op ‘mijn wallet’.

Hier zie je alle coins die je in je wallet hebt staan. Ook zie je de aankoopprijs, marktwaarde en de verkoopprijs.

LiteBit stappenplan stap 10

Rechts in de afbeelding zie je verkoop, versturen, storten en transacties. Dit zijn de acties die je kan verrichten.

Verkopen

Je kan je cryptocurrency verkopen door op ‘verkoop’ te klikken. Vul de velden in en je verkoopt de betreffende coins voor LiteBit credits. Deze kun je gebruiken om andere coins te kopen of terug te wisselen voor euro’s. Zie onderstaande afbeelding.

LiteBit stappenplan stap 11

Versturen

Je kunt je coins ook versturen naar je eigen wallet, een exchange, of naar iemand anders, door op ‘versturen’ te klikken. Vul hier het ontvangstadres in en de hoeveelheid die je wil versturen. Je ziet vervolgens direct het aantal dat je betaalt aan transactiekosten. Als je de 2FA beveiliging hebt ingeschakeld (wat wel aan te raden is), dan vul je die code in het onderste veld in. Zie de afbeelding. Hier kun je meer informatie vinden over 2FA beveiliging.

Storten

Ook is het mogelijk om coins op je LiteBit wallet te storten om te bewaren. Dit doe je door op ‘storten’ te klikken. Kopieer het adres in de balk, of scan de zogenoemde QRF-code met je telefoon en verstuur de coins naar je wallet. Heb je nog geen ontvangstadres, klik dan op de knop rechts van de adresbalk om een adres te genereren.

Transactie

Om je transactiegeschiedenis te zien klik je op ‘Transacties’, hier zie je alle transacties die je van en naar je wallet hebt gedaan. Zie de afbeelding om te zien hoe dit er uitziet. 

LiteBit stappenplan stap 14

Hoe maak ik een portfolio aan

Wil je nou alles uit je LiteBit account halen, dan kun je een Portfolio aanmaken. Dit is een overzicht van alle cryptocurrency die je bij LiteBit hebt gekocht of verkocht. Dit is erg handig omdat je dan de aankoopwaarde, de prijsbeweging en de huidige waarde van al je coins op één pagina bij elkaar hebt. Zo kun je per coin zien of je bij de huidige koers winst of verlies hebt, maar ook de totale waarde van je portfolio.

Dit portfolio dien je wel even aan te vullen met de transacties die je in de portfolio wenst te zien.

 • Ga naar ‘mijn account’ en klik vervolgens op ‘portfolio’. Om je transacties te importeren, klik je op de oranje letters ‘Importeer transacties’. Je komt dan automatisch bij de aan- en verkooptransacties die je bij LiteBit hebt gedaan. Het is ook mogelijk een uitleg over het portfolio te starten, klik hiervoor op ‘Start de handleiding’ rechts in oranje letters weergegeven.
LiteBit stappenplan stap 15
 • Vink hier de aankooptransacties aan en klik op ‘Importeer de geselecteerde bestellingen in mijn portfolio’. Mocht je ook al verkooptransacties hebben gedaan, vergeet deze dan niet te importeren, anders geeft je portfolio ook de waarde van de inmiddels verkochte coins weer. Dit geeft dan een onjuiste waarde van je daadwerkelijke bezit weer.
LiteBit stappenplan stap 16

Welke cryptocurrency worden door de wallet van LiteBit ondersteund

Onderstaande cryptocurrency kun je kopen en bewaren in je eigen wallet die aangeboden worden door LiteBit.

Band Protocol (BAND)
Basic Attention Token (BAT)
Binance Coin (BNB)
Bitcoin (BTC)
Bitcoin Cash (BCH)
Cardano (ADA)
Chainlink (LINK)
Chiliz (CHZ)
Compound (COMP)
Dash (DASH)
Decentraland (MANA)
DigiByte (DGB)
Dogecoin (DOGE)
Dusk Network (DUSK)
Enjin (ENJ)
Ethereum (ETH)
EthereumClassic (ETC)
FTX Token (FTT)

Graph (GRT)
LTO Network (LTO)
Litecoin (LTC)
Loom Network (LOOM)
OMG Network (OMG)
Ocean Protocol (OCEAN)
PIVX (PIVX)
Polygon (MAGIC)
PowerLedger (POWR)
Qtum (QTUM)
Ravencoin (RVN)
ReddCoin (RDD)
Ripple (XRP)
SOLVE (SOLVE)
Stellar (XLM)
Stratis (STRAX)
SushiSwap (SUSHI)
Swipe (SXP)
SysCoin (SYS)
TRON (TRX)
The Sandbox (SAND)
Uniswap (UNI)
Verge (XVG)
Ox (ZRX)

Aanmelden Litebit

Litebit is opgericht in 2013 en gevestigd in Rotterdam en is een onderdeel van 2525 Ventures B.V. Litebit is een van de grootste crypto brokers van Europa en heeft meer dan 50 mensen in dienst. Litebit heeft ruim 1,5 miljoen bezoekers per maand en bied ruim 50 verschillende cryptocurrency aan.

Bekijk hier ons overzicht van alle exchanges.

roelof CryptoBieb

Door Roelof Burghoorn