In dit artikel gaan we het hebben over LiteBit. In dit artikel komen de volgende onderwerpen aan bod: Het ontstaan van LiteBit, cryptocurrency op LiteBit, vergoedingen en kosten, support, de veiligheid en de voor- en nadelen van LiteBit.

Wat is LiteBit?

LiteBit is in 2013 opgericht en is gevestigd in Rotterdam. Sinds die tijd heeft LiteBit zich in behoorlijk tempo doorontwikkeld en is inmiddels een van de meest bekende aanbieders van cryptocurrency in Nederland. In de 6 jaar dat LiteBit al bestaat, hebben zij al meer dan 600.000 tevreden klanten bediend. Bij LiteBit kun je zowel cryptocurrency kopen als verkopen, wat vrij uniek is in de industrie. Het aankopen van cryptocurrency kan je bij LiteBit doen via iDeal betalingen, Bancontact, SOFORT, GiroPay en SEPA-overschrijvingen.

Cryptocurrency op LiteBit

LiteBit is druk bezig met het uitbreiden van hun aanbod. Op moment van schrijven biedt LiteBit 42 verschillende cryptocurrency aan. Zeker voor euro naar cryptocurrency aankopen, is een aanbod van 42 verschillende coins gigantisch. LiteBit is alleen een ‘fiat-to-crypto’ en ‘crypto-to-fiat’ en is dus een cryptocurrency broker.

Wat nog meer uniek is aan LiteBit, is dat het mogelijk is om veel van de aangeboden cryptocurrency te bewaren in een wallet. Dit is bij veel brokers namelijk geen optie. Een overzicht van de coins die worden aangeboden, kun je vinden op de website van LiteBit of onderaan onze LiteBit handleiding.

Vergoedingen en kosten

LiteBit rekent net als elke andere broker ook aan- en verkoopkosten. Bij brokers zijn de aan- en verkoopkosten vaak een stuk hoger dan bij exchanges. Zo rekent LiteBit een opslag van ongeveer 2% op zowel aankoop- als verkooptransacties. 

LiteBit Support

LiteBit heeft een erg uitgebreide help/support sectie, waar heel veel informatie te vinden is. Ook heeft LiteBit een chatbot, die antwoord kan geven op enkele simpele vragen. Wanneer de bot echter aangeeft de vraag niet te begrijpen, dan kun je het beste telefonisch contact opnemen.

Veiligheid

De veiligheidsmaatregelen die LiteBit heeft getroffen om zijn investeerders te beschermen zijn goed. Daarnaast heb je als investeerder bij LiteBit de optie om je account te beveiligen met Two-Factor-Authentication (2FA). Dit is een beveiligingsmechanisme dat plaatsvindt wanneer je probeert in te loggen. Als je je account beveiligt met 2FA, wordt er iedere keer als je probeert in te loggen om een 6-cijferige code gevraagd. Voorbeelden van een “authentication” app die je kunt gebruiken zijn Authy en Google Authenticator en zijn te downloaden op je telefoon. Deze willekeurige code wordt gegenereerd op de naar jou gekozen authenticator en verandert iedere 30 seconden. Pas wanneer je deze code correct hebt ingevoerd, heb je toegang tot je account.

Het is dus ten zeerste aan te raden om gebruik te maken van de 2FA optie. Het is een kleine moeite en het houdt onwelwillende figuren buiten de deur.

Voor- en nadelen van LiteBit

Net als iedere andere exchange heeft ook LiteBit voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van LiteBit in één oogopslag weergegeven.

Voordelen

  • Zeer groot aanbod voor een broker
  • Wallet optie
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Goede support
  • Veel verschillende betalingsmogelijkheden

Nadelen

  • Hoge transactiekosten

Conclusie

LiteBit maakt het erg gemakkelijk voor de beginnende en ervaren investeerder om euro’s om te zetten in cryptocurrency of vice versa. Het platform is snel, erg gebruiksvriendelijk en het doen van aankopen wijst zich grotendeels vanzelf. Wij bevelen LiteBit dan ook ten zeerste aan voor mensen die willen proeven aan de wereld van de cryptocurrency.

Hoewel de aankoopkosten op LiteBit wat aan de hoge kant kunnen zijn in vergelijking met andere platformen, maakt het gebruiksgemak een hoop goed. Je kan je cryptocurrency namelijk ook op LiteBit bewaren wat niet bij elke broker het geval is.

Aanmelden Litebit

Litebit is opgericht in 2013 en gevestigd in Rotterdam en is een onderdeel van 2525 Ventures B.V. Litebit is een van de grootste crypto brokers van Europa en heeft meer dan 50 mensen in dienst. Litebit heeft ruim 1,5 miljoen bezoekers per maand en bied ruim 50 verschillende cryptocurrency aan.