In dit artikel gaan we het hebben over Litebit. In dit artikel komen de volgende onderwerp aan bod: Het ontstaan van LiteBit, Cryptocurrencies op LiteBit, vergoedingen en kosten, support, de veiligheid en de voor- en nadelen van LiteBit.

Wat is LiteBit?

LiteBit is in 2013 opgericht en is gevestigd in Rotterdam. Sinds die tijd heeft LiteBit zich in behoorlijk tempo doorontwikkeld en is inmiddels een van de meest bekende aanbieders van cryptocurrencies in Nederland. In de 6 jaar dat LiteBit al bestaat hebben zij al meer dan 600.000 tevreden klanten bediend. Bij LiteBit kun je zowel cryptocurrencies kopen als verkopen, wat vrij uniek is in de industrie. Het aankopen van cryptocurrencies kan je bij LiteBit doen met iDeal betalingen, Bancontact, SOFORT, GiroPay en SEPA-overschrijvingen.

Cryptocurrencies op LiteBit

LiteBit is druk bezig met het uitbreiden van hun aanbod. Inmiddels kan je bij LiteBit meer dan 55 cryptocurrencies aankopen met euro’s. Zeker voor euro naar cryptocurrency aankopen is aanbod van meer dan 55 verschillende coins gigantisch. LiteBit is alleen een ‘fiat-to-crypto’ en ‘crypto-to-fiat’ en is dus een cryptocurrency broker.

Wat nog meer uniek is aan LiteBit is dat het mogelijk is om veel van de aangeboden cryptocurrencies te bewaren in een wallet. Dit is bij veel brokers namelijk geen optie. Onderstaand vind je een overzicht van de beschikbare cryptocurrency wallets op LiteBit:

Litebit review cryptocurrency aanbod CryptoBieb
Litebit review cryptocurrency aanbod CryptoBieb

Vergoedingen en kosten

LiteBit rekent net als iedere andere broker ook aan- en verkoopkosten. Bij brokers zijn de aan- en verkoopkosten vaak een stuk hoger dan bij exchanges. Zo rekent LiteBit een opslag van ongeveer 2% op zowel aankoop- als verkooptransacties. Mocht je meer willen lezen over hoe de prijs van de cryptocurrencies op Litebit bepaald wordt, dan kan je die info hier vinden: Kosten LiteBit.

LiteBit Support

LiteBit heeft een erg uitgebreide help sectie waar heel veel informatie te vinden is. Ook heeft LiteBit een chatbot die antwoord kan geven op enkele simpele vragen. Wanneer de bod echter aangeeft de vraag niet te begrijpen dan kan je het beste contact opnemen door te bellen.

Veiligheid

De veiligheidsmaatregelen die LiteBit heeft getroffen om zijn investeerders digitale valuta en gegevens te beschermen zijn goed. Daarnaast heb je als investeerder bij LiteBit de optie om je account te beveiligen met two-factor-authentication (2fa). Dit is een beveiligingsmechanisme wat plaatsvindt wanneer je probeert in te loggen. Als je je account beveiligd met 2fa wordt er iedere keer als je probeert in te loggen om een 6-cijferige code gevraagd. Deze random code wordt gegenereerd op een app genaamd ‘Authenticator’ op je mobiele telefoon en verandert iedere 30 seconden. Pas wanneer je deze code hebt correct hebt ingevoerd heb je toegang tot je account.

Het is dus ten zeerste aan te raden om gebruik te maken van de 2fa optie. Het is een kleine moeite en het houdt onwelwillende figuren buiten de deur.

Voordelen

  • Zeer groot aanbod voor een broker
  • Wallet optie
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Goede support
  • Veel verschillende betalingsmogelijkheden

Nadelen

  • Hoge transactiekosten

Voor- en nadelen van LiteBit

Net als iedere andere exchange heeft ook LiteBit voor- en nadelen. In de onderstaande tabel zijn de voor- en nadelen van LiteBit in één oogopslag weergegeven.

Conclusie

LiteBit maakt het erg gemakkelijk voor de beginnende en ervaren investeerder om euro’s om te zetten in cryptocurrency of vice versa. Het platform is snel, erg gebruiksvriendelijk en het doen van aankopen wijst zich grotendeels vanzelf. Wij bevelen LiteBit dan ook ten zeerste aan voor mensen die willen proeven aan de wereld van de cryptocurrency.

Hoewel de aankoopkosten op LiteBit wat aan de hoge kant kunnen zijn in vergelijking met andere platformen maakt het gebruiksgemak een hoop goed. Je kan je cryptocurrencies namelijk ook op LiteBit bewaren wat niet bij elke broker het geval is.